Reacties

BKR registratie en smartphone abonnement: 3 x voorkomen — 24 reacties

 1. De enige lening die ik heb, is mijn hypotheek. Ik heb ooit één keer zo'n 'gratis' telefoon abonnement gehad, maar inmiddels kies ik weer voor een losse telefoon en een sim-only abonnement. Bevalt mij prima. Die telefoon gaat al ruim vier jaar mee en ja, bij een abonnement 'mag' je na twee jaar een nieuwe, maar ik hoef niet zo nodig de nieuwste. Als het werkt, ben ik blij.

 2. Ik vind de BKR registratie een onvolledig systeem. Zo sta je geregisireerd bij de BKR als je een betaalrekening hebt waar je rood op mag staan, idem voor je VISA card. Maar als je niet rood staat op die rekening geeft de bank bij het afsluiten/oversluiten van je hypotheek toch aan dat je "rood" staat ondanks dat je aangeeft behalve de hypotheek geen schulden te hebben. Moet je dan die rekeningen tijdelijk opzeggen en daarna weer activeren? Belachelijk, dit hebben wij niet gedaan.

 3. Daar kwamen wij helaas te laat achter. Het lijkt inderdaad rooskleurig 'een gratis telefoon' bij een abonnement maar eigenlijk is het gewoon misleidend. Goed dat je er een blog artikel over schrijft!

 4. Het is uiteindelijk ook goedkoper om een tweedehands telefoon of refurbished telefoon te kopen en deze te combineren met een sim only abonnement. Maar ja...als je echt denkt niet zonder dat spiksplinternieuwe model te kunnen, dan moet je diep in de buidel tasten.

 5. Oh, joh! Dat wist ik niet. Maar zolang je op tijd betaalt, is het niet zo erg, denk ik. Ik heb zelf geen BKR-registratie. Ik koop gewoon zelf een telefoon bij mijn supergoedkoop abonnementje.

 6. Mijn Samsung smartphone was destijds 249 euro, maar die kon je dan ook nergens krijgen bij een abonnement. Heb ik dus los besteld. Hij voldoet na 2 jaar nog prima en inmiddels zit er Android-11 op. Het zelfde soort met een normale camera kost nog geen 200 euro. Zelf heb ik er een los abonnementje bij van 8 euro/mnd, waarvan ik maandelijks maar een kwart gebruik. Dwz in huis belt/internet ie over wifi en alleen buiten spreek ik m'n bundeltje aan en zoveel is dat niet. Onderweg pak ik alleen belangrijke telefoontjes op. Dat zijn er bitter weinig. De rest bel ik thuis terug als het mij schikt.

  Kortom geen lening. Ook niet voor een auto (die ik niet heb) of m'n huis. Ben opgevoed door ouders die bang waren voor leningen en zo slecht is dat niet.

 7. Heel goed om hier alert op te zijn.
  Het BKR registreert ahw je kredietwaardigheid. Als je veel kleine leningen open hebt staan bijv. telefoon, maar ook postorder (betalen op afbetaling) zoals Wehkamp, Otto, of je hebt een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, dan telt dat allemaal bij elkaar op. Het bedrag aan leningen die je hebt openstaan, gaan van je totale kredietwaardigheid af. Betekent dat je een minder hoge hypotheek mag afsluiten (terwijl je het wel zou kunnen aflossen) en geen nieuw doorlopend krediet mag. Dan zijn opeens die kleine kredieten een flinke sta-in-de-weg.

 8. Ja ik heb er een. Ik wist het ook wel maar ik vind dat het duidelijker gecommuniceerd moet worden want het valt me op dat veel mensen het niet weten en er achteraf van schrikken.

 9. Oeh nu ik er over nadenk, heb ik denk ik nu ook een bkr registratie. Heb namelijk net een nieuw abonnement met telefoon. Wij kregen er ook last mee toen mijn man nog een abonnement had lopen en we onze hypotheek over wilden sluiten. Goed om hier aandacht aan te geven!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder