Rekeningen betalen van 2010 tot nu

rekeningen betalen

Rekeningen betalen doe ik het liefst meteen!

Want ik ken mezelf.

Als ik niet onmiddellijk doe verdwijnt het naar de achtergrond, en dan kom ik in zo’n stadium waarbij ik steeds denk: ‘Oh ja, ik moet ook nog de rekeningen betalen.’ En vervolgens doe ik niets.

Om dat dus te voorkomen kies ik er dus voor om mijn rekeningen direct te betalen.

In 2010 schreef ik daar onderstaande post over!

Rekeningen betalen

Vrijdag vielen er twee blauwe enveloppen in de bus voor mij, met daarin voorlopige aanslagen. ‘Het te betalen bedrag moet op 27 oktober 2010 op de rekening van de Belastingdienst staan,’ stond er bij.

Nou, dat hoeven ze mij geen twee keer te zeggen: ik greep onmiddellijk naar mijn bankpasje en begon, met zwaar gemoed, mijn spaarrekening te plunderen om de Belastingdienst tevreden te stellen.
‘Dat moet je niet doen!’ vond Floris.

‘Je moet niet altijd haantje de voorste willen zijn. Je moet pas op het laatste moment betalen, dan had je nog lekker rente kunnen trekken!’

Hoewel Floris in theorie wellicht gelijk heeft, kan ik daar niks mee. Dat geld voelt toch al niet meer als ‘van mij’, en dus ben ik het liever kwijt dan rijk. Ik betaal mijn rekeningen het liefst stante pede, dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben. Het geld dat ik dan heb, hèb ik tenminste ook echt! Ik wil mezelf beslist niet rijk rekenen.

Rekeningen betalen 2014

rekeningen betalen

Ik ben financieel niet echt een wonder. Maar ik doe wel heel erg mijn best om me te verbeteren. Als ik een rekening binnenkrijg dan schrijf ik die op mijn te-doen-lijstje in mijn Moleskine agenda. En ik leg hem in de agenda. Al die losliggende papieren in mijn Moleskine agenda zijn zo irritant, dat ik ze daardoor eerder betaal.

Ik weet namelijk dat ik de neiging heb om laks te zijn met rekeningen betalen. Dus dit zijn mijn methodes om mezelf te dwingen om alerter en netter te zijn.

Betaalde rekeningen opbergen

Heb ik een rekening betaald, dan doe ik ze een pittoresk rieten koffertje. Dat is natuurlijk niet de beste methode. Eigenlijk zou ik ze netjes in een ordner moeten doen. Maar dat rieten mandje is zo handig! Daar kwak ik de betaalde factuur in , dekseltje dicht, en weg!

Vandaag betaalde ik twee rekeningen:

 • Een boete van 3,- voor mijn jongste zoon bij de bibliotheek
 • Een tientje voor de solidariteitskas van de kerk. Ik weet niet eens waar dat geld naar toe gaat, maar ik heb het braaf betaald.

Mijn zakelijke systeem

Als ZZP-er, zie ik mij tot mijn ongenoegen gedwongen zelf ook facturen uit te schrijven. Dat uitschrijven is nog wel leuk. Maar het vervolgens bijhouden vind ik maar een gedoe. Ik moet mezelf echt dwingen om alles meteen op te schrijven. Want voor ik het weet vergeet ik het.

Daarom gebruik ik voor mijn zakelijke administratie Moneybird. Dat kost me een tientje per maand, maar het is het waard!

Wat was de laatste rekening die jij betaalde?

Rekeningen betalen 2022

Twaalf jaar later is er nog niets veranderd! Ik betaal nog steeds zo snel mogelijk mijn rekeningen!

Hoe denken jullie over rekeningen betalen?
Betaal je meteen?
Heb je een vast moment waarop je alle rekeningen in één klap betaalt?

Similar Posts

36 Comments

 1. Nee, ik betaal precies op de vervaldag. Je kunt dat klaarzetten bij telebankieren om op die dag te betalen. Ongeveer 2 keer per maand voer ik de te betalen rekeningen in.
  jacqueline

 2. Ik betaal meteen hoor. Dan heb ik tenminste een goed overzicht. Mijn man reageert trouwens hetzelfde als jouw man. Maar je kan er maar vanaf zijn…..

  Groetjes Merel

 3. Ik betaal meteen hoor. Dan heb ik tenminste een goed overzicht. Mijn man reageert trouwens hetzelfde als jouw man. Maar je kan er maar vanaf zijn…..

  Groetjes Merel

 4. Het ligt eraan wat het is, sommige dingen staan ingepland op een bepaalde datum zoals huur etc. Andere dingen betaal ik zo snel mogelijk. Vooral de blauwe enveloppen zijn wij het liefst geen geld aan schuldig of proberen als het heel erg is een regeling te treffen. Zou het mannen eigen zijn de reactie :) hier wordt ook zo gereageerd.

 5. Ik betaal ze net voor de vervaldag maar zet ze vast wel klaar in het online bank systeem. Ik heb de rente ook liever zelf. :-)

 6. Ik betaal altijd meteen (als de rekening klopt tenminste). Om precies dezelfde reden; dan weet ik waar ik aan toe ben. Als ik in de rode cijfers kom, zet ik het klaar op de dag voor de vervaldag. Dan betaal ik tijdig, maar betaal ik zo min mogelijk rente.
  Zo boek ik ook spaargeld over; als we rood dreigen te gaan staan; om te voorkomen dat ik rente betaal. Spaarrente is nu eenmaal veel minder dan de rente op roodstand.
  Door het bouwdepot hebben we dit jaar bijna 40 euro rente opgebouwd. Dat is toch geweldig? ;) Al zal dit geld binnen enkele weken weg zijn.. maar het was leuk elke keer als ik inlogde…

 7. Wij betalen een paar dagen voor de
  vervaldag. Sommige rekeningen komen
  echt ver voor de vervaldatum toe en
  ik denk dat we dan nog zelf wat
  kunnen verdienen via interest op de
  bank. Behalve natuurlijk als we
  op vakantie gaan dan betalen we
  vooruit.
  liefs

 8. Ik betaal ook altijd direct, dan heb je dat maar weer gehad. Als je het vooruit zet, zoals Jacqueline doet, ben ik altijd bang dat het er niet meer op staat ofzo. Nee, direct, dan is het klaar. Mijn vader is ook zo, precies op de vervaldatum, of liever nog een paar dagen erna, want dan vangt ie zoveel mogelijk rente… Gekkigheid, haha. Het zal vast zo zijn hoor, maar ik merk daar dan niks van…

 9. Ik betaal mijn rekeningen altijd aan het einde van de maand als mijn salaris gestort is, maar ik betaal ook vaak pas 2 dagen voor de vervaldatum. Ik trek liever inderdaad zelf die rente dan dat ik het een ander gun.

 10. I <3 automatische incasso! ;)

  Ik betaal ze ook liever direct.. gewoon omdat de rekening anders in een ‘mailbox’ verdwijnt en ik wellicht niet meer op tijd daarin kijk….

  met als gevolg van die leuke aanmaningen.. hahaha

  Dus rekening = gelijk handelen voor mij!

 11. Nee, ik betaal op de dag voor de vervaldag, maar ik boek alle rekeningen wel meteen in (in girotel) zodra de rekening in de bus valt, maar pas de overboekdatum dus altijd aan.

  Groet

 12. Als ik het van de spaarrekening moet halen dan zet ik een opdracht klaar 2 dagen voor de vervaldag richting betaalrekening en zet de betaling van de nota 1 dag voor de vervaldag klaar. Als het uit de lopende rekening moet komen probeer ik het zo te doen dat ik niet te laat betaal, maar wel pas nadat er weer salaris is gestort. Ik wil geen te brave betaler zijn en dan zelf daardoor rood komen te staan. Voor het internet betaaltijdperk betaalden wij ook altijd alle rekeningen in het weekend (ons administratiemoment). Nu zetten we het dus klaar.

  Herminez

 13. Het geld voor vaste rekening staat bij mij ook op de spaarrekening gekoppeld aan de betaalrekening.Dat geld is er dus altijd. Ik zet dus de betaalopdracht klaar en meteen de overboeking van de spaarrekening. Kan niet fout gaan al lgt de betaaldatum twee maanden in de toekomst en ik kom dus ook niet voor verrassingen te staan. :-)

 14. Ik betaal ook altijd meteen.
  Ben bang dat er anders niet meer genoeg op de rekening staat. En wat er niet meer opstaat, kan ik ook niet meer uitgeven.
  Anders ben ik het overzicht helemaal kwijt.
  De meeste zaken gebeuren automatisch en zo vroeg mogelijk op de maand om dezelfde reden. Zo heb ik zicht op wat er overblijft en wat uitgegeven-gespaard kan worden.i

 15. Als ik een rekening moet betalen, dan kijk ik altijd naar de datum wanneer hij betaald moet zijn en dan zet ik die klaar om te betalen voor die datum. Kan prima.

  Love As Always
  Dimario

 16. Belastingen en boetes betaal ik altijd 1 dag voor de vervaldatum (zet ze wel meteen betaalklaar op datum)
  Andere rekeningen betaal ik meteen. Rente op een betaalrekening is er niet meer bij!

 17. Ik ken de theorie van zo laat mogelijk betalen om nog rente te krijgen. Maar ja, die rente stelt weinig voor tegenwoordig en ik ben er ook graag maar vanaf. Ik ben dus net als jij: ik betaal gelijk. Een enkele keer stel ik het een dagje uit, maar dan zet ik wel gelijk in mijn planner dat ik die rekening nog moet betalen én komt de rekening net als bij jou tussen mijn planner te liggen.

 18. Bij mij wordt eigenlijk alles automatisch afgeschreven. Daar heb ik dus geen omkijken naar. Dingen die tussendoor binnen komen betaal ik eigenlijk ook meteen. Inderdaad; je kunt er maar vanaf zijn.

 19. Nee, meteen betalen doe ik niet. Eerst zoek ik goed uit, of de factuur klopt. Er zijn spookfacturen waarmee niet alleen iets in rekening wordt gebracht wat je niet bestelde, maar die je na betaling hebben laten instemmen met het blijven afschrijven van geld van jouw rekening. Omdat je zogenaamd een abonnement zou hebben. Die praktijk is ook nog eens wettelijk toegestaan. Oppassen dus, met dat direct betalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.