Tea Topic: Hoe vaak ga jij naar de supermarkt?

hoe vaak naar supermarktHet tea topic van vandaag is de vraag:

‘Hoe vaak ga jij naar de supermarkt?’

De frequentie van mijn supermarktbezoek is in de loop der jaren erg veranderd.

Hoe vaak naar supermarkt?

In het laatste jaar van mijn studie psychologie woonde ik samen met mijn huidige man in de wijk Lunetten in Utrecht. Toen liepen we dagelijks hand in hand, ‘even’ naar de supermarkt! Destijds had ik ook geen weekmenu of zo; we lieten ons graag inspireren door het supermarkt aanbod. Sinds die tijd is er heel wat veranderd!

Elke dag ‘even’ naar de supermarkt is nu beslist niet meer aan de orde.

Als je op het platteland woont is het handiger om een supermarkt bezoek zorgvuldig te plannen. In principe doen wij nu één keer per week alle boodschappen. Het is simpelweg niet handig om tussendoor ook nog te gaan, omdat je dan ofwel een boel tijd kwijt bent op de fiets ofwel aan benzinekosten.

Maar als ik een supermarkt op loopafstand had, dan denk ik eerlijk gezegd wel dat ik vaker dan één keer per week een supermarkt zou bezoeken! Toen we nog in de stad woonden en ik de kinderen lopend naar school bracht, liep ik op weg naar huis regelmatig even de buurtsuper binnen.

Hoe vaak gaan anderen naar de supermarkt?

Ik vond een onderzoek van Deloitte waaraan 2.326 mensen van 18 jaar en ouder meededen. Daaruit bleek:

93% van de Nederlanders gaat minimaal 1 x per week naar de supermarkt. Gemiddeld wordt de supermarkt 2 tot 3 keer per week bezocht.

Huisvlijt Linkparty reminder

Heb je al meegedaan aan de Huisvlijt Linkparty? Je kunt hieronder nog steeds jouw blogpost delen en leuke nieuwe blogs ontdekken.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Hoe vaak ga jij naar de supermarkt?

Similar Posts

18 Comments

  1. Het winkelcentrum is hier vlakbij en soms ga ik daar nu 1x per week wel heen. Want het is ook fijn om aldaar wat bekenden te ontmoeten voor een gezellig praatje daarbij. Boodschappen niet altijd nodig maar soms haal ik bij de groententuin aldaar een lekkere stampot als ik geen zin hebt om voor mijzelf alleen te koken. En natuurlijk mijn wekelijkse visje bij de visboer ontbreekt dan ook niet.

  2. Er was een tijd toen de kinderen klein waren, ik 1 x per twee weken voor de voorraadboodschappen ging. Tussendoor had ik een groentepakket aan huis of ik nam extra verse groentes mee van de supermarkt. Maar momenteel kom ik véél te vaak in de supermarkt – tenminste ik vind het vaak, want ik hou er niet van. De kinderen zijn groter, eten veel meer. En er is altijd wel iets op, hoe ik ook lijstjes maak! Dus soms wel 4 of 5 keer in de week bij de supermarkt. Er komen wel weer andere tijden verwacht ik.

  3. Wij gaan 6 keer per week naar de supermarkt. Op zaterdag voor de grote boodschappen en ma tm vr voor kleine boodschappen. Zo beslissen wij per dag wat we eten.
    Ik snap dat veel mensen dit onhandig vinden, maar wij bepalen liever per dag waar we zin in hebben. En het ligt er dan ook aan wie van de kinderen thuis is met eten, of ik ben werken, of er iemand vroeg weg moet etc…

  4. Ik ga hooguit 1 keer per week naar de supermarkt, samen met mijn man. Hij doet onze boodschappen en ik de boodschappen voor mijn broer.
    Zaterdags gaat hij naar de bakker voor brood. Eieren, aardappelen, soms vlees en groente halen we bij de boer!

  5. Grappig om te lezen hoe dat bij jou veranderd is. Ik ga één keer per week naar een grotere supermarkt een paar dorpen verderop. Dan haal ik in principe alles. Ik woon zelf boven de buurtsuper, maar kom daar echt alleen voor vergeten boodschappen. Dat komt er in de praktijk op neer dat ik daar eigenlijk alleen kom als ik onverwachts visite krijg, want dan moet ik koekjes hebben.

  6. Bijna elke dag,we hebben altijd wel iets nodig met 5 mensen in huis, combineren met wandelen,dat is heerlijk elke dag en goed voor de gezondheid

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.