Met creditcard betalen bij Albert Heijn

betalen met creditcard bij albert heijn

Kun je met creditcard betalen bij Albert Heijn?

Ik deed het een keer noodgedwongen.

Dat kwam zo.

Met creditcard betalen bij Albert Heijn? Dat kwam zo!

Eigenlijk moet je altijd met een boodschappenlijstje boodschappen doen, om impulsaankopen te voorkomen. Maar deze ochtend was ik een beetje gehaast, en besloot me te laten inspireren door aanbiedingen en lage prijzen. En dus kwam ik de AH uit met o.a. broccoli, twee pakken rundervinken, twee pakken rundergehakt, twee zakken Chinese groenten, en twee blikjes knakworstjes.

Allemaal twee halen, één betalen. Vanavond eten we dus broccoli, rundervinken (uit de oven), en gekookte aardappels met jus. Morgen staat Bami op het menu, en donderdag winterwortels met rollade en aardappelballetjes uit de oven.

‘Maximum bereikt’

Al met al besloeg de rekening een schrikbarende 85 euro! Maar goed, als we morgen ingesneeuwd raken, dan heb ik tenminste een voorraad eten in huis. Wel vervelend dat bij het afrekenen het pinapparaat die fatalistische piep uitstootte, die mij doet verstijven in mijn comfortabele Uggs. Vergezeld met de genante boodschap: ‘Maximum bereikt’.

Internetbankieren gone wrong

En dat terwijl ik thuis toch net de huishoudrekening aangevuld had met mijn spaarrekening, want deze maand vloog het geld de portemonnee uit. Briefjes van twintig, tien, en vijftig, schaterlachend vlogen ze weg. Het is allemaal de schuld van het nieuwe schooljaar en het slechte weer, waardoor de kinderen acuut dichte schoenen nodig hadden en regenkleding. Blijkbaar had ik iets fout gedaan bij het overboeken, dat gebeurt me helaas wel vaker met internetbankieren.

Met creditcard betalen bij Albert Heijn: kan alleen indirect

Gelukkig heb ik voor dit soort noodgevallen een creditcard. Voor mijn creditcard heb ik groot ontzag: ik vind het een duivelse vinding, die je verleidt dingen aan te schaffen waar je duidelijk de financiën niet voor hebt. Anders hoefde je hem immers niet te gebruiken?!

Creditcard gebruiken om geld te pinnen

Maar goed, voor internationale aankopen via eBay en Amazon.com is het ideaal, en heel soms dus voor dit soort noodgevallen. Dus mompelde ik dat ik zó terug was, en pinde met mijn creditcard 90 euro om de boodschappen te betalen. Want je kunt (nog) niet met creditcard betalen bij Albert Heijn. Volgens hen zijn daar teveel kosten aan verbonden.

En nu geniet ik thuis van een kopje koffie met een klein stukje Friesche kruidkoek. En ik troost mezelf met de gedachte dat die 90 euro van mijn creditcard me in ieder geval Bijenkorfpunten opleveren, die ik weer kan gebruiken om daar goedkoop kleding te kopen. Maar voor de zekerheid heb ik mijn creditcard letterlijk bevroren, en ligt hij nu gebroederlijk tussen de rundervinken en het gehakt.

met creditcard betalenLees ook waarom ik zo laat een AH bonuskaart nam!

Met creditcard betalen bij Jumbo

Ik ben best verbaasd dat met creditcard betalen bij Albert Heijn niet kan! Je kunt namelijk wel met creditcard betalen bij Jumbo supermarkten! Bij welke supermarkten kun je nog meer betalen met creditcard? Hieronder een overzicht:

 • Lidl m.u.v. Amex
 • Aldi
 • Dirk van den Broek
 • Dekamarkt

Bij deze supermarkten kun je niet betalen met creditcard

 • Coop
 • Plus (ligt aan de locatie)
 • Albert Heijn
 • Boni (onduidelijk dus ik denk het niet)

Betalen met creditcard bij Albert Heijn samenvattend

Met creditcard betalen bij Albert Heijn kan helaas niet bij de meeste Albert Heijn filialen. Je kunt opzoeken of met credit card betalen bij Albert Heijn bij jouw filiaal kan op cardmapr.nl. Volgens deze site kun je maar met creditcard betalen bij 3 Albert Heijn filialen: op Schiphol, Albert Heijn, Weteringschans in Amsterdam en bij de Albert Heijn to go op het Damrak.

De enige manier waarop met creditcard betalen bij Albert Heijn wel kan is indirect. Dus als je eerst met je creditcard geld pint, en vervolgens daarmee afrekent bij Albert Heijn. Dat is dus hoe ik het noodgedwongen heb gedaan.

Leestips

Similar Posts

14 Comments

 1. Mijn grote angst bij het boodschappen doen. Ik heb drie bankpasjes, van verschillende rekeningen dus ik kan altijd wel uit de voeten. Maar toch… brrr eng.

  Gelukkig had je je creditcard!

 2. Je weet trouwens ook dat “pinnen” uit een automaat met je creditcard je €4,50 kost? Is natuurlijk veel geld, maar in zo’n noodgeval als deze kan ik best begrijpen dat je dat dan zo oplost.

 3. Aargh Spaarvarkentje, je laat me schrikken! Dat wist ik niet. Ik heb het meteen even nagekeken, maar het blijkt maximaal 1,50 extra te kosten. Daar ben ik dan alweer blij mee, na die 4,50!

 4. We zijn de pincode van de creditcard vergeten, ook handig, kun je in ieder geval niet ermee pinnen… Ik check altijd de rekening voordat ik naar de winkel ga als het krap is! Toch is het een keer gebeurd hier … Herkenbaar dus ;)

 5. Dat lijkt me echt een hele nare ervaring, bbrrr….
  Dat geld ook altijd.
  Ik spaar nu alweer voor de dure decembermaand, ook al doen we het allemaal heel sober. Niet alleen hebben we Sinterklaas en Kerstmis, maar vader is dan jarig, echtgenoot is dan jarig, dochter is dan jarig, neef is dan jarig……..
  Ik ben nu het hele huis aan het opruimen voor spulletjes en kleding om te verkopen op Marktplaats en dat zijn toch die leuke extra’s die ik zet op een aparte rekening. Daar koop ik dan de kadootjes mee.
  Jammer dat ik geen reclame mag maken voor mijn Marktplaats kraampje (-:

 6. Oh, dit is mijn grootste angst als ik boodschappen ga doen. En dan zul je net zien dat er ook nog een vage bekende achter je staat. Wij hebben geen creditkaart, dus zou ik boodschappen achter moeten laten. Hoop maar dat het niet gaat gebeuren.
  Wel lekker genoten van de koffie met koek?

 7. je spreekt over rundervinken uit de oven. Heb je dan een speciaal recept? Vanavond eet ik speklappen uit de oven: niet vet en lekker knapperig.
  groet,
  Joke

 8. Nee, ik doe er alleen wat zout op, en leg ze op het rooster, zodat het vet eruit kan druipen.

  Mijn moeder maakte zo bijna al ons vlees klaar, zodat het minder vet was. En ik heb dat overgenomen.

  En het is nog makkelijk ook, want je gooit het in de oven, en je hebt er geen omkijken meer naar.

 9. Nee, ik doe er alleen wat zout op, en leg ze op het rooster, zodat het vet eruit kan druipen.

  Mijn moeder maakte zo bijna al ons vlees klaar, zodat het minder vet was. En ik heb dat overgenomen.

  En het is nog makkelijk ook, want je gooit het in de oven, en je hebt er geen omkijken meer naar.

 10. Het gebeurt mij ook af en toe dat mijn pas het maximum bereikt. Ik schaam me voor geen meter, wetende dat het iedereen kan overkomen. Bovendien: wat is de schande van het niet kunnen betalen eigenlijk???? Veel mensen leven van heel bescheiden inkomens waar het af en toe moeilijk van rondkomen is.
  Ik zou zeggen weg met de schaamte meiden, wij zijn allemaal maar mensen!
  Groetjes, Sanne

 11. Mijn creditcard gebruik ik alleen maar voor aankopen via internet.
  Ik heb geen idee of je hier in de supermarkten met creditcard kan betalen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.