Rekeningen betalen van 2010 tot nu

rekeningen betalen

Rekeningen betalen doe ik het liefst meteen!

Want ik ken mezelf.

Als ik niet onmiddellijk doe verdwijnt het naar de achtergrond, en dan kom ik in zo’n stadium waarbij ik steeds denk: ‘Oh ja, ik moet ook nog de rekeningen betalen.’ En vervolgens doe ik niets.

Om dat dus te voorkomen kies ik er dus voor om mijn rekeningen direct te betalen.

In 2010 schreef ik daar onderstaande post over!

Rekeningen betalen

Vrijdag vielen er twee blauwe enveloppen in de bus voor mij, met daarin voorlopige aanslagen. ‘Het te betalen bedrag moet op 27 oktober 2010 op de rekening van de Belastingdienst staan,’ stond er bij.

Nou, dat hoeven ze mij geen twee keer te zeggen: ik greep onmiddellijk naar mijn bankpasje en begon, met zwaar gemoed, mijn spaarrekening te plunderen om de Belastingdienst tevreden te stellen.
‘Dat moet je niet doen!’ vond Floris.

‘Je moet niet altijd haantje de voorste willen zijn. Je moet pas op het laatste moment betalen, dan had je nog lekker rente kunnen trekken!’

Hoewel Floris in theorie wellicht gelijk heeft, kan ik daar niks mee. Dat geld voelt toch al niet meer als ‘van mij’, en dus ben ik het liever kwijt dan rijk. Ik betaal mijn rekeningen het liefst stante pede, dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben. Het geld dat ik dan heb, hèb ik tenminste ook echt! Ik wil mezelf beslist niet rijk rekenen.

Rekeningen betalen 2014

rekeningen betalen

Ik ben financieel niet echt een wonder. Maar ik doe wel heel erg mijn best om me te verbeteren. Als ik een rekening binnenkrijg dan schrijf ik die op mijn te-doen-lijstje in mijn Moleskine agenda. En ik leg hem in de agenda. Al die losliggende papieren in mijn Moleskine agenda zijn zo irritant, dat ik ze daardoor eerder betaal.

Ik weet namelijk dat ik de neiging heb om laks te zijn met rekeningen betalen. Dus dit zijn mijn methodes om mezelf te dwingen om alerter en netter te zijn.

Betaalde rekeningen opbergen

Heb ik een rekening betaald, dan doe ik ze een pittoresk rieten koffertje. Dat is natuurlijk niet de beste methode. Eigenlijk zou ik ze netjes in een ordner moeten doen. Maar dat rieten mandje is zo handig! Daar kwak ik de betaalde factuur in , dekseltje dicht, en weg!

Vandaag betaalde ik twee rekeningen:

  • Een boete van 3,- voor mijn jongste zoon bij de bibliotheek
  • Een tientje voor de solidariteitskas van de kerk. Ik weet niet eens waar dat geld naar toe gaat, maar ik heb het braaf betaald.

Mijn zakelijke systeem

Als ZZP-er, zie ik mij tot mijn ongenoegen gedwongen zelf ook facturen uit te schrijven. Dat uitschrijven is nog wel leuk. Maar het vervolgens bijhouden vind ik maar een gedoe. Ik moet mezelf echt dwingen om alles meteen op te schrijven. Want voor ik het weet vergeet ik het.

Daarom gebruik ik voor mijn zakelijke administratie Moneybird. Dat kost me een tientje per maand, maar het is het waard!

Wat was de laatste rekening die jij betaalde?

Rekeningen betalen 2022

Twaalf jaar later is er nog niets veranderd! Ik betaal nog steeds zo snel mogelijk mijn rekeningen!

Hoe denken jullie over rekeningen betalen?
Betaal je meteen?
Heb je een vast moment waarop je alle rekeningen in één klap betaalt?

36 Comments

  1. Anonymous
  2. Ineke
  3. Anonymous
  4. Anonymous
  5. Ineke
  6. dimario
  7. Thea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh