Reacties

Bang voor de kapper? — 48 reacties

 1. Ik heb een thuis kappepster! Heel tevreden over, voor volwassenen betaal ik 18,00 en voor de kids 12,00 ze neemt alles mee spiegel stoel enz alleen zit je wel met een berg haar dus als ze geweest is verwissel ik ook altijd de stofzuigerzak ;) wij gaan om de 7 weken en in de zomer dan hebben de jongens heel kort haar 8 weken ikzelf 1 x per half jaar maar al met al is het toch een flinke uitgave maarja als je haar maar goed zit toch? Groetjes iris

 2. Deze serie ken ik nog niet, maar ga ik vast even kijken. Sinds een jaar of 2 heb ik problemen met het vinden van een goede kapper. Mijn eigen is er mee opgehouden en nu hop ik maar wat. In het dorp naast ons ben ik vanwege gemaktzucht een paar keer geweest maar na 2 weken was het niks meer qua model. Ik heb kort haar, dus ga om de 6-8 weken wel. Laatst ben ik bij de kapper van mijn ouders geweest, super geholpen, mooi kapsel, goed geluisterd maar helaas wonen ze net wat te ver weg om daar elke keer heen te gaan (3 kwartier rijden) Dus nu zoek ik wat bij ons in het eigen dorp en anders maar weer terug naar de stad en daar gaan zoeken die en betaalbaar en gezellig is en goed luistert naar wat je wilt. Ik ben vrij makkelijk want het groeit wel weer aan, dus vaak laat ik ze wel redelijk de vrije hand, maar in het dorp naast ons snapten ze dat niet helemaal en daar had bijna iedereen het zelfde kapsel. Lekker origineel.

  • Ik moet glimlachen om het dorp naast jullie waar bij iedereen hetzelfde kapsel heeft. Ik stel me zo voor dat mensen vragen: 'Jij komt zeker uit huppelepup? Ik zie het aan je haar!'

   Drie kwartier rijden zou ik ook te ver vinden. Hopelijk vind je nog weer een fijne kapper.

 3. Ik ben ook een beetje een langharige zwerver. De laatste keer was ik wel erg tevreden, daar heb ik ook highlights laten zetten, dus als ik weer ga, dan denk ik dat ik daar ga. Voor die enkele keer in het jaar let ik niet zo erg op de kosten, maar als het alleen om knippen gaat, vind ik onder de 20 euro eigenlijk al meer dan genoeg. Als er meer bij komt kijken, dan mag het ook meer kosten.

 4. Tja de eerste 5 punten van Tabatha maken de kapper natuurlijk wel duurder.

  Zelf ga ik ook maar 2-3x per jaar, ook halflang haar en tegen de tijd dat ik pijpenkrullen krijg ga ik maar weer eens, laatste keer 19,50 betaald voor wassen, knippen en bijna droog fohnen, ee-vrouwszaak om de hoek en dat maakt het goedkoop, ook omdat ze er al 25-jaar zit. Nieuwe zaken moeten hun investering er nog uithalen. In de grote steden zitten ook veel Turkse/maroccaanse kappers, ook goede ervaring mee vooral wenkbrauwen met touw epileren en verven.

  • Echt een koopje, voor 19,50. Het scheelt denk ik inderdaad zo iemand minder kosten maakt, en daardoor lagere prijzen kan hanteren.

   En als ze er al 25 jaar zit heeft ze ook veel ervaring.

 5. Al 20 jaar lang ga ik naar de Kinki kapper in Helmond, zelfs nu we in Frankrijk wonen, ik plan dat altijd als we bij onze jongste dochter gaan logeren zo eens in de 7 of 8 weken. Ik heb heel naar dun haar dus als het niet goed geknipt is voel ik me ongelukkig, een tijdje ben ik naar een hele goedkope kapper gegaan maar dan zat het na twee weken alweer niet, dus dat bewijst het al weer goedkoop is duurkoop. Ik betaal 36 euro en ben altijd tevreden, omdat ik er al zo lang kom weten ze ook precies hoe ze het moeten knippen, bovendien is het altijd wel gezellig om elkaar weer te zien.
  Groet Adriana Dijkland

 6. Ben er al in geen 10 jaar geweest, maar de laatste keer dat ik ging verfde de kapper mijn paars-zwart-rode mishandelde haar naar blond en dat vond ik erg knap.
  Wel jammer dat sommige kappers denken dat puntjes de onderste 20 cm van je haar zijn :D

  • Ja, dat van die 'haarpunjes' heb ik ook eens gehad. Idd was mijn lange haar naar half lang gegaan. Nooit meer bij die kapster geweest.
   Ik heb een vaste kapster waar ik meestal drie of vier keer per jaar kom. Ik heb halflang haar met wat slag er in en het is in laagjes geknipt. Met dat warme weer heb ik nu wat langer gewacht met knippen omdat ik het nu wel fijn vind om in een staartje te dragen. Zeker met dat klussen van nu.
   Een knipbeurt kost me maar rond de 18 euro. Manlief gaat elke zes weken, maar hij heeft dan ook een representatieve functie.
   Oudste zoon wordt geknipt door een vriendin. Hij betaalt met wat repen chocola. Jongste zoon is van de marinierslook en gaat af en toe met de tondeuse over zijn hoofd. Soms is ie bijna kaal, vindt ie leuk al moet ik er weleens aan wennen. Verder heeft hij een soort van kleine baard. Hij komt er nog mee weg ook want hij het is gewoon een knappe vent (zegt moeder trots ;-)

  • Dat met het teveel bijpunten is ook mijn ervaring. Ik vertrouw kappers niet. Ik ben ongeveer 5 keer in mijn leven naar de kapper geweest maar ik vind het vreselijk.
   Gelukkig kan en wil mijn moeder nog steeds mijn haar bijpunten. En verder is mijn haar makkelijk, gewoon lekker lang en steil.

 7. Kale kappers, die vertrouw ik niet zo. ;)

  Ik ga altijd naar de kinky omdat ik altijd wel een model laat knippen dat dus wat maffe features heeft. En zij knippen gewoon onwijs goed is mijn ervaring, ik ga er al jaren heen. Ging ook eens naar de gewone kapper in de straat en die snapte er geen bal van.
  M'n ervaring is gebaseerd op veel soorten kapsels - ik ben in een aantal jaren van elleboog lang naar tondeuse kort gegaan en alles daar tussenin. Mijn haar groeit onwijs snel, dus ik ga gauw weer een afspraak maken.

  • Wat leuk dat je zoveel verschillende kapsels probeert. 'Vroeger' had ik ook elk jaar wat anders, maar sinds de geboorte van mijn jongste zoon draag ik het lang. En dat is dus al 10 jaar. Ik ben geloof ik uitgeëxperimenteerd. Ook wel omdat dit 'kapsel' goed bij me past.

  • Sinds de kids ga ik ook wel minder hoor. Toch gedoe om helemaal naar de stad te gaan en zo. En dan vraag ik gelijk of ze het model zo kort mogelijk willen knippen. Dat ik niet na een maand alweer terug moet maar er een maand of 3 mee vooruit kan.
   Lang haar vind ik niet passen bij mijn gezicht - smal, dan lijk ik net zo'n Neil van The Young Ones met los haar. En ik draag het dan toch continu in een staart omdat het me irriteert.

 8. Mijn kapper knipt wel goed en kletst niet teveel en de kosten van 17,50 vallen mij ook mee,maar wat hem bijzonder maakt is dat hij een heel gedoe van het haren wassen maakt.Hij wast 2 keer en je hoofd word gemasseerd en de nek doet hij ook mee dat duurt zon kwartier erg lekker vind ik dat.

  Groetjes Christel

 9. Vriend is ook... nouja, niet bang voor de kapper, maar hij heeft er een gloeiende hekel aan. Niet omdat ze misschien zijn kapsel verprutsen - als het maar niet in zijn ogen zit vindt hij het best - maar omdat hij dan een 'vreemde' aan zijn hoofd moet laten zitten.

 10. Ik ga van kort naar langer haar en was van de week het gesliert rond mijn hoofd zo zat dat ik het weer een beetje wilde laten fatoeneren. Ik zit echt in die modelloze tussenfase nu, maar het hoeft niet snel te gaan van mij. De kapster (stagiaire) heeft aan de achterkant nog geen twee millimeter bijgepunt en de rest gewoon laten zitten en wilde me ook nog met nat haar de deur uit laten gaan. Ik rekende toch de volle prijs af, maar had net zo goed niet kunnen gaan dus. Het is dat de eigenaresse ongeveer een wonderkapper is, anders zien ze me er nooit meer.

  • Irritant zoiets. Zeker omdat je de volle prijs moest betalen. Was de eigenaresse er niet bij om de stagière te begeleiden? Dit is toch eigenlijk niet netjes.

  • De eigenaresse is met vakantie, maar de zaak blijft open en helaas zijn de andere medewerkers ook nog niet echt ervaren. Ze heeft uiteindelijk wel mijn haar gedroogd, want anders...!
   Nog even een ander puntje wat me te binnen schoot is dat er soms een strookje vloeipapier rondom in de nek van de kapmantel gedaan wordt. Bij andere kappers heb ik dat nooit gezien. Ik vind dat wel een fris idee, maar consequent zijn ze er dan weer niet mee.

 11. Ik heb toevallig juist vorige week mijn haar voor het eerst in 3 jaar en 9 maanden laten knippen.

  In mijn vorige woonplaats ging ik al 25 jaar naar de zelfde kappersketen, daar snapte ze altijd precies wat ik wilde.
  Er zat wel een prijskaartje aan.
  6 Jaar geleden betaalde ik al €52, dus ging ik maar een paar keer per jaar en dan maakte ik er een uitje van.

  In mijn nieuwe woonplaats werd het kappersbezoek een drama.
  Ik heb diverse salons geprobeerd, maar overal kende ze maar 1 model en dat is kort, kort en nog eens kort.
  Dus na 4x teleurgesteld thuisgekomen te zijn heb ik het opgegeven en mijn haar laten groeien.

  Maar ja op een keer heeft het toch wel een onderhoudsbeurtje nodig, dus heb ik kort geleden een thuiskapster gemailed.
  En die snapte WÉL wat ik wilde.
  En dat kostte me maar 15 euro.
  Dus ik ben megablij met haar.

 12. Woooh, volgens mij heb ik dan echt een super goedkope kapper. Ik betaal voor gewoon alleen knippen (wassen doe ik thuis wel, ik ben niet zo van het gefrut aan mijn hoofd) slechts 14,50 euro! Ik ben ook gewoon tevreden over deze kapster, ik kan makkelijk terecht (afspraak maak ik vaak paar dagen van te voren) en ze knipt goed. Dat laatste is in mijn geval misschien ook niet zo heel moeilijk want ik heb lang haar dus daar een stukje vanaf halen zou geen hogere wiskunde moeten zijn.

  Hoewel ik ook wel eens minder tevreden ben geweest over kappers die ik hiervoor bezocht. Ik ga 2x per jaar en het moet een grote uitzondering betreffen wil ik 3x gaan. Maar als ik dan zeg dat ik niet zo vaak ga en dat ik graag een flink stuk kwijt wil (het groeit in de zomer met 2,5 cm per maand) dan moet dat gewoon zonder discussie kunnen. Zo had ik een keer dat ik zei 'haal er maar lekker 10 cm af hoor, dan zit ik weer op mijn oude lengte' en daarop kreeg ik een hele preek over dat het beter is vaker naar de kapper te gaan en er steeds een klein stukje vanaf te laten halen. Eigenlijk zou het voor mijn haar het beste zijn als ik het elke 3 (!?!) weken liet bijpunten... Zucht, daar vroeg ik dus niet om. Gevolg was dat ik naar huis ging met minimaal bijgepunt haar, waar nog geen 2,5 cm vanaf was. Dat was dus de laatste keer voor die kapster. Als ze denkt met kapsones te kunnen zorgen voor meer inkomsten (want stiekem verdacht ik haar daar van, 10 cm in 1x levert minder op dan 4x 2,5 cm) dan zoek ik wel een ander die er geen problemen mee heeft 1x aan mijn te verdienen.

 13. Ik ga niet graag naar de kapper. Vind het altijd duur en ik hou echt niet van het gefrunnik aan mijn haar. Maarja, soms moet het toch gebeuren... Ik ga al zo'n 26 jaar naar dezelfde kapper; degene die mijn haar al knipte toen ik nog een kleutertje was, knipt het nu nog :)

 14. Ik heb ook een vaste kapster. Zij heeft een tweevrouw-zaak in haar garage gevestigd. En ze knipt ontzettend goed ! Ook epileert ze mijn wenkbrouwen. Ik moest wel even lachen om je woord 'opknapbeurt'want zo voelt het bij mij ook altijd. Een heerijke opkapbeurt weliswaar ! Ik ga vier keer per jaar en maak mijn afspraken al vooruit.

 15. jaren lang niet naar de kapper geweest omdat ik lang haar had en de puntjes zelf gewoon bijwerkte ,sinds bijna een jaar heb ik mijn haar korter en ga ik wel naar de kapper af en toe, bij ons in de stad zit vlak bij mijn fietsroute naar mijn werk een kapper waar je geen afspraak hoeft te maken , ze hebben buiten een soort stoplicht staan waar aan je kunt zien of het druk is, als het rood is ,dan is het druk en moet je lang wachten zonder afspraak, bij oranje is de wachttijd korter en als het groen is dan ben je vrij snel aan de beurt,dit vind ik echt ideaal, omdat je ter plekke kunt beslissen of je zin heb om je haar te laten knippen,boven dien zijn ze ook nog eens redelijk geprijsd ook niet onbelangrijk.

  • Dat is ook wel heel relaxt als je ineens kun bedenken dat je naar de kapper wilt! Dat doe ik met de kinderen nog wel eens. Dan ga ik met ze naar Knip & Go.

 16. Ik ga nooit naar de kapper! Ook geen behoefte aan. Mijn haar is lang (classic lengte) en af en toe knipt één van de kinderen er een paar cm af. Gewoon recht en alles op de zelfde lengte. Kappers willen altijd laagjes knippen en daar kan je achteraf niet veel meer mee, tenzij gewoon loslaten.

  Maar dat moet je natuurlijk mooi vinden, het is niet echt een "kapsel". Hoewel ik heel veel mogelijkheden heb en heel veel verschillende dingen doe met mijn haar, invlechten, allerlei soorten knotjes, los, ...

 17. De dure kapper is Terra haarmode. Daar knippen ze erg goed vind ik. Maar het is er niet zo gezellig, en erg duur.

  De goedkopere kapper waar ik ook mijn wenkbrauwen kan laten epileren en verven is Nicole Coiffures.

 18. Oeh! Ooit, zo'n 35 jaar geleden, me bij Cosmo-kappers over laten halen om mijn al krullende haar te laten permanenten. Ik heb er een jaar lang bijgelopen als poedel. Verschrikkelijk! Nu ga ik naar een kapper hier in het dorp. Ik ben er tevreden over. Kan vast goedkoper maar ik ga zo weinig dat ik het wel prima vind.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>