Persconferentie 6 mei 2020

persconferentie 6 mei

Bijna 7 miljoen mensen keken gisteren om 7 uur naar de persconferentie van premie Rutte. Even ter vergelijking: afgelopen zondag keek zo'n  3,5 miljoen mensen naar Boer zoekt Vrouw.

Ook al was er al weer van alles uitgelekt over de plannen, toch was er nog veel nieuws.

Persconferentie 6 mei

Langzaam maar zeker worden de corona maatregelen versoepelt. Een overzicht van de belangrijkste basisregels vind je op de site van de Rijksoverheid. Je kunt de persconferentie hier terugkijken.

corona maatregelen

Mijn favoriete nieuwtje

Mijn favoriete nieuwtje was toch wel dat de bibliotheken vanaf 11 mei weer open mogen.

Premier Rutte deed me verder denken aan een strenge vader.

'Jullie krijgen dit, maar alleen als het goed blijft gaan. Anders niet.'

Een logische boodschap overigens. Als het aantal zieken weer dramatisch toeneemt kan de zorg immers (weer) overbelast worden.

Toch vond ik het al met al een positieve persconferentie.

Wat vond jij ervan?

Similar Posts

31 Comments

 1. Zelf heb ik weinig last van de maatregelen en wat mij betreft mogen ze nog wat strikter om de R0 structureel onder de 0,7 te krijgen. Er zal niet zo snel een goed vaccin komen en dan kan je maar beter zorgen dat het virus flink uitsterft. Nu een beetje doorzetten kan ook voor de economie gunstig zijn. Toegeven en maar steeds mensen naar het ziekenhuis blijven slepen kost op termijn meer. Daarbij verlaat 30% de IC in een houten jas. Mondkapjes zonder oogbescherming slaat eigenlijk ook nergens op, behalve voor de mensen die corona hebben. En die kunnen beter thuisblijven. Ik heb de perscongferentie niet bekeken, maar de maatregelen gelezen via teletekst e.d. Je hoort of leest inmiddels weing over de R0. Zo ver ik weet is die 0,95 en dan gaat het bijzonder lang duren. Ik zie ook de afname van het aan Corona-IC-bedden afnemen en dus niet goed doorzetten. Zou me niets verwonderen als die uiteindelijk rond de 500 blijft hangen. Als dat zo is, dan zijn we goed fout bezig. Zelf hou ik een meter of 3 afstand zeker bij hardlopers op hardfietsers. Ga vooropig niet in het OV en kruip ook niet bij iemand anders in de auto. Knip inmiddels m'n haar een beetje bij. Best lastig, maar niet onmogelijk.

  1. Biebmatig heb ik ook geen probleem. Ging er heen om de regiokrant te lezen, maar begin dit jaar zag ik hoe eenvoudig hun berichten achter een 'slotje' te lezen zijn. Daarbij zal de leestafel wel gesloten blijven. Alle minibiebs zijn open. Vaak zijn die dichterbij.

  1. Hoe leuk de versoepeling ook is, voor mij vooral de bibliotheek en de kapper, vind ik het eigenlijk te vroeg. Maar goed, de tijd zal het uitwijzen en wij houden ons strikt aan de regels.

 2. Ik weet het niet naar mijn idee is het ook te vroeg... Stel dat het weer stijgt is het aantal doden wel voor rekening van de regering.

 3. Ja, ja, ja, de bieb open! Hier ook feest gevierd gisteren. Over dat en de kapper.
  En verder vond ik het eindelijk eens een keer 'logisch'. 'Vermijd drukte' is een stuk beter te rijmen met open winkels e.d. dan 'blijf thuis'. Dat sloeg echt nergens op. Sprak elkaar allemaal zo tegen.

 4. Jammer,dat de sauna e.d. niet open mag. Daar kun je ook afstand houden.En helaas ons uitleencentrum van de bieb is in een verzorginshuis. Dat gaat nog even duren.

 5. Zelf heb ik het niet gezien, maar uiteraard wel meegekregen hoe of wat. Ik denk dat de meeste mensen toch wel erg blij zijn met de versoepelingen. Hopelijk kan het inderdaad zoals uitgestippeld en komt er geen terugslag.

 6. Ik heb weer een afspraak bij de kapper staan :-)
  Verder, tja, als je leest dat het eigenlijk toch goed gaat in Zweden, dan denk ik dat de versoepeling wel goed is maar ik ben huiverig als ik denk aan het griepseizoen plus weer opvlammen van de covid19 ....

 7. Ik was ook heel blij met de bibliotheek. Wel ben ik bang dat de mensen veel te snel willen en verwachten dat in een paar maanden als weer "normaal" is . Nu zijn mensen verbaasd en teleurgesteld dat er tot er een vaccin is er geen grote evenementen mogen worden gehouden. He, wat had je dan verwacht? 1 groot efestival en je bent helemaal terug bij af. We zullen alternatieven moeten zoeken voor die mega evenementen. Weer terug naar kleinschaligheid.

 8. Mooi dat de bieb weer open gaat, maar ik kijk nog wel even aan wanneer we gaan. Liefst als het rustig is anders ga ik zo weer terug naar huis.

  Love As Always
  di mario

 9. Ik was blij met Rutte. Het is duidelijk dat ze zich niet door angst willen laten leiden maar ook niet te hard van stapel willen lopen. Naar mijn mening kan het ook totaal anders maar of ik gelijk heb zullen we wellicht nooit weten.

  Ik vraag me af of de overheid beseft welke psychische schade de maatregelen aanrichten. Dat betreft óók onze gezondheid.... Al die kinderen in pleegzorg die geen fysiek contact met hun ouders mogen hebben. Al die ouders ook natuurlijk. Gehandicapten. Dementerenden. En dat wereldwijd...

 10. ene kant ben ik blij, andere kant word ik gewoon heel heel angstig ;) heb er een blogpost vandaag ook over online gezet en hoe graag ik ook wil winkelen...ik ben geestelijk zo geslagen dat ik het gewoon niet meer durf ;)

 11. Typerende aan de hele Coronacrisis is dat eigenlijk niemand weet wat goed of niet goed is. moet je streng zijn of juist soepel. Moet je van alles opleggen of ga je uit van het gezonde verstand van burgers? En wat je als overheid ook doet, uiteindelijk levert het je bakken kritiek op; of van de mensen die vinden dat het allemaal te streng is en dan met allerlei voorbeelden komen, of mensen die juist het tegenovergestelde vinden en juist daarvan weer met allerlei voorbeelden komen.

 12. Ik kan me voorstellen dat veel mensen blij zijn, gezien hun economische situatie. Tegelijkertijd zitten anderen nog in de lock-down. De fa. Ferrara houdt zich nog wel even koest, eerst maar eens zien hoe het verloopt. Tot nu toe hebben we het virus buiten de deur weten te houden. Een nieuwe piek ligt op de loer en daar willen liever niet bijhoren.

 13. Ik ben persoonlijk niet zo blij met de versoepelingen, maar snap dat het ook moet. Maar ik vind van 30 naar 100 nogal een grote stap.

 14. Ik vind het vooral heel verwarrend. Kappers mogen open. Zwembaden mogen open. Sportscholen niet. Niet dat ik naar de sportschool wil, hoor. Maar ik snap er geen bal van. Met hoeveel mensen mag je nu in een park zitten? Op de markt hier in de straat was het heel druk vandaag. Ik denk dat dit niet goed gaat.

 15. Ik word er zelf een beetje angstig van, naar mijn idee zijn de stappen te vroeg en te groot. Mensen gaan denken dat ze van alles weer mogen en gaan de straat weer op. Ik hoor om me heen ook al dat van kantoormedewerkers ook gewoon verwacht word dat ze weer op kantoor verschijnen. Want de regels zijn versoepelt, dus dit mag. Wat dus niet waar is.

 16. Haha een strenge vader. Germ, je zult het maar moeten zeggen tegen 17 miljoen mensen. Respect hoor bhoe ze het aanpakken. Ze moeten ook maar wat proberen. Niemand heeft het goede antwoord ben ik bang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.