Wat geef je aan iemand die alles al heeft: tips zonder troep

Wat geef je aan iemand die alles al heeft?

Het klinkt als een enigszins decadent probleem: Wat geef je aan iemand die alles al heeft? Maar het komt vaker voor dan je denkt. Zeker vanaf een bepaalde leeftijd hebben mensen veel dingen al in huis. Sterker nog, een gewoon abonnement geeft ook toegang tot de eBooks in de online bibliotheek.

Soms zijn ze zelfs aan het minimaliseren geslagen onder de invloed van bijvoorbeeld Marie Kondo. Zulke mensen maak je echt niet blij met bijvoorbeeld een hertenkop van de Action. Maar wat kun je dán geven? Het voelt vaak ook niet goed om met lege handen op verjaardagsbezoek te gaan. Daarom hieronder een lijst met tips voor wat je iemand kunt geven die alles al heeft.

Wat geef je aan iemand die alles al heeft: cadeautips

 1. Een ervaring of belevenis. Anno 2018 is het in de mode om mensen een ervaring cadeau te doen. Want uit onderzoek is gebleken dat je daar langer plezier van hebt dan van ‘een ding’ dat je hebt gekregen. De herinnering aan een ervaring wordt alleen maar mooier, terwijl van zo’n hertenkop het nieuwtje op een gegeven moment wel af is. Een bioscoopbon kan bijvoorbeeld leuk zijn. Zie ook herinneringen maken en Bioscoopbroek!
 2. Het geschenk van je tijd! Tegenwoordig hebben veel mensen overbevolkte agenda’s. Ze zijn druk, druk, druk, druk. Ben jij ook zo iemand? Plan dan bewust tijd in voor de persoon aan wie je iets wilt geven. Geef hem of haar het geschenk van jouw tijd en onverdeelde aandacht. Leuke bijkomstigheid is dat dit iets is waar jezelf ook plezier van hebt. Want ook jij krijgt hiermee een ervaring cadeau.
 3. Geef een Cryptokado. Een cryptokado is een cadeaukaart voor bitcoin en andere coins. Je kunt de cadeaukaart per post laten opsturen, of je kunt gaan voor de digitale variant, die je gelijk in je email ontvangt om vervolgens uit te printen en feestelijk te verpakken. De ontvanger van het Cryptokado kan vervolgens kiezen welke cryptocoins hij of zij wil. Na de aankoop krijgt hij toegang tot zijn portfolio dashboard. Hier kan hij of zijn de waarde van zijn crypto portfolio volgen en besluiten bij te kopen, of te verkopen. Geen technische kennis vereist!cryptocado
 4. Een cadeau abonnement op de bibliotheek of een ebook abonnement! Ik ben dol op de bibliotheek, en ook mensen die niet zo van lezen houden kunnen er van alles vinden. Je kunt er ook tijdschriften lenen bijvoorbeeld en dvd’s. Op die manier krijgen ze niet nog meer spullen in huis, maar krijgen ze toegang tot een paradijs aan boeken en informatie. Bonustip: je kunt ook heel veel gratis e-books downloaden!bibliotheek cadeauabonnement
 5. Een cadeau abonnement op Netflix Nederland. Net als een abonnement op de bibliotheek is dit een cadeau dat als het ware ‘blijft geven’. Het is goed voor urenlang plezier, zonder dat het huis dichtslibt met spullen.Netflix cadeau abonnement
 6. Geef als cadeau een gift aan een goed doel. Je kunt bijvoorbeeld 10,- aan medicijnen geven via Unicef of schoon drinkwater voor 20,-. Je betaalt het zelf en daarna kun je een persoonlijke pdf hebben die je dan cadeau geeft. Kijk maar:unicef cadeau
 7. Schrijf een mooie brief waarin je vertelt wat iemand voor je betekent en wat je prettig vindt aan die persoon. Je kunt de brief vervolgens mooi opmaken met behulp van het gratis programma Canva.
 8. Een abonnement op Blendle. Dat is een cadeau van eindeloos veel tijdschriften en kranten!
 9. Vroeger zetten mensen muziek op een cassettebandje voor iemand anders. Anno 2018 kun je een persoonlijke playlist voor iemand maken en die cadeau geven. Bijvoorbeeld op een usb-stick.
 10. Ben je ergens heel goed in? Heb je een bepaald talent? Dan kun je iemand je dienst cadeau doen. Stel je kent iemand die al een aantal keer heeft verzucht: ‘Ik wil zo graag een blog beginnen, maar ik weet niet hoe.’ Maak voor zo iemand een leuke cadeaubon met behulp van Canva waarin je hulp aanbiedt om samen dat blog op te zetten. Zelfgemaakte cadeautjes zijn ook altijd leuk.
 11. Bloemen. Bloemen verwelken, en schepen vergaan, maar bloemen hebben wel degelijk iets feestelijks. En een bosje bloemen blijft een leuk gebaar.

Veel cadeautjes kun je net iets extra’s geven met washi tape!

Wat geef je aan iemand die alles al heeft: de grootste valkuil!

De grootste valkuil als het gaat om mensen die alles al hebben is dat je ze dingen gaat geven die eigenlijk onzin zijn. Zoals ‘leuke gadgets’. Als je googlet ‘Wat geef je aan iemand die alles al heeft?’ dan vind je in de resultaten heel veel van dit type cadeautjes. Ze zien er vaak grappig uit, maar het probleem is dat ze uiteindelijk in een hoek belanden, want je kunt er eigenlijk niets mee. Ze zijn goed voor een glimlach, en dat is het dan wel. In deze post heb ik geprobeerd om deze valkuil te vermijden. De cadeautips die ik noem leiden niet tot meer spullen in huis, maar hopelijk wel tot plezier en goede herinneringen.

N.B. Lees ook mijn post over VVV cadeaukaart besteden saldo controleren.

Hartelijk bedankt voor het peper- en zoutstel

Hieronder een grappig filmpje waarin een bruidspaar van iedereen een peper-en zoutstel krijgt. En ze spreken de klassieke woorden: ‘Hartelijk bedankt voor je goede wensen, hartelijke bedankt met een hele, hele dikke zoen, hartelijk bedankt voor het peper-en zoutstel dat had je nou toch echt niet moeten doen.’ De kwaliteit van het filmpje is helaas niet zo goed, maar het is erg leuk en laat prachtig zien hoe onzinnig en overbodig sommige cadeautjes zijn.

Aan het eind zit er een verrassende wending in : )

Wat geef jij aan mensen die alles al hebben?

Lees ook mijn post over een eenvoudiger leven. en wat ik mijn jongste zus gaf toen ze veertig werd: Cadeau 40 jarige vrouw zelf maken.

P.S. Heb je een cadeaukaart van bol.com? Klik dan op de link en ontdek mijn slimme hack om hem nooit meer te vergeten!

Deze post kwam tot stand in samenwerking met Cryptocadeau

Similar Posts

50 Comments

 1. Ik ken eerlijk gezegd geen mensen die alles al hebben :-) Ik weet altijd wel iets te verzinnen en een blos bloemen vind ik ook altijd een cadeau .

 2. Die brief is een mooi idee!
  Ik word heel blij van een zelfgemaakte foto van een putdeksel.
  Van bloemen word ik altijd verdrietig, als iemand me bloemen geeft betekent dat eigenlijk dat ze me niet kennen.Ik wil geen bloemen vanwege het gif wat er in bloementeelt zit, en dus in de bloemen. Weinig mensen weten dat, weten ook niet dat bloemen niet op de composthoop mogen omdat ze te giftig zijn.
  Er zijn gelukkig wel een paar biologische kwekers, maar dan nog heb ik liever geen bloemen. Ik ben zo iemand die alles wel heeft, en als kado hoef ik niks, gewoon niks, maar wel samen de tijd voor een kopje koffie of thee.

  1. Een zelfgemaakte foto van een putdeksel. Dat vind ik heel bijzonder Greet. Wat vind je zo leuk aan putdeksels? Het is wel iets dat ik leuk vind om cadeau te geven.

   Dat bloemen zo giftig zijn dat ze niet op de composthoop mogen wist ik niet zeg. Dat is schokkend!

 3. Bloemen vind ik altijd leuk en gezellig samen ergens een hapje eten is ook een leuk cadeau! Ik heb al genoeg troep haha mij maak je blij met een kindertekening en daarna gezellig ergens naartoe

 4. Leuk artikel! En een hele hoop goede ideeën. Trakteren op een dagje uit vind ik een leuke, bijvoorbeeld de bios of de dierentuin o.i.d. Als ik even niet weet wat ik voor iemand moet kopen dan stel ik vaak een pakketje samen met wat lekkere luxere dingen om te eten/mee te koken. Iedereen heeft eten nodig haha :P

 5. Wij geven aan vriendinnen altijd doe cadeautjes, zodat we herinneringen hebben voor later. Dat is het beste cadeau wat je iemand kan geven. Ik weet volgend jaar echt niet meer dat je me een plant hebt gegeven hoor ;)

 6. Leuke ideeën! Eerlijk gezegd ben ik iemand die altijd een beetje bang kijkt als iemand met een doos voor mijn deur staat, vooral als het een grote is. Superlief bedoeld, maar ik ga paniekerig nadenken waar ik het nu weer moet laten. Mijn kasten puilen al uit. Mij kan je dus inderdaad plezier doen met een ervaring of cadeaubon of iets wat je opgebruikt. Een lekkere fles wijn bijvoorbeeld!

 7. Dank je wel voor je tips, daar kan ik me zeker door laten inspireren. Ik vind het gemakkelijker als het om vrouwen gaat, maar mannen ……….

 8. Een ervaring of een Netflix-cadeaubon vind ik ook leuk om te geven. En het cadeau van tijd kan ook nog een andere kant op, bijvoorbeeld een oppasbon voor (jonge) ouders.

 9. Ik vind zo’n cryptocadeau best gevaarlijk, ik houd niet zo van die digitale valuta. Maar verder vind ik het leuke ideeën. Vooral belevenissen vind ik leuk om te krijgen.

 10. Ik geef dan inderdaad iets als een bon voor een leuk restaurant of een leuk uitje, gewoon om ervoor te zorgen dat degene dan een leuke dag heeft waar weer leuke herinneringen worden gemaakt.

 11. Wat een geweldig leuke ideeën! Ik zou zo gelukkig zijn met een abonnement op de bibliotheek, maar ja, dat heb ik dus al XD

  Nu vind ik wel dat er een iets is waar je nooit genoeg van kan hebben. En dat zijn boeken. Dus ik geef eigenlijk bijna altijd een boek als ik het niet weet.

 12. Ik geef altijd standaard wel een cadeaukaart als ik weet dat mensen al heel veel hebben of als ik echt niet weet wat ik moet geven. In enkele gevallen geef ik ook wel eens een kaartje met geld er in..

  Ik geef dat zelf ook altijd aan.. Krijg standaard elk jaar mascara waar ik allergisch voor ben.. Dus heb dan zelf zoiets van geef mij maar geld of een kaart dan kijk ik zelf wel hihi

 13. Wat een leuk lijstje! Mijn zusje gaf me dit jaar een high tea cadeau en vorig jaar een tattoo. Van mijn ouders krijg ik meestal geld om zelf iets moois van te kopen. Verder geef ik nooit ‘dingetjes’ want dat vind ik zonde om meerdere redenen. Wel vind ik het mooi om een boek cadeau te doen.

 14. In de afgelopen dagen heb ik meermaals gezegd dat ik niets weet voor op mijn lijstje. Het enige zijn een paar boeken en cd’s. Helemaal geen schokkende dingen. Een leuk uitje ben ik zeker voor in.

 15. Soms is het echt lastig om iets uit te zoeken. Ik vind het leuk om iets te geven wat iemand niet verwacht, maar wel bij ze past. Tijd om over na te denken!

 16. Wij vieren kerst gelukkig niet zo groot en meestal vragen we aan elkaar dan gewoon een paar dingen wat we zouden willen hebben. VOor verjaardagen vind ik het soms wel lastig en geef ik dan liever maar geld of een bon

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.