Reacties

Cadeaubon verkopen of ruilen: de 2 handigste sites! — 37 reacties

 1. Normaal gesproken geef ik die gewoon uit. En als een winkel niet in de buurt is dan wacht ik wel totdat ik eens in de buurt kom.

  Een paar jaar geleden won ik een cadeaubon van een welness-centrum wat nogal ver uit de buurt was en die bon heb ik toen aan iemand cadeau gedaan die wel eens naar dat welness-centrum ging. Ik had die bon ook wel ergens te koop kunnen aanbieden, maar dit vond ik leuker.

  Twee jaar terug bestond het kerstpakket van manlief uit vvv-bonnen en dat waren toen 4 bonnen van een bepaald bedrag en dat was natuurlijk wel handiger dan 1 bon van een groot bedrag.

 2. VVV bonnen verliezen hun waarde niet. Ze blijven geldig.

  Ik heb een aantal maanden geleden met een winkel een hele discussie gehad. Volgens haar was mijn waardebon verlopen. Hij was maar een jaar geldig. Echter verteld de wet iets heel anders. Dus heb haar vriendelijk maar toch dringend verteld dat hun winkelketen niet boven de wet staat dus dat ik mijn bon gewoon wil uitgeven. Dat ging niet volgens haar. Daarop heb ik een pittig mail naar het hoofdkantoor gestuurd en vervolgens kon het wel. Het bedrag was het niet waard, maar ik hou niet van dit soort bedrijven. De bon was gekregen, maar het is een winkel waar ik zelf normaal gesproken niks koop.

  VVV-bonnen en boekenbonnen zijn altijd leuk om te krijgen. Althans dat vind ik. Die zou ik niet zo snel ruilen. ;)

 3. Ik zie een VVV-bon eigenlijk gewoon als geld. Je kan hem bij zoveel winkels inleveren dat er altijd wel een mogelijkheid is om hem ooit uit te geven. Of soms bewaar ik ze ook wel eens om ze weer door te geven aan een ander, voor een verjaardag ofzo... :)

 4. Oh, wat handig. Ik wist helemaal niet dat dit soort sites bestonden. Normaal gesproken komen dat soort cadeaubonnen wel op, maar ik heb ik het verleden wel eens bonnen gehad voor winkels waar ik nooit kwam en dat is toch ook zonde.

 5. Wij krijgen weinig cadeau bonnen, en dat vind ik stiekem wel heel fijn. Kreeg vorig jaar een bon/kaartje van de hema. Nu vind ik de eco legings daar heerlijk voor als piama dus dan word het nuttig gebruikt.

  Andere worden nog wel eens weg gegeven :)

 6. VVV-cadeaubonnen kun je ook besteden bij Bol.com. Het werkt misschien ietsje omslachtiger maar het beviel mij goed afgelopen jaar. Wel kreeg ik een beetje de kriebels van toch een aanzienlijk bedrag aan bonnen gewoon met de post te versturen, maar aangetekend is mij dan weer te duur en gelukkig ging het allemaal goed. (Overigens raden ze je aan de bonnen eerst te kopieëren, dan is er bij verdwenen post soms nog een oplossing.)
  Kijk maar eens op:
  http://www.vvvcadeaubon.nl/cadeaubon-gekregen/landelijke-acceptanten/bol/
  Of op: (bij de vraag: Welke andere cadeaubonnen/-kaarten kan ik inwisselen bij bol.com?)
  http://www.bol.com/nl/m/klantenservice/cadeaubon-cadeaukaart/subject/63960070/index.html

 7. Hoewel ik het niet echt netjes vind, kocht een collega van me van haar vvv-bonnen producten in een warenhuis, die ze vervolgens terugbracht en op die manier de bonnen dus omzette in cash. Maar eigenlijk kun je de bonnen op zoveel plekken inleveren dat het niet echt nodig is.

  • Dat heb ik ook wel eens gedaan met een cadeaubon van doe-het-zelf zaak waar ik voorlopig niets mee zou kunnen.

 8. Wat handig dat die site's er zijn, dat wist ik niet.
  Ik krijg gelukkig niet vaak een bon, vind t best lastig die bonnen
  en vooral als je alles in 1 keer uit moet geven.

  Een VVV bon kun je gelukkig bij heel erg veel winkels inleveren
  dat is dan wel weer prettig.

 9. Vorig jaar kocht ik bij de Bijenkorf het een en ander en betaalde met een VVV bon. Het bedrag dat ik niet had besteed kreeg ik gewoon cash terug.

 10. Ik ben meestal wel blij met die bonnen want vaak komen ze goed van pas. Ik heb nog het eea liggen aan kadobonnen. Manlief is een tijd terug van baan veranderd en heeft toen veel boekenbonnen gekregen. Prima.
  Wat ik minder vond was dat hij bioscoopbonnen kreeg van een bioscoop waar je vanuit onze vorige woonplaats ongeveer een uur moest rijden en dan waarschijnlijk nog parkeergeld. Kostte meer aan brandstof dan dat je aan de bonnen had.

 11. Ik krijg vaak VVV-bonnen van mijn vriend die ze krijgt voor bv. een presentatie of zo.
  Ik gebruik ze zelf bij aankoop van andere "dingen" bv. boeken. Je kunt ze bij bol.com ook gebruiken maar dan moet je even geduld hebben, en ze opsturen.
  Bij bol.com kun je trouwens ook met Air Miles betalen (helemaal handig!).
  Ik heb een aantal keren mode-cheques gekregen en daar hebben mijn dochter en ik samen een super cool teakhouten horloge van gekocht. Ik google eerst alles af en ga dan pas beslissen hoe ik ze ga uitgeven.
  En mijn airmiles gaf ik in het verleden ook vaak aan anderen, die dan bv. weer een uitje konden doen met 3 kinderen bv. een duur zwembad of zo. Als je het niet zo breed hebt, zijn dat hele leuke uitjes.

  Bij de ING spaar je trouwens vrij snel rentepunten, en daar kun je ook leuke dingen mee doen, de meeste "kado's" zijn net zo duur als "gewoon" maar je kunt ook bv. een saunabon voor 2 kopen voor 3000 rentepunten. Als je ooit hebt gespaard daar, is dat een leuk en lekker uitje voor echt de helft vd prijs incl. koffie en wat lekkers. Tip?

 12. Dag Vlijtig Liesje,

  Ruim een maand geleden ben ik met een compagnon wissel.nl gestart: een website helemaal gericht op het inkopen en verkopen van cadeaubonnen. Misschien interessant voor de lezers van dit blog!

  Deze maand zitten er weer een hoop cadeaubonnen in de Kerstpakketten: wij zitten er klaar voor om ze in te kopen. Naar verwachting eind januari openen we onze webshop: dan kunnen bezoekers van onze website cadeaubonnen met korting kopen.

 13. Nooit geweten dat het bestond, de VVV bon vind ik ook de minst makkelijke. Geef me dan maar een bon van een winkel waar ik veel kom.

 14. Ik heb er eigenlijk nooit aan gedacht om er eentje te ruilen. Ik geef ze altijd uit. Ja, 1 keer kreeg ik een bon voor een sauna totaal niet in de buurt, die heb ik per post gestuurd naar een vriendin die daar vlakbij woonde.

 15. Oh wat handig zeg, nooit geweten! Ik had ooit eens een cadeaubon van een Spa twv €100. Helaas was hij verlopen en heb hem weggegooid, zonde zeg had ik dus gewoon in kunnen ruilen! Vind het trouwens wel belachelijk dat er een datum op zit, want er is immers al voor betaalt. Thanks voor de tip!

 16. Ik wist net zoals anderen hier nog niet van. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een bon heb willen wisselen ofzo dus niet nodig gehad

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder