Wat zie ik daar nou?

wat zie ik daar nou

Op mijn vrijdagochtend hardlooprondje kom ik altijd langs bovenstaande constructie. Ik vind het altijd net een soort telefoonpaal. Toen ik hem voor het eerst zag, vroeg ik me hevig af wat het voorstelde.

Maar inmiddels is het simpelweg een onderdeel van het landschap geworden, en sukkel ik er gewoon langs op vrijdagmorgen.

Tot vanochtend!

Want er stond ineens iets kleurrijks in.

Wat zie ik nou?

Screenshot 2022 09 09 at 08.36.08

Bij nadere beschouwing is het een soort kaarsenhouder. Je kunt het mannetje optillen, en een waxinelichtje op zijn voetstuk zetten.

Screenshot 2022 09 09 at 08.36.24

Dan is hij een lichtje in de duisternis.

Similar Posts

16 Comments

  1. Heb je niet een fietslampje op batterij? Kun je de volgende keer er in zetten als lichtje voor ieder die langskomt. Waxinelichtje lijkt me brandgevaarlijk

  2. Een oude elektriciteitsaansluiting, speciaal aangelegd voor de melkmachine van de boer.
    Maar wat het mannetje er doet, geen idee.
    Zou men er een kapelletje van hebben gemaakt. Hans

  3. Duur spul. Het is Jozef van de set van Villeroy en Boch. Je hebt ook Maria met Jezus, de engel, Balthasar, Melchior en Caspar. Zo’n kandelaar kost rond de 35 dollar. Maar ik zag ook als een set van 3 voor ruim 80 euro op eBay staan.

    Volgens mij kan er een kaars in de hoed en een kaars in de buik van het beeld? Wat mooi om zoiets tegen te komen. Misschien staan de anderen van de set ook ergens :-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.