Reacties

Goed scheiden loont: afval kosten gemeente — 14 reacties

  1. Dat dumpen náást de container gebeurt hier ook. Zo ergerlijk. De gemeente ruimt het keurig op, maar het ligt toch een tijdje en het ziet er niet uit. En dat allemaal om geld uit te sparen. Af en toe worden er zakken geopend op zoek naar adresgegevens.. om een boete uit te delen.

  2. Wauw, ik vind het duur hoor, tien euro per keer.
    Bij mij geldt dat het grootste deel van mijn restafval bestaat uit gft. En nee, dat kan niet anders. Ik moet mijn afval dumpen in ondergrondse containers bij het appartementencomplex en er is (wat ik stom vind én snap, want stank) geen mogelijkheid om het groenafval te scheiden. Gelukkig betalen wij niet per vuilniszak o.i.d. Vaste kosten weet ik zo niet uit mijn hoofd, maar ik vind het altijd behoorlijk prijzig.

  3. Volgens mij zou het ook heel erg de taak zijn van de producenten om hun verpakkinen te optimaliseren waardoor minder afval ontstaat. Nu is het soms schrijnend om te zien hoeveel wikkels er rond één artikel zitten. Dit moet echt met veel minder kunnen. Toch ?

  4. bij ons willen ze van 125 kg per persoon naar 30 kg voor de grijze container… en dan kan bij ons het plastic nog niet eens apart gedaan worden.

    Love as always
    Dimario

  5. Ik ben ook voorstander om het afval te scheiden, of het nu bij de bron gebeurd of later maakt me niet uit.
    Kosten in Amersfoort zijn dacht ik gezin 266 euro per jaar. Hans

  6. Grinnik. Bekende beelden uit Amsterdam. Ik moet wel zeggen dat de vuilcontainers daar wel vaak vol waren. Ik nam mijn vuilnis dan mee terug naar huis en zette het in de berging maar de meeste mensen deden dat niet. Ik vind betalen voor wat er in je kliko zit ook wel een dingetje, hoor. Bij jou op het platteland misschien niet, maar in de stad heb je grote kans dat je buren hun afval fijn in jouw container gooien.

  7. Voor dit jaar was m’n afvalstoffenheffing 190 euro. Maar dat is voor een 1-persoonshuishouden. Bij flink wat gemeentes moeten die net zoveel betalen als een meerpersoonshuishouden. Grijs is op 50 meter lopen ondergronds. Heb dus geen grijze bak, ook geen groene. Plastic/blik, papier, textiel en glas breng ik naar het afvalstation bij de supermarkt. Gaat mee als ik boodschappen haal. Op plastic/blik verdient de gemeente. De kosten zitten vooral in het grijs. In mijn geval 34 kg/jaar = 5,5 euro per kg.

    Ik ben er voor dat verpakkingsmateriaal en andere troep die je weggooit belast worden voor de kosten die er zijn om het later als afval op te halen en te vernietigen.

    Nu is het ook zo dat onze vuilverbranding warmte en elektriciteit lever aan flink wa bedrijven. Het zijn dus niet alleen kosten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>