Aanvullende zorgverzekering: loont het in 2023?

aanvullende zorgverzekering

Het liefst kies ik alleen voor een basisverzekering zonder aanvullende zorgververzekering.

Maar sinds een paar jaar heb ik een aanvullende tandartsverzekering omdat ik elke 16 weken naar de mondhygiëniste ga.

Dus die 'haal' ik eruit.

Acupunctuur en therapie

Maar sinds augustus bezoek ik een therapeut, en in december ging ik voor het eerst naar een acupuncturist. Dat laatste in eerste instantie vanwege die stomme blaasontsteking, maar het schijnt ook te helpen tegen zo'n beetje alles en nog wat.

Denk aan rouw, verdriet, angst, zorgen en piekeren!

Ik kan ze allemaal aanvinken!

Dus toen bedacht ik dat een andere zorgverzekeraar met aanvullende zorgverzekering wellicht een goed idee zou zijn.

Drie uur van mijn leven verspilt

Drie uur van mijn leven verspilde met zoeken naar de perfecte zorgverzekering. Na drie uren appels en peren vergelijken op o.a. zorgwijzer kwam ik tot de volgende conclusie:

Ik kan toch maar beter gewoon bij Ditzo blijven met een basisverzekering.

Duh.

Ik had mezelf dus 3 uur kunnen besparen.

Waarom het voor mij voordeliger is om géén aanvullende zorgverzekering te nemen

Eigenlijk is het heel simpel. Bij Ditzo betaal ik € 1.614,48 in 2023. Als ik overstap naar een andere zorgverzekeraar + aanvullende zorgverzekering voor 'alternatieve geneeswijzen,' ben ik gemiddeld 500 euro duurder uit.

En raad eens hoeveel ze maximaal vergoeden?

via GIPHY

Juist, 500 euro.

Tel uit je winst.

Of gebrek daaraan.

Nu doe ik het zo!

Omdat het dus niet loont om over te stappen heb ik op mijn Rabobank spaarpotjes ingesteld. Een spaarpotje voor acupunctuur en een spaarpotje voor therapie. Daar heb ik een bedrag ingestort voor het hele jaar 2023.

Zo staat dat geld veilig apart, en dat geeft me een rustig gevoel.

Leestip: Wordt Headspace vergoed door zorgverzekering?

Similar Posts

7 Comments

  1. Zó stom vind ik dat, dat je je aanvullende verzekering er eigenlijk zelden 'uit' kunt halen. Ik herken het wel, dat je dan hetzelfde betaalt als wat ze vergoeden. Heel lullig.

  2. Mijn partner en ik hebben beide een basisverzekering bij Interpolis en mijn partner heeft er een tandartsverzekering bij (die hij er ook wel 'uithaalt' elk jaar). Maar vind het schrikbarend duur maandelijks en dan komt je eigen risico er nog bovenop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.