Financiën

Cadeaubon verkopen of ruilen

cadeaubon verkopenMijn man kreeg bij wijze van kerstpakket VVV-cadeaubonnen. Het grote nadeel aan deze cadeaubonnen is dat je ze eigenlijk in één keer moet uitgeven. Je krijgt geen geld terug als het product minder kost dan je cadeaubon. Zelf kreeg ik van een tevreden klant een cadeaukaart van de Bijenkorf. Superleuk, want als moeder en zzp-er krijg ik nooit kerstpakketten… Het enige punt is dat hier in de buurt geen Bijenkorf meer zit. Maar ik kan altijd nog online winkelen natuurlijk. Dus ik ben er erg blij mee.

Cadeaubon verkopen of ruilen?

Niettemin brachten de onhandige VVV-bonnen en de cadeaukaart van een winkel-die-hier-niet-is me op een gedachte:

Is er geen site waarop mensen bonnen en cadeaukaarten kunnen ruilen?

En wat blijkt? Ja, die zijn er!

Cadeaubon verkopen of ruilen kan op:

Ik vond er maar liefst 5

 • Op ruilen.nl is een speciale rubriek voor cadeaubonnen ruilen. Het lijkt een beetje op een soort marktplaats vind ik. En het zijn particulieren die hun cadeaubonnen verkopen of ruilen.
 • Ruil je cadeaubon.nl. Deze site ziet er professioneler uit dan ruilen.nl vind ik.
 • Kadobonnenplaza: hier kun je bonnen ruilen, verkopen~en kopen. Ook geeft Kadobonnenplaza van bijvoorbeeld verlopen VVV-bonnen 40 tot 50% van de waarde. Hier heb je te maken met een bedríjf. Dus niet met particuliere verkopers.
 • Verkoopjecadeaubon.nl. Deze site lijkt weer wat meer op marktplaats. Hij deed me ook denken aan ruilen.nl

De meest professionele website om je cadeaubon te verkopen of te ruilen is Kadobonnenplaza.

Goedkope cadeaubonnen kopen

Toen ik toch eenmaal op die websites was, keek ik eens rond. En er ging een wereld voor me open. Want er zijn best veel mensen die een cadeaubon verkopen of ruilen! Zo bood iemand bol.com waardebonnen aan met een waarde van 240 euro. En hij vroeg er 216 euro voor. Als je graag en veel boeken koopt, is zoiets best de moeite! Het is een voordelige manier van bij bol com kopen. En ook kwam ik een Prenatal cadeaukaart tegen t.w.v. 100,- waarvoor iemand 80,- vroeg.

N.B. Heb jij een VVV cadeaukaart maar geen idee hoeveel erop staat? Lees van mijn post VVV cadeaukaart besteden saldo controleren.

Cadeaubon doneren

Je kunt er ook nog voor kiezen je cadeaubon weg te geven aan een goed doel. Dat kan op doneerkadobon.nl.

Wat doe jij met cadeaubonnen?

Similar Posts

23 Comments

 1. Normaal gesproken geef ik die gewoon uit. En als een winkel niet in de buurt is dan wacht ik wel totdat ik eens in de buurt kom.

  Een paar jaar geleden won ik een cadeaubon van een welness-centrum wat nogal ver uit de buurt was en die bon heb ik toen aan iemand cadeau gedaan die wel eens naar dat welness-centrum ging. Ik had die bon ook wel ergens te koop kunnen aanbieden, maar dit vond ik leuker.

  Twee jaar terug bestond het kerstpakket van manlief uit vvv-bonnen en dat waren toen 4 bonnen van een bepaald bedrag en dat was natuurlijk wel handiger dan 1 bon van een groot bedrag.

 2. VVV bonnen verliezen hun waarde niet. Ze blijven geldig.

  Ik heb een aantal maanden geleden met een winkel een hele discussie gehad. Volgens haar was mijn waardebon verlopen. Hij was maar een jaar geldig. Echter verteld de wet iets heel anders. Dus heb haar vriendelijk maar toch dringend verteld dat hun winkelketen niet boven de wet staat dus dat ik mijn bon gewoon wil uitgeven. Dat ging niet volgens haar. Daarop heb ik een pittig mail naar het hoofdkantoor gestuurd en vervolgens kon het wel. Het bedrag was het niet waard, maar ik hou niet van dit soort bedrijven. De bon was gekregen, maar het is een winkel waar ik zelf normaal gesproken niks koop.

  VVV-bonnen en boekenbonnen zijn altijd leuk om te krijgen. Althans dat vind ik. Die zou ik niet zo snel ruilen. 😉

 3. Als ik een bon krijg is het meestal een boekenbon of VVV-bon en die gebruik ik toch wel.
  Maar het is inderdaad wel handig dat je ze kan ruilen of verkopen voor als je er weinig mee kan doen.

 4. Ik zie een VVV-bon eigenlijk gewoon als geld. Je kan hem bij zoveel winkels inleveren dat er altijd wel een mogelijkheid is om hem ooit uit te geven. Of soms bewaar ik ze ook wel eens om ze weer door te geven aan een ander, voor een verjaardag ofzo… 🙂

 5. Oh, wat handig. Ik wist helemaal niet dat dit soort sites bestonden. Normaal gesproken komen dat soort cadeaubonnen wel op, maar ik heb ik het verleden wel eens bonnen gehad voor winkels waar ik nooit kwam en dat is toch ook zonde.

 6. Wij krijgen weinig cadeau bonnen, en dat vind ik stiekem wel heel fijn. Kreeg vorig jaar een bon/kaartje van de hema. Nu vind ik de eco legings daar heerlijk voor als piama dus dan word het nuttig gebruikt.

  Andere worden nog wel eens weg gegeven 🙂

 7. VVV-cadeaubonnen kun je ook besteden bij Bol.com. Het werkt misschien ietsje omslachtiger maar het beviel mij goed afgelopen jaar. Wel kreeg ik een beetje de kriebels van toch een aanzienlijk bedrag aan bonnen gewoon met de post te versturen, maar aangetekend is mij dan weer te duur en gelukkig ging het allemaal goed. (Overigens raden ze je aan de bonnen eerst te kopieëren, dan is er bij verdwenen post soms nog een oplossing.)
  Kijk maar eens op:
  http://www.vvvcadeaubon.nl/cadeaubon-gekregen/landelijke-acceptanten/bol/
  Of op: (bij de vraag: Welke andere cadeaubonnen/-kaarten kan ik inwisselen bij bol.com?)
  http://www.bol.com/nl/m/klantenservice/cadeaubon-cadeaukaart/subject/63960070/index.html

 8. Hoewel ik het niet echt netjes vind, kocht een collega van me van haar vvv-bonnen producten in een warenhuis, die ze vervolgens terugbracht en op die manier de bonnen dus omzette in cash. Maar eigenlijk kun je de bonnen op zoveel plekken inleveren dat het niet echt nodig is.

 9. Wat handig dat die site’s er zijn, dat wist ik niet.
  Ik krijg gelukkig niet vaak een bon, vind t best lastig die bonnen
  en vooral als je alles in 1 keer uit moet geven.

  Een VVV bon kun je gelukkig bij heel erg veel winkels inleveren
  dat is dan wel weer prettig.

 10. Vorig jaar kocht ik bij de Bijenkorf het een en ander en betaalde met een VVV bon. Het bedrag dat ik niet had besteed kreeg ik gewoon cash terug.

 11. Ik ben meestal wel blij met die bonnen want vaak komen ze goed van pas. Ik heb nog het eea liggen aan kadobonnen. Manlief is een tijd terug van baan veranderd en heeft toen veel boekenbonnen gekregen. Prima.
  Wat ik minder vond was dat hij bioscoopbonnen kreeg van een bioscoop waar je vanuit onze vorige woonplaats ongeveer een uur moest rijden en dan waarschijnlijk nog parkeergeld. Kostte meer aan brandstof dan dat je aan de bonnen had.

 12. Ik krijg vaak VVV-bonnen van mijn vriend die ze krijgt voor bv. een presentatie of zo.
  Ik gebruik ze zelf bij aankoop van andere “dingen” bv. boeken. Je kunt ze bij bol.com ook gebruiken maar dan moet je even geduld hebben, en ze opsturen.
  Bij bol.com kun je trouwens ook met Air Miles betalen (helemaal handig!).
  Ik heb een aantal keren mode-cheques gekregen en daar hebben mijn dochter en ik samen een super cool teakhouten horloge van gekocht. Ik google eerst alles af en ga dan pas beslissen hoe ik ze ga uitgeven.
  En mijn airmiles gaf ik in het verleden ook vaak aan anderen, die dan bv. weer een uitje konden doen met 3 kinderen bv. een duur zwembad of zo. Als je het niet zo breed hebt, zijn dat hele leuke uitjes.

  Bij de ING spaar je trouwens vrij snel rentepunten, en daar kun je ook leuke dingen mee doen, de meeste “kado’s” zijn net zo duur als “gewoon” maar je kunt ook bv. een saunabon voor 2 kopen voor 3000 rentepunten. Als je ooit hebt gespaard daar, is dat een leuk en lekker uitje voor echt de helft vd prijs incl. koffie en wat lekkers. Tip?

 13. Jazeker hartstikke leuk, het was een duur ding, daar niet van, maar ik had het een leuk bedrag aan bonnen gekregen en het horloge is van mij en van mijn dochter samen we hebben allebei wat bijgelegd, en eigenlijk maken we nu allebei de sier met 1 horloge! Ook een vorm van zuinigheid.

  http://www.woodwatch.nl/product/wootch

 14. Dag Vlijtig Liesje,

  Ruim een maand geleden ben ik met een compagnon wissel.nl gestart: een website helemaal gericht op het inkopen en verkopen van cadeaubonnen. Misschien interessant voor de lezers van dit blog!

  Deze maand zitten er weer een hoop cadeaubonnen in de Kerstpakketten: wij zitten er klaar voor om ze in te kopen. Naar verwachting eind januari openen we onze webshop: dan kunnen bezoekers van onze website cadeaubonnen met korting kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.