Reacties

Hoe werkt een hypotheek? Waar wordt naar gekeken? — 33 reacties

  1. Ik ben opgegroeid met het sparen voor iets en dan kopen. Dat is voor een huis niet zo realistisch maar er gaat zeker eigen geld in en zo snel mogelijk aflossen

  2. Wat een verhelderend artikel, dankjewel voor het delen! Wij huren op dit moment een woning. Maar wie weet dat we daar in de toekomst verandering in willen brengen.

  3. Ik wist er bar weinig vanaf. Maar toen we eenmaal een huis gingen kopen heb ik mij er in verdiept. Het idee een schuld te hebben bracht mij wel even van mijn stuk. Want het was direct ook erg veel!
    Maar veel hulp van de hypotheek verstrekker gehad. Voor en nadelen van alles goed in kaart gebracht en uiteindelijk een wel overwogen keuze kunnen maken.

  4. Ik ben opgegroeid in een huurhuis en momenteel wonen wij zelf ook in een huurhuis. Ik heb jaren bij een bedrijf gewerkt waar ook hypotheken werden verstrekt. Het is belangrijk dit alleen te doen als je het ook echt kunt betalen. En je hypotheek verhogen om je energierekening te betalen lijkt mij geen handig plan. Dan kun je denk ik beter investeren in zonnepanelen.

  5. Ik doe mee aan de staatsloterij en net €100 gewonnen lol. Ik heb de hoop dat het ooit lukt. Hypotheek is verschrikkelijk. Ik werk fulltime maar ben alleen, als ik kijk wat voor hypotheek ik kan krijgen word ik daar echt depri van haha

  6. Destijds heb ik mij enorm in het fenomeen verdiept, toen wij een (nieuwbouw)woning gingen kopen. Onze tweede koopwoning destijds, maar wel de eerste die we 'van papier' hebben gekocht. Zo ook met de hypotheek. Destijds heb ik weten te voorkomen - door mijn voorzichtigheid en opvoeding - dat we een 100% beleggingshypotheek hebben genomen zoals wel werd aanbevolen. Het werd een mix van 3 soorten hypotheken waar ik tot op de dag van vandaag nog heel blij mee ben. Want het deeltje belegging was 'foute boel' maar dat hebben we kunnen fixen door de andere twee vormen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder