Kappers shampoo versus gewone shampoo

kappers shampoo
Je hebt kappers shampoo, en je hebt de shampoos die je bijvoorbeeld bij de Kruidvat, Etos, Hema of supermarkt koopt. Kappers shampoo is doorgaans veel duurder dan de gewone shampoos.
Daarom koop ik zelden tot nooit echte kappers shampoo. Toch glipt er nu zo nu en dan wel zo’n kappers shampoo langs mijn zelf opgeworpen barrières tegen dure shampoos.
Zoals blijkt uit deze post die ik in 2009 schreef…

Kappers shampoo versus gewone shampoo 2009

Eén keer in de drie maanden bezoek ik de kapper om mijn uitgedroogde tressen te laten bijknippen. Mentaal zet ik me dan schrap voor het verkooppraatje dat komen gaat. Terwijl de kapster mijn haren verwent met allerlei voedende shampoos probeert ze me tegelijkertijd diezelfde kappers shampoo aan te smeren.

Dan knik ik braaf maar denk: ‘Vergeet het maar!’ want die kappers shampoos kosten absurde bedragen als dertig euro per flesje. ‘Ja maar, u heeft er ook bijna niets van nodig,’ zegt zo’n kapper dan, maar wat mij betreft blijft het zo’n zevenentwintig euro te veel.

Maar in oktober bezocht ik de kapper als voorbereiding op mijn verjaardag, en ik weet niet wat het was, maar ik verliet het pand met twee veel te dure flessen kappers shampoo en conditioner. Verzwakt en afgeleid door mijn komende verjaardag, en de belofte van gezond glanzend haar, heb ik ze me laten aanpraten.

Ik gebruik deze walgelijk dure kappers shampoo en conditioner nu twee maanden, en mijn haren zijn nog net zo gortdroog als altijd! Dus niet alleen zijn ze waanzinnig duur, ze helpen ook niet eens.

Toch loont het soms wel om een duurdere versie te kopen, en ik heb het nu over M&M’s. Vrekkerig kocht ik de Albert Heijn versie, en heus waar, ze waren veel minder krokant en knapperig dan de ‘echte’.

Dus in de strijd tussen goedkope versus dure merken is de eindstand 1-0 wat betreft kappers shampoo, maar 0-1 voor de M&M’s.

Kappers shampoo 2020

droog haar

Elf jaar later, in oktober 2020 overkwam het me opnieuw. Ik was bij de kapper, en ze merkten op dat mijn haar echt wel heel, héél erg droog was. Maar dat zij daar iets voor hadden, namelijk een shampoo, conditioner en masker van het merk Olaplex. Ik liet me de kappers shampoo (29,95)  en de Olaplex conditioner (29,95) aanpraten.

En eerlijk is eerlijk, die Olaplex shampoo lijkt echt wel wat te helpen. En je hebt er inderdaad niet zoveel van nodig.

Wat is het verschil tussen kappers shampoo en gewone shampoo?

Waarom is kappers shampoo zoveel duurder dan de shampoo die je zelf kunt kopen? Neem nou bijvoorbeeld Andrélon shampoos. In hun reclames leidt die shampoo toch altijd tot een prachtig en vrolijk resultaat! Omdat ik zelf geen kapper ben, ging ik te rade bij mensen die er wél verstand van hebben.

Op de site van haarshop.nl noemen ze de volgende verschillen tussen kappers shampoo en gewone shampoo

 1. In kappers shampoo zitten minder schadelijke stoffen. Ze noemen sulfaten en siliconen als boosdoeners. Maar ik weet van mijn jongste dochter dat er shampoos zijn die je bij Kruidvat kunt kopen waar ook geen sulfaten en siliconen in zitten van het merk Petal Fresh.
 2. Kappers shampoos bevatten superieure ingrediënten.
 3. Een kappers shampoo is veel geconcentreerder. Dat betekent dat je er minder van nodig hebt. In het geval van Olaplex shampoo lijkt dit wel te kloppen. Maar bij de conditioner veel minder. Daar had ik best veel van nodig om mijn haar te ontwarren, waardoor het peperdure, kleine flesje veel te snel leeg was.

Deze drie verschillen worden ook genoemd op diverse andere websites.

Duurzame shampoo

Nu we het toch over shampoos hebben: je kunt tegenwoordig ook shampoos kopen in de vorm van een zogenoemde shampoo bar. Dat kun je vergelijken met een stuk handzeep, maar dan is het shampoo. Het grote voordeel van zo’n shampoo bar is, dat je de plastic fles waar shampoo in zit hiermee overbodig maakt. Dat is milieuvriendelijker dan telkens een nieuwe fles shampoo kopen.

Hieronder een voorbeeld van zo’n shampoo bar van het merk N.A.E. Hij is nog vegan ook.

kappers shampoo

Consumentenbond onderzoek naar shampoos

De Consumentenbond deed een onderzoek onder 275 panelleden naar shampoos. Het panel moest verschillende soorten shampoos uitproberen. (Geen kappers shampoo overigens). De belangrijkste conclusie was dat dure shampoos niet definitie beter zijn dan goedkope shampoos.

Hieronder een beschrijving van het onderzoek:

Mijn conclusie

In oktober 2019 kocht ik een flesje Olaplex kappers shampoo voor 29,95. Dat is een boel geld voor iemand die normaliter een fles Dove shampoo koopt bij de Action. Maar ik heb er wel tot en met 3 mei mee kunnen doen, en volgens mijn dochter is mijn haar er wel minder pluizig van geworden.

De Olaplex conditioner had ik veel te snel op, en heb ik niet opnieuw gekocht. Ik vind het simpelweg te duur. In plaats daarvan gebruik ik liever een crèmespoeling van Petal Fresh voor ‘unruly’ haar.

kappers shampoo

Praktische informatie en tip

De Olaplex shampoo blijkt een stuk vriendelijker geprijsd op amazon.nl. Het kost daar tot mijn verbazing maar 21,95 inclusief verzendkosten. Omdat ik afgelopen zaterdag deze shampoo op had, heb ik een nieuwe flesje gekocht.

Maar mijn conclusie is schoorvoetend dat soms kappers shampoo inderdaad het geld waard is.

kappers shampoo

Olaplex bij de Action: Plex care

Laat het maar aan de Action over om een goedkope variant van de dure Olaplex te verkopen. Net als de officiële Olaplex zijn er 3 varianten:

olaplex action Screenshot 2021 11 25 at 16.40.50 Screenshot 2021 11 25 at 16.40.58

De flesjes kosten maar 1,49 per stuk het haarmasker 1,95.

De belangrijkste links uit deze post op een rijtje:

Leestips

Waarmee was jij jouw haar?

Gebruikte bronnen voor deze post: amazon.nl, De Online Drogist, Salontopper, Tease, Consumentenbond, Viva Forum, byAranka, Haarshop, Mens en GEzondheid, Dr. Jetske Ultee, Kruidvat, bol.com en natuurlijk mijn eigen ervaringen.

Similar Posts

89 Comments

  1. Mijn eigen huismerk, warm water zo uit de douchekop, bevalt mij perfect. Geen shampoo, de milieuvriendelijkste shampoo die er is. Gebruik ik al bijna twee jaar. Mijn haar voelt glad en zacht en is schoon, sterk en gezond.

  2. Ook ik heb droog, krullend haar, maar ergens heb ik ooit DE truc gelezen! Ik doe eerst een flinke hoeveelheid conditioner in mijn haar, spoel dat uit en gebruik daarna een klein beetje shampoo. Gewoon shampoo en conditioner van de drogist. Ik vind dat het heel goed werkt op deze manier.

 1. Als ik de verheugde blikken en het blije ‘oh mama, wat is dit lekker!!!’ hoor van onze kinderen wanneer ze bv. biologische melk drinken, brood van de bakker of Calvé pindakaas eten… dan zwicht ik ook wel eens en wil ik ze lekker verwennen. Blij dat hun smaakpupillen het blijkbaar goed doen en ze de dingen er uitpikken die echt lekkerder zijn :-)

  Verder zijn eigenlijk bijna alle a-merken verdwenen vanwege de bezuinigingen en allergieën.

  1. Je hebt nu van Andrelon sinds kort een shampoo zonder sulfaten, krul care. Ik heb deze uitgeprobeerd en vond deze erg fijn. Volgens mij is er ook een conditioner van.

 2. Helemaal mee eens kijk maar eens achter op je te dure fles zit t zelfde in als de €3,00 van de drogist.Heb n vriendin als kapster ook bij haar thuis eigen merk kruidvat!!!Maar in de salon wil ze ook graag verkopen dat zijn de winstpakkers!!Ik heb sinds kort n thuiskapster geen gedoe meer dus met shampoo’s.Soms zwicht ik ook wel eens voor HET merk vooral manlief is er erg gevoelig voor.Als je t dure niet proeft weet je niet wat je mist….zegt mn verstandige zuinige dochter!!Groetjes,Ingrid

 3. Het is lastig met merken, qua eten vind ik een B-merk soms echt van mindere kwaliteit.
  Ik werk bij De Tuinen en koop het eigen merk supplementen, dat is regelmatig halve prijs en dan nog 20% personeelskorting, dan heb je vrij goedkoop een product van hoogwaardige kwaliteit. Verzorgingsproducten koop ik altijd van Weleda, vind ik het beste en dan heb ik het er wel voor over dat het iets duurder is.

 4. Hier ook weleda fans…
  Ik heb nog geen andere shampoo gevonden waar ik geen brandende schedel van kreeg.. Ik koop het niet altijd want het is irre duur.. Iets van 7 euro voor een tubetje! Ik heb vrij lang haar dus binnen 3 weken is ie op..
  Shampoo van de euroshopper..lekker goedkoop.
  Calve pindakaas vindt ik de lekkerste net als rooibos thee perzik-mango van pickwick of de echte hotchocolate van nestle mjam
  gr.mirjam

 5. Sluit me helemaal aan bij tante hilde: ik spoel mijn haar ook al jaren met azijn (verdund met water). Een beter spoeling en ontklitter is niet mogelijk. Ik ben nog bezig de shampoo te vervangen. Heb al gewassen met kamillethee e.d. maar nog niets gevonden dat het ei van Columbus bleek.

 6. BAlen van die shampoo, ga je er nog me terug? Zou ik persoonlijk misschien toch even proberen. Misschien hé? ;o)

  Wel een de m&m’s van Lidl geprobeerd? Die vonden wij wel aardig, maar laten ze tegenwoordig eigenlijk gewoon liggen en nemen twee minirepen chocolade mee. Niet helemaal te vergelijken natuurlijk, maar wel net zo lekker om op te eten ;o)

  1. Ik gebruik altijd verschillende shampoo en conditioners net wat dan maar in de aanbieding is. Eerlijk toegeven die van de kapper vind ik vaak wel veel fijner én lekkerder ruiken, maar 30,- voor shampoo ga ik echt niet betalen!

 7. Wij zeggen altijd van veel producten, je moet ook de naam betalen en bij sommige komt het nog uit de zelfde fabriek ook. Wij gebruiken gewoon shampoo van de aldi en die bevalt prima. Onze zoon had een tijd terug gevulde koeken gekocht van euro shopper, mam ik heb lekkere gevulde koeken gekocht. Nadat hij er 2 op had zij zoon lief, dit is niet te eten, terwijl wij al eerder hadden verteld er is spijs en spijs. Inmiddels weet hij het verschil en proeft het ook. Ik weet dat er mensen zijn die ”kikken” op merken , een tante van me haalde altijd taarten bij de hema , maar de visite vond dat te min, wat deed ze , ze kocht het bij de hema , maar deed het in een doos van de dure bankerbakker.En iedereen zei wat een lekkere taart heb je. Oftewel sommige mensen willen gewoon bedonderd worden . met huismerk is veelal neits mis.

 8. Ieeee, die nep-M&M’s van de AH zijn echt niet te eten he? Ik vond ze zelfs een beetje zout bleee.
  Dus dat ben ik helemaal met je eens! ;)
  Ongelooflijk dat die kappersshampoos voor zoveel geld verkocht worden. Ik kan me voorstellen dat je je in een zwak moment hebt laten verleiden, ach kan iedereen gebeuren. Dat gebeurt je dus ook nooit meer!

  Ik dacht overigens dat het altijd onzin was wat de shampoofabrikanten in de reclames roepen, maar sinds kort heb ik de Volume shampoo van Nivea en het is echt waar, mijn haar zit beter!
  En het mooiste… de Action verkoopt het tegenwoordig ook!

  groetjes,
  Lilian

 9. Ik heb het met Boursin, dat is het echte spul. Dat spul van de AH of Digros is het toch niet.

  Ook pasta van Grand Italia is veel lekkerder dan het eigen merk van de Aldi. Ik ben 1x bij de Aldi geweest en dat was meteen de laatste keer. Sorry hoor maar 20 cent voor spaghetti wat niet te eten is, is ook zonde van het geld.

 10. Shampoo en cremespoeling hebben we al ruim 10 jaar van hetzelfde merk. Niet goedkoop, maar ons haar zit voortreffelijk. Hagelslag van Venz, pindakaas van wisselende merken, melkchocolade van de Euroshopper, biologische spaghetti van Appie. Gaat me voornamelijk om het eindresultaat (qua shampoo etc) en de smaak als het gaat om eten/snoeperij.

 11. ik vind de kappersshampoo echt veel beter dan de andere!!! ik voel het echt aan miin haar!!! Veel zachter dan de winkelshampoo!

  1. Waarom is het dat mensen zo weinig weten over de goede verzorging van haar. Je haar is zo droog omdat je altijd moet denken aan protein versus Moisture. Je haar heeft beide nodig. Op de foto vermoed ik een flink te kort aan protein. Olaplex nummer 3 is dan je and woord. Of gewoon een masker met ei, avocado, mayonaise, olijfolie, en een sulfaat vrije conditioner.

   Waarom weten bijna alleen mensen met krullen dit soort dingen?

 12. mijn dochter zegt altijd dat ze het onmiddelijk merkt als iets van een goedkoop merk is, nou dat heb ik nu al met ettelijke dingen uitgetest door iets van een goedkoper merk in een duurdere verpakking te doen, en inderdaad bij sommige dingen heeft ze het onmiddelijk door, maar bij een groot aantal dingen niet en die dingen gebruiken we daarna in de eigen verpakking nadat ik haar verteld heb dat we dat merk al een paar maanden gebruiken zonder dat zij het gemerkt of geproefd heeft, dan baalt se eerst wel,maar moet dan eerlijk toegeven dat ze het niet gemerkt had.

 13. Dit is wel een erg late reactie op dit blogje maar wie weet lees je het een keer.
  mijn dochter heeft droog haar en sinds ze er 1x per week olijf olie in smeert dat lekker een poosje in laat trekken soms zelfs met geprakte banaan!!!! is haar haar enorm opgeknapt het kost haast niets .
  Wie weet kan je het eens proberen.
  groetjes adrienne

 14. Eerlijk gezegd ik zit ook te tobbe welke shampoo is de beste. Ik heb heel fijn haar. En dun vooral. Kappersshampoo heb ik ook keertje gekocht. Maar niet naar me zin. Het is best prijzig aangebonden. Pffff..

 15. Ik heb heel gemakkelijk haar, kan het desnoods wassen met mijn Treacle Moon douchegel. Maar ik koop wel alleen kappersspul als het op droogshampoo aankomt.
  Ik dacht altijd dat ik geen droogshampoo ‘kon’ gebruiken, tot ik die van Schwarzkopf Osis leerde kennen. Bij de kapper is die best duur, maar online is hij vaak goedkoper te vinden, en hij is het me het geld dubbel en dik waard.
  Shampoo bar (ik heb er nu een van Nature Box) ben ik onlangs mee beginnen experimenteren en het is wennen: het schuimt veel minder dan ‘echte’ shampoo en mijn haar wordt er wat touwig van direct na het wassen. Maar hij droogt veel minder uit en ik merk dat mijn haar minder vet wordt, die hou ik er dus nog wel even in.

  1. Ik ben ook over op de shampoo bar. Die van Lush vond ik fijn, maar worden snel “snotterig” en gaan niet lang mee. Die van Ethique vond ik vettig en die schuimde ook niet zo. Nu heb ik de palmolie vrije bar “kersenbloesem” van Shampoobars.nl en die is heel fijn. Schuimt goed, blijft stevig en gaat lang mee. Dus als je een ander merk wil proberen zou ik deze aanraden.

  2. Ik raad ook die van shampoobars aan. Van Lush kreeg ik touwhaar, heb meerdere geprobeerd. Ik heb slag in mijn haar.

  3. Als je na spoelt met azijn, is dat touwige helemaal weg en voelt je haar lekker zacht aan. Mijn krullen varen er wel bij.

  4. Dat ‘touwig’ lijkt mij minder prettig, en ik weet helaas wat je daarmee bedoelt. Maar dat je haar er minder van uitdroogt en zo is natuurlijk wel een groot pluspunt.

 16. Ik vind dat soort prijzen ook veel te hoog voor een fles shampoo. Shampoo is bij mij wel zo ongeveer het enige waarvan ik altijd een A-merk koop en niet een huismerk. Of ‘t echt iets uitmaakt? Geen idee. Maar ik denk ergens te hebben ondervonden van wel.

 17. Mijn droge haar met krullen die ook snel pluizen was ik nooit met shampoo. Alleen conditiner en soms was ik het met 2 eieren losgeroerd met wat water, 10 min inmasseren en uitspoelen met lauw water.

 18. ha Nicole,

  En dat terwijl ik jouw haar op foto’s altijd zo mooi vind.
  Ik ben zelfs een tikkie jaloers op die weelderige dos.

  Maar ja… niet alles is wat het lijkt.
  Ik heb overigens altijd shampoo met cocosnootolie. Vind ik zoooooo lekker ruiken!

  Groetjes!

 19. Shampoo en conditioner van de DM (Duitse drogist) van het merk Balea. Prima spul voor 55 cent. Ruikt heerlijk en mijn haar doet het goed. Een keer in de zoveel tijd rij ik naar Emmerich of Kleve naar de DM en sla weer in het groot in om de voorraden op peil te houden. Heel fijn in deze corona-tijd. Hamsteren hoeft niet, ik had alles in huis….

  1. Wat een heerlijke prijs, 55 cent! Als ik weer naar Duitsland kan, ga ik daar zeker even naar kijken. Wat goed dat je nog een voorraad in huis had!

 20. Ik kocht een keer een shampoo bij de kapper, wat ik belachelijk duur vond en bleek later wanneer het het online kocht de helft van de prijs te zijn, nu gebruik ik alleen nog maar een shampoo bar van shampoobars.nl, ideaal, ik doe er super lang mee en het scheelt een hoop plastic flessen.

  1. Jeetje, de helft van de prijs… Daar maakte die kapper dus flink winst op. Je bent de tweede die tevreden is over de shampoo bar van shampoobars.nl!

 21. Ik doe heel lang met de shampoo die je wint bij de Postcodeloterij. Dove.
  Tussendoor de allergoedkoopste, maakt niet uit in welke winkel. Naspoelen met baking soda geeft altijd een mooi effect.

 22. Die kappersshampoo koop ik ook niet meer. Verschil merk ik niet. Ik gebruik regelmatig een serum of haarmasker en dat scheelt een hoop. Mijn haar is veel minder droog en glanst weer mooi

 23. Zelf heb ik makkelijk haar en gewone shampoo werkt bij mij goed. Bij de kapper zou ik zoiets niet kopen en op de mannenafdeling leuren kappers er dan ook niet mee. Bij de kapper is het duurder omdat ze veel minder omzetten. Maar shampoo-merken steunen kappers volgens mij ook met bijvoorbeeld een gratis spiegel waar het logo van zo’n merk op staat. Mijn grootste probleem is dat ik daar niet op de fles ga turen om te zien wat er allemaal in zit. Bij het kruidvat of de Hema doe ik dat wel. Mijn ervaring is dat er in dure shampoo vaak meer microplastics zitten en dat is erger voor het milieu dan zo’n flacon die prima gerecycled kan worden en niet door het putje wegspoelt. Om geld en vooral tijd te besparen is korter haar een uitkomst. Kaal helemaal, maar ik denk niet dat me dat staat.

  Je hebt trouwens meer zaken die aan koppelverkoop doen zoals dierenartsen. Hun hondevoer is ook een stuk duurder dan bij een gemiddeld tuincentrum. ;-)

 24. Ik heb altijd jojoba olie in huis van de gezondheidwinkel en smeer daar regelmatig mijn punten daarmee in . Die olie gebruik ik ook voor handen en gezicht.

 25. Mijn haar is erg fijn en is ook één warboel als ik van onder de doucht kom. Naast het gebruik van een conditioner gebruik ik daarom antiklit als ik het afgedroogd heb. Als ik mijn natte haar kamde braken er steevast haren en nu is dat niet meer, waardoor mijn haar er ook veel beter uitziet.

  Shampoo en conditioner koop ik van allerlei verschillende merken. Gewoon wat in de reclame is. Of bij de Lidl, die bevalt ook goed.

 26. Ik gebruik wél shampoo van de kapper en doe ongeveer een jaar met een fles! Merk is Chi en het bevalt me veel beter dan ‘winkelshampoo’ .
  Toegegeven: het is duur maar ik heb het er voor over. Geen jeukende hoofdhuid meer en mijn halflange haar is in topconditie!

  1. Als je er een jaar mee doet, ben je uiteindelijk misschien niet eens zo veel duurder uit Noor. Wat fijn dat je nu geen jeukende hoofdhuid hebt, dat lijkt me echt heel vervelend.

 27. Ik heb Nivea hairmilk voor droog haar gekocht. Vind ik echt verschil maken. Mijn haar voelt echt minder droog na het wassen.

 28. Ik gebruik altijd een shampoo bar bar van de Lush. Daar reageert mijn hoofdhuid het beste op. Beetje conditioner erbij (ook van Lush) en klaar. Met mijn verjaardag en met moederdag vraag ik altijd een voorraadje. Dat vindt o.a. mijn dochter leuk om te geven. Kopen hoef ik het niet. Mijn dochter gebruikt het ook af en toe. Voor de mannen heb ik altijd anti roos van andrelon. Die bevalt goed.

 29. Elvive die dus ook hoog eindigt in de test. Ik wissel af en toe een fles af maar 30 euro voor een fles vind ik belachelijk. Daarbij wassen ze mijn haar daar niet, vreselijk irritant gevoel! Ook grappig de goedkope troep van mn vriend eindigt ook hoog. Ik heb eens op de verpakking van zo’n bar gekeken, vega is leuk maar het kwam wel van de andere kant van de aardbol qua inhoud.

 30. Oeps wat een commentaren… Ik gebruik geen shampoo maar zeep. Gewone handzeep van de Dove of een ander merk. Gaat prima, ontvet goed en gaat lang mee.

 31. Ik gebruik vaak wellaplex producten! Ik ben er super tevreden over! Maar vaak wissel ik ook af omdat ik merk dat mijn Haar vaak nieuwe behoeften nodig heeft

 32. Nou je zou denken dat als je er zoveel geld aan uitgeeft, het wel moet werken toch. Beetke teleurstellend

 33. Mijn hemel wat leeft dit zeg. Ik heb al vanaf mijn pubertijd heel vet haar. Omdat elke dag douchen geen optie is (en ook niet nodig!) was ik het om de dag met shampoo……….van de kapper. Mediceuticals heet dat merk. Die ontvet super goed en is zacht voor je hoofdhuid. Ik merk echt verschil. Omdat een flesje van 200 ml bij de kapper wel 20 euro kost bestel ik online een liter, kost 50 euro. Daarmee vul ik 5 x mijn flesje bij. En bespaar ik de helft! Sowieso zijn alle dure shampoos online goedkoper. Overigens heb ik halflang haar en doe dus wel crème in de puntjes. Van de Lidl. Die hebben ook een ENORME bus haarschuim voor 1 euro. Dus dat is dan mooi weer bespaard.
  Voor droog haar adviseer ik je om eens in de twee weken een masker te maken van een losgeklopt ei (of 2), vermengen met olijfolie en je haar ermee in te smeren. Je kan er nog een banaan of een avocado bij doen. Aluminiumfolie erover, een handdoek erover en daarna uitspoelen en NIET wassen.
  Liefst nog verwarmen, met een feun of zo (zonder handdoek). Helpt fantastisch bij droog en krullend haar!

  1. Dat masker ga ik zeker eens proberen Pakketje. Ik ben nogal laks op dit gebied en heb vaak geen zin om dat hélémaal te gaan doen, maar het klinkt goed.

 34. Wat een reacties. leuk te lezen ik snap de kapster wel ze verdient er ook mee. Maaar ja .. daarom ga ik dus niet meer naar de schoonheidsspecialiste. Lag ik verdikkie van mijn welverdiende massage te genieten begon ze weer over al dr producten. Ook toen ik aangaf dat ik dat niet wilde alleen af en toe een behandeling. Maar dat lukte niet waardoor ik niet lekker meer lag en al van te voren liep te bedenken hoe kom ik daar nu onderuit.

 35. Ik heb het ook 1z gedaan. Was voor gekleurd haar. Werkte wel echt goed. Maar veel te duur. Ben nu over op de shampoobars, want mijn hoofdhuid kan niet meer alles hebben. Overigens komt dat niet door het kleuren ofzo, want dat doe ik ook al 12 jaar niet meer

 36. Ik kocht vroeger shampoo bij de kapper, maar tegenwoordig gebruik ik Elsève (Elvive) van het Kruidvat en ik merk eigenlijk weinig verschil aan mijn haar

 37. Ik was mijn haar al bijna een jaar met zeep! Begonnen met aleppo zeep, nu met eigen gemaakte zeep, van in hoofdzaak olijfolie en Kokosolie. Mijn haar wordt daar vol van en minder droog. Vergelijkbaar met een shampoobar. Goedkoop, geen troep als sulfaten en siliconen erin en ook milieuvriendelijk.

 38. Ik heb al jaren dezelfde shampoo, van Schwarzkopf vokgens mij, kost iets van 4 euro en bevalt prima.

 39. Ik gebruik eigenlijk alle shampoos door elkaar; er is er niet een waarvan ik zeg; die wil ik nu maandenlang achter elkaar gebruiken omdat ie duidelijk veel beter is dan de andere.

 40. Haha! Jammer dan; ik koop echt niks bij de kapper. Ik háát de kapper en probeer zo snel mogelijk weer buiten te staan. Dus ik was mijn haar. Ren met nat haar de kapsalon binnen en zeg vervolgens op alles ‘Nee’. Nee, het hoeft niet gewassen. Nee, ik wil niet in de massagestoel. Nee, ik wil geen koffie. Nee, ik wil geen versteviging. En nee, ik wil niet geföhnd worden. Als ik thuis kom na een kappersbezoek ga ik namelijk altijd meteen mijn haar wassen. :-) Met Lovin Blends-shampoo want die vind ik fijn.

 41. ik vind het ook veels te duur. ik probeer wel altijd goede producten te kopen voor mijn haar, maar dan als ze alleen een aanbieding hebben ed. mijn haar word erg snel pluizig

 42. Ik vind het ook echt te duur! Al overweeg ik wel eens nu online wat te kopen, van de site WeColour, waar ik ook mijn verf bestel. Deze liggen qua prijs tussen de kapper en budget versies in.

 43. Guilty, ik gebruik kappersshampoo. KMS voor mijn waives (ik heb grote flessen voor een mooi prijsje gevonden op JohnBeerens, was eenaanbieding, die heb ik al bijna een jaar) en ik gebruik ook de Olaplex leave-in conditioner no 6. Ook prijzig, maar ook die gebruik ik al bijna een jaar. Ik speur inderdaad wel altijd op internet naar de goedkoopste prijs. Want de kapper legt er zo een tientje bovenop.

 44. Sinds ik de soap bars van Lush heb ontdekt wil ik niets anders meer. Ze zijn vegen en cruelty free, maar het belangrijkste, ik krijg er prachtige schone en zachte haren van.

 45. Ik laat me niet meer oplichten door kappers. Hun shampoos’s op olaplex na dat ik nog nooit uitgeprobeerd heb en de rest wel waren super slecht. Als ik thuis mijn haren was met oriflame, yves rocher of petal fresh shampoo of een shampoo voor beschadigd haar dan heb ik echt superfijne resultaat. Ga ik naar de kapper wordt mijn haar super droog, beschadigd en vallen mijn haren er vaker uit. Terwijl ik nooit haaruitval heb. Ook heb ik vaak genoeg meegemaakt in Amsterdam dat ze shampoo’s van de action gebruiken op mensen. Een keer had ik iemand betrapt en mooi aangesproken op hun gedrag. Ik kreeg mijn geld terug.
  Verder hebben kennissen van ons meegemaakt dat ze hun haren lieten wassen de shampoo was overdatumd. Ook heb ik gehoord dat veel mensen kaal zijn geworden door kappers die overdatumde verfproducten gebruikten. Ik heb toen besloten om maar te stoppen met alle kappersbehandelingen. Heb ook de laatste keer haarbotox gehad. Het zou goed werken. Nooit meer van mijn leven. Heb er beschadigd haar aan overgehouden plus super droog haar. Het heeft me maanden gekost om weer vettig haar terug te krijgen.
  Goed dat je erover schrijft!

 46. Ik was mijn haar met shampoobars en soms met zilvershampoo van de kapper (hogere concentratie).

 47. Ik heb heb nog nooit shampoo en conditioner bij de kapper gekocht omdat ik het altijd wel duur vind. Maar een bezoekje aan de kapper doet mijn haren wel altijd goed met een uitgebreide wasbeurt etc.

 48. Ik gebruik shampoo van de apotheek voor de psoriasis. Dat is de enige waar ik tegen kan en die is ook heel dier. Het grappige is dat mijn dermatoloog zei dat Boni, het huismerk van de supermarkt Colruyt in België, net zo goed is. Dat blijkt dus ook… Daarom dat hij waarschijnlijk ook steeds uitverkocht is…

 49. Late reactie maar ik wil toch even reageren.
  Ik krijg alleen mijn grijze lokken zo mooi koel met echte Fudge kappersshampoo.
  Krijg het ook niet zachter door L’Oréal professionele haarmasker.
  Ik heb wel eens een goedkopere geprobeerd maar dan was het net of mijn haar alleen vet werd .
  Zoals gezegd werd mijn grijze haar er niet mooier op.
  Ik zoek altijd op internet naar koopjes, de kapsalon doet er zo 10 euro bovenop.
  Ook koop ik anderhalve liter flessen van zo’n 25 euro waar ik een jaar mee doe, dus niks duurderdan de supermarkt.
  Voor mij zit er echt wel verschil in maar wanneer je dat niet ervaart, dan zou ik ook gewoon de goedkoopste kopen hoor , doe ik met levensmiddelen ook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.