Reacties

ID kaart gratis en toen weer niet + update 2023 — 10 reacties

 1. Het liefst gratis natuurlijk. Maar mensen kunnen misschien dan wel snel slordig met het ding omspringen. Misschien een regel dat 't bij verlies wel geld kost maar dat wordt weer ingewikkeld. Als het dan toch geld moet kosten, dan wel goedkoper, nu is hij veel te duur, bij ons 45 euro!

 2. Ik hoorde gisteren bij Radio 538, de jurist die 7 jaar(!) lang geprocedeerd heeft om de ID-kaart gratis verstrekt te krijgen. De Hoge Raad heeft hem in het gelijk gesteld en Donner kan nu dus wel proberen om via een wetswijziging dit ongedaan te maken, maar die wetswijziging staat nu al op losse schroeven. Zijn advies was dan ook om gelijktijdig bij het aanvragen van een nieuwe ID-kaart een bezwaarformulier invullen, dat je het oneens bent met het moeten betalen voor de ID-kaart. Gemeentehuizen schijnen die formulieren te hebben liggen. Komt ook nog bij, dat ik het helemaal gehad heb met politiek Den Haag, men probeert daar ons als burger van alles door de strot te duwen, terwijl zij wel daar zitten omdat ze door diezelfde burger zijn gekozen. Het zou ze niet misstaan als ze ook eens daadwerkelijk aan die burger denken en niet alleen aan hun carriere en zakken vullen.

 3. Ja ik heb het een week geleden nog gedaan geld terug vragen voor mn ID bewijs dus ik hoop dat ze het nog terug gaan storten.
  Maar is vind echt wel dat die gratis moet zijn net als die chagrijnige pasfoto's die er verplicht op moeten die wil ik ook gratis zien.
  Fijne dag Groetjes Famke

 4. Bij ons in de gemeente krijgen alle kinderen die bijna veertien worden een aardige brief van de burgemeester zelf (..) dat ze een eigen ID-kaart nodig hebben als ze veertien zijn, en dat ze deze VOOR GRATIS kunnen ophalen binnen een bepaalde termijn. Ik vind dat zeer sympathiek! Als de kaart verlopen is, moeten ze wel betalen..

  Ik heb een nieuwe ID-kaart nodig. Stond vorige week te dralen; zal ik mijn pasfoto's ophalen van huis en snel aanvragen (Bij ons in het dorp is de balie één dag per week geopend, verder moet je naar De Stad). Ach, dacht ik, dat kan volgende week ook nog wel. En ja, toen was het dus precies 22 september.. BUMMER!

 5. Ik vind,woon niet in Holland,dat als je er voor moet betalen,je gegevens geregistreerd staan,als een stukje veiligheid. Als je hem dan ,bijv. als bij mijn moeder het geval was,gestolen wordt,dat het dan gratis vergoed wordt.Laat het gemeld worden bij de politie en met eenpapier van hen wordt het vergoed.
  Wat ik vreemd vind,en dat is hier ook zo,laat zzulke mensen zelf een foto apparaat hebben.
  Als je hier in Canada voor je rijbewijs gaat maken ze terplekke een foto en het zit bij de prijs in,geloof iets in totaal $65.00.
  Maar ambtenaren sturen je naar de andere kant van dorp of stad en doen net of jij alle tijd van de wereld hebt.
  Succes met D.onner.
  Groet, Wilma

 6. Als het "gratis" verstrekt wordt zullen ze wel de gemeentebelastingen verhogen.Dus wat is gratis.Uiteindelijk zal het geld ergens vandaan moeten komen. Groetjes Els

 7. in belgi e ben je vanaf de leeftijd van 12 jaar verplicht om een identiteitskaart op zak te hebben. ik heb het nooit anders geweten. als ik me niet vergist kost de kaart nu ongeveer 10 euro. een paspoort heb je enkel nodig wanneer je de europese unie verlaat. kinderen onder de 12 jaar krijgen een kids-id, kost minder,maar wel nodig als je het land verlaat, en t is hier zo klein dat dat wel eens regelmatig voorvalt.
  gratis bestaat inderdaad niet, ze vragen het dan wel weer via een andere weg terug...

 8. Nou, vergeleken met B vallen die kosten in Nl mee..
  gewone ID kaart kost hier iets van 16 € p p (elke 5 jaar) maar een paspoort (reispas) kost 71 € voor 5 jaar en als je hem snel wil kost ie zelfs 210 € p p...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder