VVV cadeaukaart besteden saldo: zoveel staat erop!

Gepost March 29, 2019 in Huishoudelijke tips / 18 Comments

vvv cadeaukaart besteden saldo

Heb je een VVV cadeaukaart gekregen? En wil je hem besteden, maar weet je het saldo niet? Of weet je niet zeker of hij wel geactiveerd is? Lees dan in deze post getiteld VVV cadeaukaart besteden saldo hoe je daarachter komt!

VVV cadeaukaart: zo zie je hoeveel geld erop staat

Het is heel eenvoudig om achter het saldo op je VVV cadeaukaart te komen. De VVV heeft hier namelijk een speciale saldochecker voor. Zorg dat je de volgende informatie bij de hand hebt:

 • Het nummer van je VVV cadeaukaart. Dit vind je op de achterkant van de kaart. Hij bestaat uit 19 cijfers.
 • De pincode van je VVV cadeaukaart. Deze pincode zit onder de grijze kraslaag en bestaat uit 6 cijfers.

Je vult deze gegevens in op de site van de Saldochecker en vervolgens krijg je het saldo te zien dat erop staat. Je kunt hiermee ook zien of de cadeaukaart geactiveerd is.

Hieronder een screenshot hoe het eruit ziet:vvv cadeaukaart besteden saldo

Nadat je je kaartnummer en pincode hebt ingevuld klik je op de blauwe knop met ‘Check je saldo’. Vervolgens moest ik eerst nog bewijzen dat ik geen robot was. Maar daarna verscheen inderdaad mijn saldo:vvv cadeaukaart besteden saldo

En dan het saldo op je VVV cadeaukaart:

VVV cadeaukaart saldo aandachtspunt

Heb jij een VVV cadeaukaart cadeau gekregen? Denk dan even hieraan:

Er staat ‘onbeperkt geldig’ op een VVV cadeaukaart, maar na drie jaar trekt de VVV per jaar 6,- van het saldo op de VVV cadeaukaart af. Dat is het bedrag dat ze rekenen voor de bescherming bij faillissement. Het goede nieuws is, dat je VVV cadeaukaart zijn waarde behoudt als de VVV failliet gaat. Maar als je de kaart langdurig in je lade laat liggen, dan gaat het saldo na 3 jaar omlaag.

Heb jij nog een VVV cadeaukaart liggen, en vraag je je af hoeveel er nog opstaat? Dan kun je het saldo, zoals hierboven beschreven, nakijken op www.vvvcadeaukaarten.nl/saldo-checken.

N.B. Heb je nog een papieren VVV bon? Dat saldo blijft intact, maar die is dan weer niet gedekt bij een faillissement.

VVV cadeaukaart saldo samenvatting

In deze post, vvv cadeaukaart besteden saldo, las je hoe je heel eenvoudig het saldo kunt checken van je VVV cadeaukaart. Dat doe je door naar de saldochecker op de site van de VVV te gaan. Je vult daar het kaartnummer en de pincode in, en dan zie je hoeveel geld erop staat.

Lees ook hoe je het saldo van je Bijenkorf en/of Hema cadeaucard checkt. Heb je een bioscoopbon? Ook daarvan kun je het saldo checken!


18 responses to “VVV cadeaukaart besteden saldo: zoveel staat erop!

 1. Tja, cadeaukaarten besteed ik altijd aan boeken en ik laat nooit lang op de uitgave wachten. Van boeken heb ik nooit genoeg, dus eh… Een kaart met resterend saldo vind je hier niet zo vaak 🙈. Wel heel handig dat je het ergens kunt checken.

 2. Dit is ook heel handig idee van jou. Ik heb zelden cadeaukaart. Omdat haast heel klein familie hebt.
  (Oja, je vroeg iets aan ons. Misschien moet via Google kijken ook daar lepelaars zijn. Ik ben bang van niet. Dan moet ergens anders plekje zoeken. )

 3. Wat vreemd dat de waarde na 3 jaar steeds omlaag gaat. Ik heb zelf geen VVV-pasjes liggen, maar wel wat van Kruidvat en Action, en ik merk dat ik die vaak vergeet. Moet ze eigenlijk gewoon even in de auto leggen zodat ik eraan denk.

 4. Had vanlaatst al wat papieren vvv bonnen teruggevonden in een kast die waarschijnlijk al meer dan tien jaar oud zijn. Dacht ze allemaal te hebben ingeleverd maar vond er nog een van 20 euro. Daar krijg ik voor Moederdag weer een elektrische melkopschuimer voor voor op de camping. Geniet nu elke dag van mijn bakkie cappuccino en vind het op de camping echt een gemis zonder…

 5. Ik heb inderdaad nog een VVV bon liggen, maar ik heb geen idee welke winkels het nog accepteren dus daar ga ik maar eerst even naar googlen.

 6. Els

  Er bestaan tientallen verschillende cadeaukaarten. Veel zijn maar 1,2 of 3 jaar geldig, na die periode is het volledige tegoed vervallen en kun je die dus niet meer gebruiken.
  Dus goed lezen wat er achter op de kaart staat en op tijd gebruiken, dan is er niets aan de hand en heb je er plezier van.

 7. Handige blog. Toen ik nog bij de kruidvat werkte, zag ik deze bonnen heel vaak voorbij komen. Zelf heb ik nog nooit zo’n bon gekregen maar je kan er wel onwijs veel leuks mee.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.