Euroclix credit card in 8 stappen: waarom ik mijn oude creditcard opzegde

euroclix credit card

Ik heb een nieuwe Euroclix credit card!

Dat komt zo.

Waarom ik ineens een Euroclix credit card heb

Sinds mijn studententijd had ik een Bijenkorf credit card. We waren samen heel gelukkig. Vooral de punten die ik kreeg bij elke aankoop vond ik prettig. Want met die punten kon ik dingen kopen bij de Bijenkorf.

In de praktijk vond ik daar alles te duur, maar daar gaat het nu niet om.

Het was een prettig idee dat ik als het ware geld kreeg voor mijn aankopen.

Bijenkorf card vervangen door de ICS Mastercard Gold

Maar toen werd de Bijenkorf card vervangen door de ICS Mastercard Gold. Omdat ik niet van 'gedoe' houd, liet ik het maar gebeuren. Ik voorzag namelijk allerlei problemen als ik een nieuwe credit card ging aanvragen. Bovendien zou ik dan overal een nieuw credit card nummer moeten invoeren.

Wat een gedoe!

Nee, beter maar gewoon genoegen nemen met die ICS Mastercard Gold.

Dan had ik geen 'gedoe,' want dan hield ik gewoon hetzelfde credit card nummer en pincode.

Ik wil geen bloemenbon! En ik wil ook geen korting op reizen!

Maar toen kreeg ik als welkomstcadeau een stomme bloemen waardebon. En ze schreven dat ik zo fijn kortingen zou krijgen op reizen!

Wie mij een beetje kent, weet dat ik een echte huismus ben.

Dus aan zo'n korting heb ik niks. En aan die luxe bloemen ook niet, want ik houd toch vooral van simpele Gerbera's.

ICS Mastercard Gold versus Bijenkorf credit card

Van narigheid besloot ik toch eens wat beter te kijken hoe dat nou zat met die ICS Mastercard Gold. Toen las ik dat de ICS Mastercard Go 37,50 per jaar kost.

Ter vergelijking: mijn Bijenkorf card kostte mij maar 18,50 per jaar!

Dat in combinatie met de kortingen en cadeautjes die ik niet wil hebben, deden mij besluiten om een andere credit card te kiezen. En dat werd de Euroclix credit card.

Waarom ik koos voor een Euroclix credit card

 1. De Euroclix credit card is het eerste jaar gratis.
 2. Na het eerste jaar kost hij 15 euro per jaar. (Dat is minder dan mijn Bijenkorf credit card, en veel minder dan de ICS Mastercard Gold.
 3. De laatste reden is de beste: bij elke betaling spaar je 0,25% aan geld. Reken je 100 euro af met deze Mastercard, dan krijg je dus 25 cent retour. Dat heb ik liever dan een korting op reizen. Of cadeautjes waarop ik niet zit te wachten.

Euroclix credit card aanvragen

Ik had wel helemaal gelijk dat een nieuwe credit card gedoe zou opleveren! Omdat ik bang was zonder credit card te zitten, vroeg ik éérst de Euroclix credit card aan. 'Dan zeg ik daarna mijn ICS Mastercard Gold wel op,' bedacht ik.

Credit card aanvragen is een heel gedoe

De aanvraagprocedure vond ik een heel gedoe. Ik moest bijvoorbeeld foto's maken van mijn id-kaart en die uploaden om te bewijzen dat ik het was. En zo waren er nog meer hoepels om doorheen te springen.

Maar ik was erg gemotiveerd om zo'n Euroclix credit card in de wacht te slepen. Elke keer als ik zin had om op te geven dacht ik:

'Maar hij kost maar 15 euro per jaar!'

Na de aanvraag kreeg ik het volgende bericht:

'Geachte mevrouw Orriens,

Hartelijk dank voor uw aanvraag van een EuroClix Mastercard. Wij gaan meteen voor u aan de slag!
Wat kunt u van ons verwachten?

 • Wij controleren of de informatie uit uw aanvraag volledig is en voldoet aan onze acceptatievoorwaarden.
 • Wij doen een toetsing bij Bureau Krediet Registratie (BKR registratie).
 • Als wij aanvullende informatie nodig hebben, nemen wij per e-mail contact met u op. Houd uw mailbox daarom in de gaten.

Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, ligt uw creditcard binnen 5 werkdagen op de mat.

Met vriendelijke groet,
International Card Services BV'

Euroclix credit card aanvraag afgewezen!

Maar omdat ik al een credit card had, werd mijn aanvraag voor de Euroclix credit card keihard afgewezen!

Ik belde met de servicedesk.

Zij gaven aan dat ik dan toch echt eerst mijn huidige credit card moest opzeggen.

Dat heb ik toen maar gedaan, en gelukkig kreeg ik twee dagen later het bericht dat mijn aanvraag geaccepteerd is. En inmiddels heb ik mijn nieuwe Euroclix credit card in huis.

Waarom heb ik überhaupt een credit card?!

Ik heb heel lang geen credit card gewild. De enige reden dat ik er als student eentje nam was omdat ik 40 euro tegoed kreeg. Vervolgens gebruikte ik hem nooit, want ik vond credit cards een beetje eng.

Maar zeker als fulltime blogger heb ik regelmatig zakelijke kosten in de VS. Die kan ik alleen maar betalen met een credit card. Vandaar dat een credit card nu onmisbaar voor me is.

Tijdspad Euroclix credit card aanvraag

 • 9 maart Euroclix credit card aangevraagd
 • 9 maart bevestiging aanvraag
 • 9 maart verzoek om me online te identificeren met mijn id-kaart of paspoort. Ik moest een foto uploaden.
 • 15 maart bevestiging dat ik alles goed had geupload.
 • 28 maart bericht dat mijn aanvraag automatisch is afgewezen.
 • 29 maart gebeld met ics. Oude credit card met behulp van servicedesk opgezegd.
 • 1 april aanvraag Euroclix credit card goedgekeurd
 • 5 april nieuwe credit card ontvangen

Samenvattend

Een nieuwe credit card aanvragen is een enorm gedoe vind ik. Bovendien krijg je waarschijnlijk trammelant met je oude credit card. Ik moet deze week toch eens overal mijn nieuwe credit card nummer gaan invullen.

Of ik kan afwachten tot ik alarmerende berichten krijg, dat mijn oude niet meer werkt, en dan mijn nieuwe nummer invoeren. Eerlijk gezegd heeft dat mijn voorkeur... Dan weet ik ook precies waar ik wat moet doen.

De reden dat ik ondanks alle rompslomp toch overstapte naar de Euroclix credit card is dat hij goedkoper is per jaar, en dát mijn aankopen me 'geld' opleveren. Dat heb ik liever dan kortingen op reisjes en stomme aanbiedingen.

Ik houd jullie op de hoogte hoe het me vergaat met de punten, en het geld dat er binnenkomt via mijn Euroclix credit card.

Kijk hier voor meer informatie over Euroclix.

Leestip: met creditcard betalen bij Albert Heijn.

Heb jij een credit card? En waarom juist die?

Similar Posts

17 Comments

 1. Ik heb er ook een van mijn bank. Niet gratis, dat niet. Ik heb hem voor mijn Etsy winkel. Dat is een Amerikaans platform.

 2. Ik heb geen creditcard. Het kost je alleen maar geld. Ik kan ook niet roodstaan, al probeert mijn bank dat zo nu en dan wel weer. Ik wil geen slaaf van geld of een bank zijn.

 3. Wij hebben een credit card voor autohuur in het buitenland. Anders moet je een enorme borgsom betalen.

 4. Ik had altijd een Visa Gold maar sinds enkele jaren een Mastercard Platinum. Ik heb mijn gouden kaart vervangen omdat er bij de Mastercard Platinum een zeer degelijke reis- en annulatieverzekering inbegrepen zit. Zo kon ik mijn jaarpolis reis- en annulatieverzekering opzeggen en bespaar ik op die manier want reis- en annulatieverzekeringen zijn bijna onbetaalbaar geworden.

 5. Ik dacht: heel slim, om eerst die nieuwe aan te vragen en dan pas je oude op te zeggen, maar dat kan dus helaas niet.
  Het scheelt wel verrassend veel in de kosten, als je het vergelijkt met die andere kaarten.

 6. Hoi, ik heb een betaalpakket waar de creditcard bij zit. Ik vind een creditcard alleen handig in het buitenland ( ik reis wél graag) en voor bepaalde aankopen in USA. Hoewel ik zeer bewust én zuinig leef, denk ik dat jouw creditcard óók goedkoper is voor mij ( maar ook: veel werk, geen zin, ik zoek alles al uit, enz.). Maar je hebt groot gelijk! Pluim voor het werk!

 7. Jouw verhaal is mijn verhaal. Met een verschil dat wij de Euroclix card wél kregen terwijl we de Gold card ook nog hadden met dezelfde bestedingslimiet. Ik betaal alles met de creditcard maar houd wel nauwgezet bij wat ik ermee betaal en dat zet ik dan weg op een van mijn spaardoelen bij ING zodat het af te rekenen bedrag bij ICS gewoon al klaar staat. Bij de Bijenkorfcard heeft me dat in de afgelopen jaren, vanaf 2004, best wel veel voordeel opgeleverd.

  Maar cash geld vind ik toch veel prettiger. Ik heb al jaren een account bij Euroclix en regelmatig laat ik daar dan €25 uitbetalen (2000 clix). De laatste tijd ben ik alerter op vragenlijsten en als ik kijk naar het afgelopen half jaar, dan heb ik al 5 keer €25 kunnen laten uitbetalen. Ik let dan ook goed op bij welke online winkels ik clix krijg (Mediamarkt, Bol.com en nog vele andere winkels). De reden dat ik ze met €25 laat uitbetalen is dat ik het 'gratis' geld in zet bij Bux Zero en in aandelen/ETF's stop. Zo kunnen de aandelen snel voor me gaan werken. Gewoon voor fun doe ik dit en intussen heb ik al ca €500 gratis geld in aandelen zitten waarvan ca €70 rendement. Sinds februari vorig jaar.

  Superleuk vind ik.

 8. Hier geen creditcard. Nooit gehad ook. Ik betaal nooit dingen aan het buitenland en dat ik de enige reden die zou kunnen bedenken om een creditcard te nemen. Als ik iets zou moeten betalen in het buitenland regel ik dat wel met mijn kind, die heeft er wel een (denk ik).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.