Olaplex ervaringen no. 3, 4 en 5!

olaplex ervaringen

Mijn Olaplex ervaringen zijn wisselend.

Voor wie het niet weet: Olaplex is de zoveelste revolutionaire shampoo die voorgoed een eind maakt aan problemen met je haren!

Olaplex belofte: geweldig mooi haar!

Olaplex belooft dat het je haren van binnenuit herstelt. Het repareert de verbroken zwavelverbindingen in je haar. Dat gebeurt met hun gepatenteerde OLAPLEX systeem.

Dat is geschikt om extreem beschadigd haar zichtbaar te herstellen. Op hun website leggen ze met behulp van ingewikkelde scheikundige termen uit hoe het werkt. Maar waar het op neer komt is dit:

Je haren zijn beschadigd. Olaplex repareert dit heel grondig!

Nou belooft zo’n beetje elke shampoo fabrikant hetzelfde. Maar wat Olaplex bijzonder maakt is hun bijzondere OLAPLEX systeem, waar ze een patent op hebben. Andere fabrikanten mogen dit dus niet ook zo maar gebruiken.

Het klinkt geweldig allemaal.

En wie wil er nou niet mooi, glanzend haar?

Olaplex ervaringen

Mijn eerste ervaring met Olaplex was bij Tease kappers in Varsseveld. Daar waren ze zwaar onder de indruk van hoe vreselijk droog mijn haar was. Ik kreeg daar toen een Olaplex haarmasker, en mijn haren werden met Olaplex gewassen. In de kapsalon zag mijn haar er daarna inderdaad een stuk beter uit.

Zo kon het gebeuren dat ik ter plekke Olaplex shampoo, crèmespoeling en conditioner kocht voor bijna 100 euro!

Echt een schrikbarend hoog bedrag voor iemand die tot dan toe haar shampoo en conditioner bij de Action kocht. Maar ik was zo blij met mijn mooie, glanzende haren dat ik het het geld waard vond.

3 Olaplex producten gekocht

Maar toen ik de shampoo en crèmespoeling thuis gebruikte was het effect minder groot dan in de kapsalon.

‘Geeft niks,’ hield ik mezelf voor. ‘Het heeft natuurlijk ook even tijd nodig!’

Maar hoewel mijn haren zeker niet slechter werden van Olaplex, viel het resultaat me eigenlijk best tegen. Als ik niet een boel arganolie in mijn haren doe na het wassen, wordt het alsnog weer pluizig. Zie hieronder mijn haren na een wasbeurt met Olaplex maar zonder arganolie:

olaplex ervaring

Hieronder heb ik mijn haren ook gewassen met Olaplex, maar bij deze foto heb ik ook arganolie gebruikt:

olaplex review

Zo kon het gebeuren dat toen de Olaplex cremespoeling op was, en dat ging vrij snel, ik weer andere merken ging proberen. Olaplex is namelijk een heel erg duur merk. Dan wil je toch ook wel enorm goede resultaten zien.

Ik probeerde onder andere de Botma en Bennekom haarzeep en de Action dupe van Olaplex. Ook viel ik voor de beloftes van de shampoos van ByLinn.

Mijn ervaringen met Olaplex gedurende 4 jaar

Sinds die kennismaking met Olaplex bij de kapper, heb ik het nog een paar keer gekocht. Daarbij valt het me op dat je van de shampoo inderdaad maar weinig nodig hebt, voor een groot schuimend effect. Maar van de Olaplex conditioner heb ik best veel nodig om de klitten uit mijn haren te krijgen, en het is een klein flesje!

Mijn totale Olaplex ervaringen zijn toch telkens weer een beetje teleurstellend. Tel daarbij het hoge prijskaartje, en het maakt dat ik telkens afdwaal naar andere producten.

Olaplex producten

Olaplex heeft een hele lijn met producten. Via de kapper kocht ik dit trio: Nº.4 Bond Maintenance Shampoo, Nº.5 Bond Maintenance Conditioner en Nº.3 Hair Perfector.

Hieronder een lijst van alle producten van Olaplex

 • LASHBOND™ BUILDING SERUM
 • Nº.4D Clean Volume Detox Dry Shampoo
 • Nº.0 Intensive Bond Building Treatment
 • Nº.3 Hair Perfector
 • Nº.4 Bond Maintenance Shampoo
 • Nº.4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo
 • Nº.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo
 • Nº.5 Bond Maintenance Conditioner
 • Nº.6 Bond Smoother
 • Nº.7 Bonding Oil
 • N°.8 Bond Intense Moisture Mask
 • Nº.9 Bond Protector Nourishing Hair Serum

Andere Olaplex ervaringen

Het wonderlijke is dat veel andere mensen wel positieve Olaplex ervaringen lijken te hebben. Iedereen is vol lof over deze haarverzorgingslijn. Het maakt dat ik denk dat ik of gek ben, of dat ik het niet op de juiste manier gebruik. Daarom heb ik een berichtje gestuurd naar Olaplex met een kreet om hulp. Ik stuurde ze de foto van mijn haren na het wassen met Olaplex.

Hun advies?

Koop N°.8 Bond Intense Moisture Mask.

Lekker dan.

Nog meer dure haarproducten kopen wil ik niet!

Haaruitval door Olaplex

Tussen alle juich berichten door, kwam ik toch ook wat minder positieve Olaplex ervaringen tegen. Eind februari 2023 spanden 28 vrouwen zelfs een proces aan tegen Olaplex! Ze beschuldigen de makers ervan dat ze door Olaplex haaruitval hebben! Volgens Olaplex is dit trouwens onzin.

Onvruchtbaar door Olaplex?

Behalve de beschuldiging van haaruitval is er ook nog het verval dat je van Olaplex onvruchtbaar zou worden. Dat komt zo: Als je niet weet wat lilial is: het is een synthetisch geur ingrediënt dat veel voorkomt in schoonheidsproducten.

In 2020 categoriseerde de Europese Commissie het geur ingrediënt lilial als ‘reprotoxisch’. Dat betekent dat het mógelijk een nadelige invloed kan hebben op de ontwikkeling van een foetus en de vruchtbaarheid. En laat dat lilial nou net in Olaplex nr. 3 zitten! Voor de zekerheid heeft Olaplex dit ingrediënt verwijderd!

Dit verhaal kunnen we dus verwijzen naar het land der fabelen!

Olaplex ervaringen op Trustpilot

Op Trustpilot zijn de Olaplex ervaringen ook een stuk genuanceerder. Op basis van 295 reviews krijgt Olaplex maar 1,8 sterren van de 5. Dat komt neer op het oordeel ‘Slecht’.

olaplex ervaringen

Olaplex ervaringen samenvattend

Vrijwel alle Olaplex ervaringen zijn heel positief. Mensen krijgen er prachtige, glanzende haren van. Maar bij mij werkt Olaplex helaas niet zo goed. Ik snap niet waarom mijn haren niet prachtig worden, want ik volg keurig de gebruiksaanwijzingen.

Mijn conclusie is dat Olaplex, voor mij in ieder geval, de hoge prijs niet waard is.

Op dit moment kost elk flesje 30 euro per stuk op olaplex.nl. Maar vaak kun je het wel ergens met een beetje korting kopen. En op amazon.de is het vaak ook wel wat goedkoper te vinden. Terwijl ik dit schrijf, kun je daar de shampoo voor 19,95 kopen!

Nou ben ik wel benieuwd: wat zijn jouw Olaplex ervaringen? En wat is voor jou de ultieme shampoo?

Similar Posts

13 Comments

 1. Ik denk dat een stuk van je haar knippen het ook wat gezonder laat ogen. Het ziet er nogal dor uit. Ik denk dat een haarmasker voor droog en pluizig haar ook wel kan werken.

 2. Krullen.. mijn kapper heeft me erdoor geloosd.
  Voor mij werkt..
  Minder vaak wassen, niet droog kammen, vocht en voeden, slapen met een zijden bonnet of en zijden kussenhoes. Ik was het eens per week met een shampoo blokje van happysoaps. Voor het wassen kam ik het heel grondig, doe een masker in en laat dat uren onder een plastic kapje intrekken. Conditioner erin. Drooger deppen en dan.. een leave in masker en een paar druppels olie. En nat maken als ik het gekamd heb en met een beetje gel de krullen erin knijpen.

  Niks elke dag wassen en een drupje olie in de punten.

  Ik moest mijn haar gaan verzorgen als krullend haar, niet met reparerend of voedend spul, maar met vochtinbrengende producten en een routine voor krullend haar. In plaats van dure producten en dan doen alsof ik steile stekeltjes heb.

 3. Ik gebruik gewoon wat dinnetje koopt. En die koopt iets voor gekruld haar, maar dan wel vanuit het Midden-Oosten.

  Love As always
  Dimario

  1. Ik heb ook ultra droog, gekruld haar. Ik gebruik sinds kort de producten van Curly Girl. Mijn haar zit echt geweldig! Ik betaal €75,00 voor een shampoo, conditioner, een milk en een gel. Duur, maar verder heb je niets nodig. Ik doe ongeveer 5 maanden met een set. Mijn haar is qua lengte, droogte en dikte vergelijkbaar met dat van jou. Ik ben wel minder grijs, maar ik verf mijn haar wel. Haar borstelen, wassen met shampoo en conditioner, handdoek erom doen maar NIET droog wrijven. Milk erin en ontklitten, gel erin en voorzichtig de krul erin knijpen. Je haar mag dan nog echt heel nat zijn. Aan de lucht laten droger en zo nu en dan de krul er in knijpen. NIET meer borstelen of mee knoeien tot de volgende wasbeurt. Ik was mijn haar 1x per week.

   NB, ik betaal mijn spul gewoon zelf, ben geen influencer.

 4. Ik heb ook een keer een ervaring gehad met Olaplek en dan nummer 3, die doe je voor het wassen op je haar. Ik zag werkelijk geen enkel verschil/effect. Zelf gebruik ik nu al bijna twee jaar Moroccanoil shampoo, conditioner en hun treatment. Ik heb de hydration lijn en mijn haar is vrijwel altijd klitvrij. Ik laat mijn haar verven en de kleur blijft ook goed in mijn haar, het wordt niet dof. Moroccanoil is ook niet goedkoop, maar er zijn regelmatig kortingacties. Meestal koop ik op black friday weer voor een half jaar in. Het scheelt dat je ook maar heel weinig nodig hebt van deze producten.

 5. Ik hou het gewoon bij Andrelon, kokosboost, voor mij prima en perfect.
  Haren kunnen zich alleen maar van binnenuit herstellen, is mij verteld tijdens de chemo.
  En tuurlijk kun je je haar laten glanzen met dure middeltjes.
  Maar dat helpt niet echt.
  Of zoals ze tegen mij zeiden: “helpt echt niet’
  Maar ook ik, ben er gevoelig voor.
  Wat hierboven ook al iemand zegt, stuk eraf, kan ik me ook wel in vinden.

 6. Ik vind dat echt veel te duur. En ik geloof hun verhaal gewoon niet. Ik gebruikte altijd shampoo en cremespoeling van Garnier. Echt jarenlang. Vlak voordat mijn ex verhuisde, was mijn shampoo op en gebruikte ik de zijne (voor het eerst in 18 jaar!) en toen kwam ik er dus achter dat zijn shampoo veel en veel fijner is. Het is Elvive total repair (witte fles, rode dop) en ik vind ‘m heerlijk! Ik gebruik sindsdien niet anders en ik gebruik geen cremespoeling meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.