Cadeaubon verkopen of ruilen: de 2 handigste sites!

cadeaubon verkopen

Een cadeaubon verkopen of ruilen is helemaal niet moeilijk!

Dus zit jij met een cadeaubon waar je niet blij mee bent?

Lees dan hieronder hoe je hem kunt omzetten in iets waar je wel blij van wordt.

Het begon allemaal met de VVV-cadeaubonnen die mijn man kreeg als Kerstpakket in 2015. Dat inspireerde mij tot onderstaande blogpost over cadeaubonnen verkopen en ruilen.

VVV-cadeaubonnen cadeau gekregen

Mijn man kreeg bij wijze van kerstpakket VVV-cadeaubonnen. Het grote nadeel aan deze cadeaubonnen is dat je ze eigenlijk in één keer moet uitgeven. Je krijgt geen geld terug als het product minder kost dan je cadeaubon.

Zelf kreeg ik van een tevreden klant een cadeaukaart van de Bijenkorf. Superleuk, want als moeder en zzp’er krijg ik nooit kerstpakketten… Het enige punt is dat hier in de buurt geen Bijenkorf meer zit. Maar ik kan altijd nog online winkelen natuurlijk. Dus ik ben er erg blij mee.

Cadeaubon verkopen of ruilen?

Niettemin brachten de onhandige VVV-bonnen en de cadeaukaart van een winkel-die-hier-niet-is me op een gedachte:

Is er geen site waarop mensen bonnen en cadeaukaarten kunnen ruilen?

En wat blijkt? Ja, die zijn er!

Cadeaubon verkopen of ruilen kan op:

Ik vond er maar liefst 5

Kadobonnenplaza

Op kadobonnenplaza kun je bonnen ruilen, verkopen~en kopen. Hier heb je te maken met een bedríjf. Dus niet met particuliere verkopers. De site is lekker overzichtelijk. Kijk maar: cadeaubon verkopen

Wel is het aanbod beperkt.

 • Action cadeaukaart
 • Albert Heijn cadeaucard
 • Nationale Boekenbon – giftcard
 • Nationale Boekenbon – papier
 • Gall&Gall cadeaucard
 • Bol.com cadeaukaart
 • Dinerbon.nl giftcard
 • Nationale Horeca Cadeaukaart
 • Dinercadeau.nl giftcard
 • Restaurantcadeau giftcard
 • Nationale Platen & CD bon
 • Nationale Theater & Concertbon
 • Podium Cadeaukaart
 • VVV Cadeaubon (papier)
 • VVV Cadeaucard (giftcard)

Cadeaubon verkopen via Wissel.nl

Ook op wissel.nl kun je een cadeaubon verkopen of ruilen voor een andere cadeaubon. De Consumentenbond heeft deze site getest en schrijft:

‘Omwisselen levert alleen iets op als je de bon echt niet kunt gebruiken, want je krijgt 10 tot 60% minder dan de oorspronkelijke waarde.’

Vergeleken met kadobonnenplaza is het aanbod van cadeaukaarten bij wissel.nl echt veel groter. Je vindt er ruim 250 cadeaubonnen.

In onderstaand filmpje legt wissel.nl uit hoe een cadeaubon verkopen of ruilen bij hen werkt.

Cadeaubon verlopen?

Op Kabobonnenplaza kun je ook cadeaubonnen die verlópen zijn kwijt. Je krijgt dan eventueel 40 tot 50% van de oorspronkelijke waarde.

Goedkope cadeaubonnen kopen

Toen ik toch eenmaal op die websites was, keek ik eens rond. En er ging een wereld voor me open. Want er zijn best veel mensen die een cadeaubon verkopen of ruilen!

Zo bood iemand bol.com waardebonnen aan met een waarde van 240 euro. En hij vroeg er 216 euro voor. Als je graag en veel boeken koopt, is zoiets best de moeite! Het is een voordelige manier van bij bol com kopen. En ook kwam ik een Prenatal cadeaukaart tegen t.w.v. 100,- waarvoor iemand 80,- vroeg.

N.B. Heb jij een VVV cadeaukaart maar geen idee hoeveel erop staat? Lees van mijn post VVV cadeaukaart besteden saldo controleren.

VVV kaart omzetten naar Bijenkorf

Stel je hebt een VVV kaart. Kun je die omzetten naar de Bijenkorf? De Bijenkorf heeft deze vraag voorzien! Op hun website staat:

‘In de webshop kun je alleen jouw Bijenkorf Cadeaucard verzilveren. Je kunt wel jouw FashionCheque, VVV Cadeaukaart, KADO+KAART, Baby Cadeaubon en de Cadeaukaart omwisselen voor een Bijenkorf Cadeaucard op de aangegeven websites, zodat je deze kunt gebruiken in jouw bestelling.

Maar ze beloven ook:

‘In onze winkels zetten wij al jouw giftcards om in een Bijenkorf Cadeaucard, we helpen jou graag!’

Dus als ik het goed begrijp kun je in een Bijenkorf winkel je VVV kaart omzetten naar een Bijenkorf Cadeaucard. Hoewel ik persoonlijk niet weet waarom je dat zou willen.

Cadeaubon doneren

Je kunt er ook nog voor kiezen je cadeaubon weg te geven aan een goed doel. Dat kan op doneerkadobon.nl. Bijvoorbeeld een cadeaubon van jawharaboutique in Utrecht.

P.S. Heb je een cadeaukaart van bol.com? Klik dan op de link en ontdek mijn slimme lifehack om hem nooit meer te vergeten!

Leestips

Deze post werd voor het eerst gepubliceerd in 2015, maar is helemaal geactualiseerd! Links die niet meer werkten zijn verwijderd, en nieuwe informatie toegevoegd : )

Wat doe jij met cadeaubonnen?

Similar Posts

37 Comments

 1. Normaal gesproken geef ik die gewoon uit. En als een winkel niet in de buurt is dan wacht ik wel totdat ik eens in de buurt kom.

  Een paar jaar geleden won ik een cadeaubon van een welness-centrum wat nogal ver uit de buurt was en die bon heb ik toen aan iemand cadeau gedaan die wel eens naar dat welness-centrum ging. Ik had die bon ook wel ergens te koop kunnen aanbieden, maar dit vond ik leuker.

  Twee jaar terug bestond het kerstpakket van manlief uit vvv-bonnen en dat waren toen 4 bonnen van een bepaald bedrag en dat was natuurlijk wel handiger dan 1 bon van een groot bedrag.

 2. VVV bonnen verliezen hun waarde niet. Ze blijven geldig.

  Ik heb een aantal maanden geleden met een winkel een hele discussie gehad. Volgens haar was mijn waardebon verlopen. Hij was maar een jaar geldig. Echter verteld de wet iets heel anders. Dus heb haar vriendelijk maar toch dringend verteld dat hun winkelketen niet boven de wet staat dus dat ik mijn bon gewoon wil uitgeven. Dat ging niet volgens haar. Daarop heb ik een pittig mail naar het hoofdkantoor gestuurd en vervolgens kon het wel. Het bedrag was het niet waard, maar ik hou niet van dit soort bedrijven. De bon was gekregen, maar het is een winkel waar ik zelf normaal gesproken niks koop.

  VVV-bonnen en boekenbonnen zijn altijd leuk om te krijgen. Althans dat vind ik. Die zou ik niet zo snel ruilen. ;)

 3. Als ik een bon krijg is het meestal een boekenbon of VVV-bon en die gebruik ik toch wel.
  Maar het is inderdaad wel handig dat je ze kan ruilen of verkopen voor als je er weinig mee kan doen.

 4. Ik zie een VVV-bon eigenlijk gewoon als geld. Je kan hem bij zoveel winkels inleveren dat er altijd wel een mogelijkheid is om hem ooit uit te geven. Of soms bewaar ik ze ook wel eens om ze weer door te geven aan een ander, voor een verjaardag ofzo… :)

 5. Oh, wat handig. Ik wist helemaal niet dat dit soort sites bestonden. Normaal gesproken komen dat soort cadeaubonnen wel op, maar ik heb ik het verleden wel eens bonnen gehad voor winkels waar ik nooit kwam en dat is toch ook zonde.

 6. Wij krijgen weinig cadeau bonnen, en dat vind ik stiekem wel heel fijn. Kreeg vorig jaar een bon/kaartje van de hema. Nu vind ik de eco legings daar heerlijk voor als piama dus dan word het nuttig gebruikt.

  Andere worden nog wel eens weg gegeven :)

 7. VVV-cadeaubonnen kun je ook besteden bij Bol.com. Het werkt misschien ietsje omslachtiger maar het beviel mij goed afgelopen jaar. Wel kreeg ik een beetje de kriebels van toch een aanzienlijk bedrag aan bonnen gewoon met de post te versturen, maar aangetekend is mij dan weer te duur en gelukkig ging het allemaal goed. (Overigens raden ze je aan de bonnen eerst te kopieëren, dan is er bij verdwenen post soms nog een oplossing.)
  Kijk maar eens op:
  http://www.vvvcadeaubon.nl/cadeaubon-gekregen/landelijke-acceptanten/bol/
  Of op: (bij de vraag: Welke andere cadeaubonnen/-kaarten kan ik inwisselen bij bol.com?)
  http://www.bol.com/nl/m/klantenservice/cadeaubon-cadeaukaart/subject/63960070/index.html

 8. Hoewel ik het niet echt netjes vind, kocht een collega van me van haar vvv-bonnen producten in een warenhuis, die ze vervolgens terugbracht en op die manier de bonnen dus omzette in cash. Maar eigenlijk kun je de bonnen op zoveel plekken inleveren dat het niet echt nodig is.

 9. Wat handig dat die site’s er zijn, dat wist ik niet.
  Ik krijg gelukkig niet vaak een bon, vind t best lastig die bonnen
  en vooral als je alles in 1 keer uit moet geven.

  Een VVV bon kun je gelukkig bij heel erg veel winkels inleveren
  dat is dan wel weer prettig.

 10. Vorig jaar kocht ik bij de Bijenkorf het een en ander en betaalde met een VVV bon. Het bedrag dat ik niet had besteed kreeg ik gewoon cash terug.

 11. Ik ben meestal wel blij met die bonnen want vaak komen ze goed van pas. Ik heb nog het eea liggen aan kadobonnen. Manlief is een tijd terug van baan veranderd en heeft toen veel boekenbonnen gekregen. Prima.
  Wat ik minder vond was dat hij bioscoopbonnen kreeg van een bioscoop waar je vanuit onze vorige woonplaats ongeveer een uur moest rijden en dan waarschijnlijk nog parkeergeld. Kostte meer aan brandstof dan dat je aan de bonnen had.

 12. Ik krijg vaak VVV-bonnen van mijn vriend die ze krijgt voor bv. een presentatie of zo.
  Ik gebruik ze zelf bij aankoop van andere “dingen” bv. boeken. Je kunt ze bij bol.com ook gebruiken maar dan moet je even geduld hebben, en ze opsturen.
  Bij bol.com kun je trouwens ook met Air Miles betalen (helemaal handig!).
  Ik heb een aantal keren mode-cheques gekregen en daar hebben mijn dochter en ik samen een super cool teakhouten horloge van gekocht. Ik google eerst alles af en ga dan pas beslissen hoe ik ze ga uitgeven.
  En mijn airmiles gaf ik in het verleden ook vaak aan anderen, die dan bv. weer een uitje konden doen met 3 kinderen bv. een duur zwembad of zo. Als je het niet zo breed hebt, zijn dat hele leuke uitjes.

  Bij de ING spaar je trouwens vrij snel rentepunten, en daar kun je ook leuke dingen mee doen, de meeste “kado’s” zijn net zo duur als “gewoon” maar je kunt ook bv. een saunabon voor 2 kopen voor 3000 rentepunten. Als je ooit hebt gespaard daar, is dat een leuk en lekker uitje voor echt de helft vd prijs incl. koffie en wat lekkers. Tip?

 13. Jazeker hartstikke leuk, het was een duur ding, daar niet van, maar ik had het een leuk bedrag aan bonnen gekregen en het horloge is van mij en van mijn dochter samen we hebben allebei wat bijgelegd, en eigenlijk maken we nu allebei de sier met 1 horloge! Ook een vorm van zuinigheid.

  http://www.woodwatch.nl/product/wootch

 14. Dag Vlijtig Liesje,

  Ruim een maand geleden ben ik met een compagnon wissel.nl gestart: een website helemaal gericht op het inkopen en verkopen van cadeaubonnen. Misschien interessant voor de lezers van dit blog!

  Deze maand zitten er weer een hoop cadeaubonnen in de Kerstpakketten: wij zitten er klaar voor om ze in te kopen. Naar verwachting eind januari openen we onze webshop: dan kunnen bezoekers van onze website cadeaubonnen met korting kopen.

 15. Nooit geweten dat het bestond, de VVV bon vind ik ook de minst makkelijke. Geef me dan maar een bon van een winkel waar ik veel kom.

 16. Wat handig zeg! Als ik dat eerder had geweten had ik mezelf heel wat nutteloze aankopen onder het mom van ‘ik moet die bonnen toch een keer op maken’ kunnen besparen haha

 17. Ik heb er eigenlijk nooit aan gedacht om er eentje te ruilen. Ik geef ze altijd uit. Ja, 1 keer kreeg ik een bon voor een sauna totaal niet in de buurt, die heb ik per post gestuurd naar een vriendin die daar vlakbij woonde.

 18. Nooit geweten dat er zulke websites bestaan. De enige bonnen die ik krijg zijn van Douglas, ICI Paris, de Bijenkorf of de VVV cadeaukaart. Die gaan bij mij altijd op!

 19. Oh wat handig zeg, nooit geweten! Ik had ooit eens een cadeaubon van een Spa twv €100. Helaas was hij verlopen en heb hem weggegooid, zonde zeg had ik dus gewoon in kunnen ruilen! Vind het trouwens wel belachelijk dat er een datum op zit, want er is immers al voor betaalt. Thanks voor de tip!

 20. Ik wist net zoals anderen hier nog niet van. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een bon heb willen wisselen ofzo dus niet nodig gehad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.