|

Creditcard zonder inkomen: 3 opties

Goed inkomenKun je een creditcard zonder inkomen krijgen?

Aanvragen zal wel lukken, maar kríjg je hem ook?

Als er ooit een moment is dat een creditcard van pas komt, dan is het wel als je geen inkomen hebt.

Hoewel...

Creditcard zonder inkomen: kan dat?

Eerst even het korte antwoord: vergeet het maar!

creditcard zonder inkomen

Een creditcard zonder inkomen is geen optie. En dat is maar goed ook, want zonder inkomen kun je hem immers niet terugbetalen.

En dan nu het wat langere antwoord.

Inkomen = garantie

In de meeste gevallen is het moeilijk, zo niet onmogelijk, om een creditcard zonder inkomen te krijgen. Creditcardmaatschappijen en banken hebben namelijk meestal strenge eisen voor het aanvragen van een creditcard. Laat ik het zo zeggen: als er een top 10 was met eisen voor een creditcard, dan zou een vast inkomen op nummer 1 staan.

creditcard zonder inkomen

Als je geen vast inkomen hebt, is het krijgen van een creditcard bij een zogenoemde traditionele financiële instelling vrijwel uitgesloten.

Goede en slechte redenen om een creditcard te willen

Dat een creditcard zonder inkomen moeilijk ligt, is niet zo verkeerd. Er zijn namelijk goede, maar ook slechte redenen om een creditcard te willen.

Goede redenen om een creditcard te willen

  • Je gaat op vakantie naar een ver land
  • Je wilt jezelf beschermen tegen calamiteiten, en een creditcard is ook meteen een verzekering.
  • Je wilt dingen online kopen, en dat kan op sommige plekken alleen met creditcard

Slechte redenen om een creditcard te willen

Er is er eigenlijk maar eentje: je hebt te weinig geld, maar wilt iets toch hebben en je ziet een creditcard als een snelle en makkelijke manier om dit mogelijk te maken. Of je zit financieel in de penarie, en een creditcard zou je in ieder geval op dit moment uit de brand helpen.

Creditcard zonder inkomen: 3 alternatieven

Toch zijn er wel wat andere mogelijkheden voor een creditcard zonder inkomen. Zo zijn er bijvoorbeeld creditcardmaatschappijen die speciale creditcards voor studenten aanbieden met minder strenge eisen. Deze kaarten hebben meestal lagere limieten, maar ze kunnen een optie zijn als je nog studeert. Daarnaast zijn er nog 3 opties voor een creditcard zonder inkomen.

1. Prepaid creditcard

prepaid creditcard

Bij een prepaid creditcard daarentegen, stort je zelf een bedrag op de kaart voordat je deze kunt gebruiken. Dit bedrag fungeert als het beschikbare saldo op de kaart. Wanneer je uitgaven doet, wordt het geld direct van het saldo afgetrokken totdat het volledige bedrag op is.

Een prepaid creditcard heeft geen invloed op je kredietgeschiedenis, omdat er geen lening wordt verstrekt.

Aangezien je je eigen geld gebruikt om uitgaven te doen, is er geen kredietverstrekking of rapportage van betalingen. Nadeel is dat je met een prepaid creditcard dus ook geen kredietwaardigheid opbouwt.

Wat is het verschil tussen een prepaid creditcard en een cadeaukaart?

Een prepaid creditcard en een cadeaukaart hebben iets gemeenschappelijk: ze zijn allebei een plastic kaart waar je geld op zet. Toch zijn er een aantal fundamentele verschillen. Zo kun je op een prepaid creditcard telkens opnieuw geld zetten; dat kan niet bij bijvoorbeeld een Hema cadeaukaart. Ook is een cadeaukaart veel minder algemeen toepasbaar.

Wat is de beste prepaid creditcard?

De Bunq prepaid creditcard sprak mij het meest aan, want die heeft zulke leuke kleurtjes. Maar welke card is de beste optie? Op de site CreditCardVergelijking.nl vind je een beoordeling. De hoogste score krijgen de Wise Mastercard (de leuke groene) en de N26 Mastercard (de suffe grijze). Dan zou ik dus voor de Wise Mastercard gaan. Het oog wil tenslotte ook wat.

2. Secured creditcard: creditcard door borg te betalen

Een secured creditcard is speciaal soort creditcard: je moet eerst een zogenoemde borg betalen voordat je de kaart kunt gebruiken. Met andere woorden: de creditcardmaatschappij wil eerst geld zien, voordat ze je een creditcard geven. Het bedrag dat je aan borg betaalt is ook het maximumbedrag dat je kunt uitgeven. Betaal je een borg van €200? Dan is je limiet waarschijnlijk ook €200.

Stel, je wilt iets kopen in een webshop waar  je alleen kunt betalen met een creditcard. Dan kun je met behulp van een secured creditcard toch iets bestellen.

Gewone creditcard versus secured creditcard

Net als bij een gewone creditcard krijg je elke maand een rekening van de creditcardmaatschappij met het bedrag dat je hebt uitgegeven. Je moet dit bedrag terugbetalen, net zoals bij een gewone creditcard.

Het belangrijke verschil is dat de borg die je hebt betaald, fungeert als garantie voor de creditcardmaatschappij. Als je je rekening niet betaalt, kan de creditcardmaatschappij het bedrag van je borg gebruiken om de openstaande schuld te betalen. Daarom is het belangrijk om op tijd je rekening te betalen om je borg niet te verliezen.

Voordeel van zo'n secured creditcard

Het voordeel van zo'n secured creditcard is dat je er een positieve kredietgeschiedenis mee kunt opbouwen. Als je de rekeningen op tijd betaalt, kan dit je kredietwaardigheid verbeteren. Dat verhoogt je kans op een creditcard in de toekomst. Dit meteen ook een belangrijk verschil met een prepaid creditcard.

3. Creditcard zonder inkomen: aanvragen met iemand anders

creditcard aanvragen

Een creditcard zonder inkomen aanvragen is dus lastig, maar als je hem aanvraagt met iemand die wél een stabiel inkomen heeft, kan dat inkomen worden gebruikt bij de aanvraag van de creditcard. Zo'n gezamenlijke creditcard wil zeggen dat beide personen, jij en je mede aanvrager, verantwoordelijk zijn voor de uitgaven op de creditcard en het terugbetalen van de schulden.

Met andere woorden, ik zou daar wel heel voorzichtig mee zijn. Zeker als jij degene bent met het inkomen....Van tevoren goede afspraken maken is essentieel.

Met wie kun je gezamenlijk een creditcard aanvragen?

  • Als je getrouwd bent, kun je samen met je echtgenoot of echtgenote een gezamenlijke creditcard aanvragen.
  • Ook als je niet getrouwd bent maar samenwoont met een partner, kunnen jullie samen een gezamenlijke creditcard aanvragen.
  • Je kunt ook een gezamenlijke creditcard aanvragen met een familielid, zoals een ouder, kind, broer of zus. Dit kan handig zijn als jullie samen uitgaven willen delen of als de ene persoon een betere kredietgeschiedenis heeft dan de andere.

Let op: je kunt niet makkelijk met een goede vriend of vriendin een creditcard aanvragen. Dat komt omdat je met vrienden 'geen wettelijke relatie' hebt zoals met familie.

Creditcard zonder inkomen tot slot

Er is een goede reden dat een creditcard zonder inkomen niet eenvoudig te krijgen is. Zonder een inkomen is het moeilijker om je creditcardrekening op tijd en volledig te betalen. Daardoor kun je in de schulden raken en financiële problemen krijgen.

Leestip

Waarom ik nu een Euroclix creditcard heb en Een creditcard aanvragen zonder inkomen.

Wat voor soort creditcard heb jij?

Similar Posts

13 Comments

  1. Ik heb het nooit iets gevonden en hou het bij m'n debit card. Met m'n gewone bankpas trok 25 jaar geleden al moeteloos geld uit de muur in Brazilië. Ik bestel vrijwel niets via het internet en heb nog nooit iets vanuit het buitenland laten komen. Via het werk kon ik er 1 krijgen maar heb dat afgeslagen. Zij werkten met american express en die vroegen 6% aan bijvoorbeeld restaurants waar je wilde eten. Zo'n restaurant had dus liever dat je met contant geld betaalde of desnoods met Visa die toen 3% vroeg.

  2. Interessant om te lezen! Ik heb er bewust voor gekozen om geen creditcard te hebben. Tot nu toe heb ik het niet nodig gehad.

  3. Ik heb samen met mijn ouders een credit card. Ik gebruik hem voor als ik naar het buitenland ga of tickets voor buitenlandse tentoonstellingen/attracties wil kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.