Reacties

Rekeningen betalen van 2010 tot nu — 36 reacties

 1. Nee, ik betaal precies op de vervaldag. Je kunt dat klaarzetten bij telebankieren om op die dag te betalen. Ongeveer 2 keer per maand voer ik de te betalen rekeningen in.
  jacqueline

 2. Het ligt eraan wat het is, sommige dingen staan ingepland op een bepaalde datum zoals huur etc. Andere dingen betaal ik zo snel mogelijk. Vooral de blauwe enveloppen zijn wij het liefst geen geld aan schuldig of proberen als het heel erg is een regeling te treffen. Zou het mannen eigen zijn de reactie :) hier wordt ook zo gereageerd.

 3. Ik betaal altijd meteen (als de rekening klopt tenminste). Om precies dezelfde reden; dan weet ik waar ik aan toe ben. Als ik in de rode cijfers kom, zet ik het klaar op de dag voor de vervaldag. Dan betaal ik tijdig, maar betaal ik zo min mogelijk rente.
  Zo boek ik ook spaargeld over; als we rood dreigen te gaan staan; om te voorkomen dat ik rente betaal. Spaarrente is nu eenmaal veel minder dan de rente op roodstand.
  Door het bouwdepot hebben we dit jaar bijna 40 euro rente opgebouwd. Dat is toch geweldig? ;) Al zal dit geld binnen enkele weken weg zijn.. maar het was leuk elke keer als ik inlogde...

 4. Wij betalen een paar dagen voor de
  vervaldag. Sommige rekeningen komen
  echt ver voor de vervaldatum toe en
  ik denk dat we dan nog zelf wat
  kunnen verdienen via interest op de
  bank. Behalve natuurlijk als we
  op vakantie gaan dan betalen we
  vooruit.
  liefs

 5. Ik betaal ook altijd direct, dan heb je dat maar weer gehad. Als je het vooruit zet, zoals Jacqueline doet, ben ik altijd bang dat het er niet meer op staat ofzo. Nee, direct, dan is het klaar. Mijn vader is ook zo, precies op de vervaldatum, of liever nog een paar dagen erna, want dan vangt ie zoveel mogelijk rente... Gekkigheid, haha. Het zal vast zo zijn hoor, maar ik merk daar dan niks van...

 6. I <3 automatische incasso! ;)

  Ik betaal ze ook liever direct.. gewoon omdat de rekening anders in een 'mailbox' verdwijnt en ik wellicht niet meer op tijd daarin kijk....

  met als gevolg van die leuke aanmaningen.. hahaha

  Dus rekening = gelijk handelen voor mij!

 7. Als ik het van de spaarrekening moet halen dan zet ik een opdracht klaar 2 dagen voor de vervaldag richting betaalrekening en zet de betaling van de nota 1 dag voor de vervaldag klaar. Als het uit de lopende rekening moet komen probeer ik het zo te doen dat ik niet te laat betaal, maar wel pas nadat er weer salaris is gestort. Ik wil geen te brave betaler zijn en dan zelf daardoor rood komen te staan. Voor het internet betaaltijdperk betaalden wij ook altijd alle rekeningen in het weekend (ons administratiemoment). Nu zetten we het dus klaar.

  Herminez

 8. Het geld voor vaste rekening staat bij mij ook op de spaarrekening gekoppeld aan de betaalrekening.Dat geld is er dus altijd. Ik zet dus de betaalopdracht klaar en meteen de overboeking van de spaarrekening. Kan niet fout gaan al lgt de betaaldatum twee maanden in de toekomst en ik kom dus ook niet voor verrassingen te staan. :-)

 9. Ik betaal ook altijd meteen.
  Ben bang dat er anders niet meer genoeg op de rekening staat. En wat er niet meer opstaat, kan ik ook niet meer uitgeven.
  Anders ben ik het overzicht helemaal kwijt.
  De meeste zaken gebeuren automatisch en zo vroeg mogelijk op de maand om dezelfde reden. Zo heb ik zicht op wat er overblijft en wat uitgegeven-gespaard kan worden.i

 10. Als ik een rekening moet betalen, dan kijk ik altijd naar de datum wanneer hij betaald moet zijn en dan zet ik die klaar om te betalen voor die datum. Kan prima.

  Love As Always
  Dimario

 11. Belastingen en boetes betaal ik altijd 1 dag voor de vervaldatum (zet ze wel meteen betaalklaar op datum)
  Andere rekeningen betaal ik meteen. Rente op een betaalrekening is er niet meer bij!

 12. Ik ken de theorie van zo laat mogelijk betalen om nog rente te krijgen. Maar ja, die rente stelt weinig voor tegenwoordig en ik ben er ook graag maar vanaf. Ik ben dus net als jij: ik betaal gelijk. Een enkele keer stel ik het een dagje uit, maar dan zet ik wel gelijk in mijn planner dat ik die rekening nog moet betalen én komt de rekening net als bij jou tussen mijn planner te liggen.

 13. Bij mij wordt eigenlijk alles automatisch afgeschreven. Daar heb ik dus geen omkijken naar. Dingen die tussendoor binnen komen betaal ik eigenlijk ook meteen. Inderdaad; je kunt er maar vanaf zijn.

 14. Nee, meteen betalen doe ik niet. Eerst zoek ik goed uit, of de factuur klopt. Er zijn spookfacturen waarmee niet alleen iets in rekening wordt gebracht wat je niet bestelde, maar die je na betaling hebben laten instemmen met het blijven afschrijven van geld van jouw rekening. Omdat je zogenaamd een abonnement zou hebben. Die praktijk is ook nog eens wettelijk toegestaan. Oppassen dus, met dat direct betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder