Reacties

Woning huren of kopen: heb je aan deze 4 dingen gedacht?! — 18 reacties

 1. Mijn voorkeur gaat uit naar kopen. Ik kocht als nog thuiswonende zelf mijn appartement toen ik 23 was. Het kon, financieel gezien en ik vond dat fijner voelen dan huren. Ik ben heel blij dat ik destijds heb gekocht, want volgens mij zou ik er nu op de woningmarkt nooit meer tussen kunnen komen.

 2. Een huis hebben is het allerbelangrijkste in het leven jou plek,…mensen beseffen niet wat het is om dat kwijt te zijn…helaas ben ik nu al een half jaar dakloos en mag ik gelukkig bij verschillende vrienden verblijven daar ben ik zeer dankbaar voor.
  Een huis kopen in deze markt is geen optie voor mij en huren ook zeer lastig omdat ik geen loonstrook heb en ook maar beperkt ben in eventueel werk.
  Dus tja en dat naar 30 jaar huwelijk en altijd eigen zaak te hebben gehad….ik had nooit gedacht dat ik in deze situatie zou belanden en geloof mij ik gun dit echt

  • Jeetje Ria, dat is niet niks. Geen eigen plek hebben.... Ik voel met je mee. Zitten er hopelijk nog wel mogelijkheden 'in het vat'? Uitzicht op iets voor jezelf?

 3. Voor de Belg, geboren met-een-baksteen-in-de-maag, is een eigen huis gewoon een evidentie. Dat hebben wij ook. Nu we op leeftijd zijn en mettertijd (hopelijk) zullen verhuizen naar een appartement, gaat mijn voorkeur uit naar huren. Geen zorgen meer, geen onderhoud. Als er iets is: telefoontje naar de concierge en klaar is kees.

 4. Het idee is enig, maar is natuurlijk totaal onhaalbaar. Je staat jaren tot decennia op de wachtlijst voor een huurwoning en de kans dat de woning die je krijgt dan in die wijk staat die je wilt leren kennen is echt nihil. Een duurdere huurwoning is op basis van inkomen voor velen ook niet weggelegd.

  Je omgeving checken is altijd een goed idee, ga op meerdere dagen en tijdstippen kijken hoe het erbij ligt in de straat.

 5. Ik woon vlakbij een voetbalstadion, wij hebben er eigenlijk weinig last van. De wijk is op het tijdstip van de wedstrijden afgesloten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder