VVV cadeaukaart besteden saldo: zoveel staat erop!

vvv cadeaukaart besteden saldo

Heb je een VVV cadeaukaart gekregen? En wil je hem besteden, maar weet je het saldo niet? Of weet je niet zeker of hij wel geactiveerd is? Lees dan in deze post getiteld VVV cadeaukaart besteden saldo hoe je daarachter komt!

VVV cadeaukaart: zo zie je hoeveel geld erop staat

Het is heel eenvoudig om achter het saldo op je VVV cadeaukaart te komen. De VVV heeft hier namelijk een speciale saldochecker voor. Zorg dat je de volgende informatie bij de hand hebt:

 • Het nummer van je VVV cadeaukaart. Dit vind je op de achterkant van de kaart. Hij bestaat uit 19 cijfers.
 • De pincode van je VVV cadeaukaart. Deze pincode zit onder de grijze kraslaag en bestaat uit 6 cijfers.

Eerst ga je naar de speciale pagina van de VVV: vvvcadeaukaarten.nl/saldo-checken. Je vult daar je kaartgegevens en pincode in. Vervolgens krijg je het saldo te zien dat erop staat. Je kunt hiermee ook zien of de cadeaukaart geactiveerd is.

Hieronder een screenshot hoe het eruit ziet:vvv cadeaukaart besteden saldo

Nadat je je kaartnummer en pincode hebt ingevuld klik je op de blauwe knop met ‘Check je saldo’. Vervolgens moest ik eerst nog bewijzen dat ik geen robot was. Maar daarna verscheen inderdaad mijn saldo:vvv cadeaukaart besteden saldo

En dan het saldo op je VVV cadeaukaart:

Een andere, nieuwe methode om je saldo te achterhalen is met behulp van de OK app.

VVV cadeaukaart saldo checken met de OK app

De OK app is een gratis app waarin je allerlei klantenkaarten kunt zetten. En nu dus ook de VVV cadeaukaart. Voordeel van deze app is dat je geen portemonnee met tientallen pasjes hoeft mee te sjouwen. Ze zitten allemaal in je OK app. Hieronder zie je het logo van de OK app.

vvv cadeaukaarten saldo

Nadat je de OK app hebt gedownload kun je al je pasjes ‘erin zetten’. Dat doe je door de code van je pasje in te typen. Maar in dit geval kies je ervoor om je VVV cadeaukaart code toe te voegen. En dat ziet er dan zo uit bij mij:

vvv cadeaukaarten saldo

Op deze manier kun je altijd en overal je VVV cadeaukaart saldo checken.

VVV cadeaukaart saldo aandachtspunt

Heb jij een VVV cadeaukaart cadeau gekregen? Denk dan even hieraan:

Er staat ‘onbeperkt geldig’ op een VVV cadeaukaart, maar na drie jaar trekt de VVV per jaar 6,- van het saldo op de VVV cadeaukaart af. Dat is het bedrag dat ze rekenen voor de bescherming bij faillissement. Het goede nieuws is, dat je VVV cadeaukaart zijn waarde behoudt als de VVV failliet gaat. Maar als je de kaart langdurig in je lade laat liggen, dan gaat het saldo na 3 jaar omlaag.

Heb jij nog een VVV cadeaukaart liggen, en vraag je je af hoeveel er nog opstaat? Dan kun je het saldo, zoals hierboven beschreven, nakijken op www.vvvcadeaukaarten.nl/saldo-checken.

N.B. Heb je nog een papieren VVV bon? Dat VVV bon saldo blijft intact, maar die is dan weer niet gedekt bij een faillissement.

Papieren VVV bol saldo checken

Op de website van de VVV zeggen ze over een papieren VVV bon saldo checken:

‘Op de papieren VVV Cadeaubon staat de waarde van de bon gedrukt en hoef je de saldochecker dus niet te gebruiken.’

Dat is dus lekker simpel. Het VVV bon saldo staat er gewoon op. En als de bon in euro’s is, is hij ook nog eens onbeperkt geldig.

Hieronder een voorbeeld van de papieren VVV bon met saldo: het staat er linksboven op afgedrukt!

VVV cadeaukaart saldo samenvatting

In deze post, vvv cadeaukaart besteden saldo, las je hoe je heel eenvoudig het saldo kunt checken van je VVV cadeaukaart. Dat doe je door naar de saldochecker op de site van de VVV te gaan. Je vult daar het kaartnummer en de pincode in, en dan zie je hoeveel geld erop staat.

Leestips

P.S. Heb je een cadeaukaart van bol.com? Klik dan op de link en ontdek mijn slimme life hack om hem nooit meer te vergeten!

Similar Posts

18 Comments

 1. Tja, cadeaukaarten besteed ik altijd aan boeken en ik laat nooit lang op de uitgave wachten. Van boeken heb ik nooit genoeg, dus eh… Een kaart met resterend saldo vind je hier niet zo vaak 🙈. Wel heel handig dat je het ergens kunt checken.

  1. Ik vergeet de mijne helaas vaak. Deze kaart kreeg ik in november, maar er staat nog best een flink bedrag op. Maar boeken zijn inderdaad een goede optie.

 2. Dit is ook heel handig idee van jou. Ik heb zelden cadeaukaart. Omdat haast heel klein familie hebt.
  (Oja, je vroeg iets aan ons. Misschien moet via Google kijken ook daar lepelaars zijn. Ik ben bang van niet. Dan moet ergens anders plekje zoeken. )

 3. Wat vreemd dat de waarde na 3 jaar steeds omlaag gaat. Ik heb zelf geen VVV-pasjes liggen, maar wel wat van Kruidvat en Action, en ik merk dat ik die vaak vergeet. Moet ze eigenlijk gewoon even in de auto leggen zodat ik eraan denk.

 4. Had vanlaatst al wat papieren vvv bonnen teruggevonden in een kast die waarschijnlijk al meer dan tien jaar oud zijn. Dacht ze allemaal te hebben ingeleverd maar vond er nog een van 20 euro. Daar krijg ik voor Moederdag weer een elektrische melkopschuimer voor voor op de camping. Geniet nu elke dag van mijn bakkie cappuccino en vind het op de camping echt een gemis zonder…

 5. Ik heb inderdaad nog een VVV bon liggen, maar ik heb geen idee welke winkels het nog accepteren dus daar ga ik maar eerst even naar googlen.

 6. Er bestaan tientallen verschillende cadeaukaarten. Veel zijn maar 1,2 of 3 jaar geldig, na die periode is het volledige tegoed vervallen en kun je die dus niet meer gebruiken.
  Dus goed lezen wat er achter op de kaart staat en op tijd gebruiken, dan is er niets aan de hand en heb je er plezier van.

 7. Handige blog. Toen ik nog bij de kruidvat werkte, zag ik deze bonnen heel vaak voorbij komen. Zelf heb ik nog nooit zo’n bon gekregen maar je kan er wel onwijs veel leuks mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *