Reacties

Weckpot: verrassende tips en tricks! — 31 reacties

  • Ja, het is echt de moeite waard. Ik zag het boek vandaag trouwens ook in een boekwinkel staan voor de dumpprijs van 5,95. Ik ben daar echt een beetje verbaasd over, want ik vind het een erg leuk boek.

 1. Ja ik heb weckpotten in huis. Ik deed ze in de vriezer gevuld met soep.
  Daarnaast had ik er noten e.d. in. Maar dit jaar wil ik graag zelf gaan wecken dus dan heb ik ze daar voor nodig. Als het me tenminste lukt om zelf te wecken ;-)

 2. Het boekje oogt gezellig en aantrekkelijk! Dit (wecken enzo) is ook zoiets waarin ik me best wel eens zou willen verdiepen; het komt dus op m'n lijstje met wil-ik-nog-wel-wat-meer-van-weten :)

  Groet

 3. Die potten van de Ikea sluiten niet zo goed af dat er nat voedsel in kan worden bewaard. Leuk voor meel, pasta, rijst, koffiepads en theezakjes. Maar niet voor wecken.
  Ik weck jam en stoofperen. Daarnaast gebruik ik grote flessen voor limonade.

 4. Ja, ik heb weckpotten in huis en gebruik ze waar ze voor bedoeld zijn,nl wecken.
  De potten van Ikea zijn niet geschikt om te wecken, wel om in te maken. Bij wecken haal je na het afkoelen van de potten de klemmen er af. Door het deksel op te tillen controleer je of de potten goed dicht zitten. De potten van Ikea hebben een klemdeksel en hierbij kun je dus niet controleren of ze goed dicht zitten.
  Een weckpot bestaat uit een pot, een deksel, een rubberen ring en klemmen.

 5. al mijn weckpotten. en ik heb er heel veel, komen van rommelmarten en heb ik voor heel weinig geld gekocht. Wel doe ik de rubberen ringen ieder jaar verwisselen en die neemt altijd iemand voor mij mee uit Frankrijk daar zijn ze niet duur, waarschijnlijk om dat daarmeer geweckt wordt

 6. Ik heb het wecken jaren meegemaakt met mijn oma en moeder op de deel van de boerderij. Daar was niets romantisch aan trouwens, wat een werk!
  Deze ideeën zijn van harte welkom, leuke tip!
  De weckpotten zijn niet bewaard jammer genoeg.

 7. Ik gebruik potten met schroefdeksel om jams, marmelades, zoetzuur van courgettes, pompoenen, komkommers en allerlei soepen in te maken. Gisteren de laatste tomaten/paprika soep van augustus 2014 gegeten

 8. Naaah wat leuk, ik ben alles behalve een keukenprinses maar een sucker voor alles wat er leuk uit ziet. Die cupcakes in een potje lijken me echt iets voor een kinderverjaardag!!

 9. Wat leuk! Ik wilde pasta bewaren in de weckpotten van Ikea. Maar nu ik ze heb afgewassen en goed droog gemaakt heb, ontstaat er toch na enkele dagen een laagje condens aan de binnenkant van de pot. Waardoor ik mijn etenswaren er niet in durf te doen. Kan ik dit voorkomen?

 10. Lijkt me een interessant boek. Eens kijken of de bieb het hier ook heeft.
  Ik weck ieder jaar nog boontjes. Veel lekkerder dan uit de vriezer, vinden wij. Als je ze daarna niet in een hele plens water kookt (ik heb gelukkig AMC pannen), zijn ze echt niet waterig. Het is best wel een werkje in de zomer, maar in de winter is het heerlijk om een pot van het schap te kunnen pakken.

 11. Zo'n weckpot ziet er leuk uit, vind ik, maar persoonlijk zal ik er nooit mee doen waar het officieel voor bestemd is. Veel te veel gedoe en ik ben niet zo'n keukenprinses.

 12. Mijn grootouders hadden een grote kelder en op de planken stonden allemaal gevulde weckpotten.

  Ik heb ook weckpotten en gebruik die om cornflakes, losse thee en snoepjes in te bewaren, maar dat je er ook cake in kon bakken wist ik niet.

 13. Hi Binnenkant, ik lees je met plezier maar ik heb grote moeite met het cookie-beleid. Tegenwoordig zijn er veel sites waar je kunt aanklikken "alles weigeren" maar hier moet ik twintig keer iets wegklikken...
  Als dat zo doorgaat ben je me kwijt als lezer. Zó geen zin in.

 14. Erg leuk! Ik houd ervan (nou ja, maar één keer gedaan) om spullen uit het bos mee te nemen zoals: soorten mos, een takje, dennenappel, besjes en wat bosgrond om zo een leuk terrarium te maken. het bleef een jaar goed. Toen was ik erop uitgekeken.

  Maar het plezier m dingen te zoeken is me bij gebleven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder