Waarom ik toch een tandartsverzekering nam – ondanks mezelf

tandartsverzekering en tandartskosten

In 2020 had ik 196,06 aan tandartskosten. Dat komt omdat ik zo bang ben als een wezel voor de tandarts. (Zie ook Bang voor de tandarts).Daarom ga ik 3x per jaar naar de mondhygiëniste + om de 8 maanden naar de tandarts voor controle.

Jaarlijkse tandartskosten 196,06 – tandartsverzekering van 195,- per jaar

Ik appte Ditzo voor advies wat betreft een tandartsverzekering. Nou weet ik natuurlijk ook wel dat hun antwoord hoogstwaarschijnlijk in hun eigen voordeel zou zijn, maar ze schreven:

‘Stel dat je voor de TandBeter verzekering gaat, dan wordt er 100% vergoedt van €196,06. Deze verzekering kost €16,25 per maand dus €195 jaarlijks.’

‘Voor 1,06 ga ik echt niet zo’n tandartsverzekering afsluiten,’ snoof ik minachtend tegen mijn man.

Geld terug krijgen op mijn tandartsverzekering met a.s.r. Vitality!

Maar toen herinnerde ik mij één van de voordelen van de a.s.r. Vitality app. Niet alleen verdien je daar punten mee voor leuke cadeaukaarten voor bol.com, je kunt ook een ‘cashback op je tandartsverzekering’ verdienen. In mijn geval is dat 6% oftewel 11,70.  Daar had ik nooit opgelet, omdat ik toch geen aanvullende verzekeringen had. Maar nu sloeg ik aan het rekenen!

Als ik voldoende beweeg, oftewel ga hardlopen in mijn geval, kost de tandartsverzekering mij uiteindelijk 183,30.

Dan ben ik warempel toch goedkoper uit mét een tandartsverzekering als het gaat om mijn tandartskosten!

Dus zo kon het gebeuren, dat ik geheel tegen mijn principes in, toch een tandartsverzekering heb afgesloten bij Ditzo!

Wat heb jij hieraan?

Een simpele manier om te bepalen over een tandartsverzekering voor jou gunstig is, is om even de tandartskosten van het afgelopen jaar op te tellen. Vervolgens vergelijk je die tandartskosten met de kosten van een tandartsverzekering.

Denk hierbij even goed na of je dit jaar onverwachte tandartskosten verwacht.

Leestip

Zorgverzekering 2022

Hoeveel ben jij kwijt aan tandartskosten per jaar?

Similar Posts

13 Comments

 1. Ik heb werkelijk waar geen idee voor hoeveel, ik ben collectief verzekerd en het wordt al ingehouden, dus ik betaal het wel zelf, maar zie het niet. Alles is vooruit geregeld incluis mijn eigen bijdrage, hoe heet dat ook alweer, dat dus.

  X

 2. Wat leuk! Zoals ik vorige week al zei: ik heb de verzekering ook afgesloten, maar dat is vooral omdat ik weet dat er zomaar iets kan zijn waardoor de kosten hoog op gaan lopen.

 3. ‘k Heb ook eentje, afgesloten voor ik 60 werd, want nadien is dat bijna niet meer betaalbaar. Hopelijk mag ik heel lang voor iemand anders betalen, en blijf ik gezonde tanden behouden.
  Lie(f)s.

 4. Ik trek altijd grote ogen als ik die prijzen zie, dan vraag ik ma af van hoeveel keer op een jaar dat eigenlijk is. Zelf heb ik nu een nieuwe tandarts (komen nog logjes over) én ik had best wel wat schrik van de prijzen als ik reacties van anderen las of hoorde, maar het viel enorm mee.

  Wat je vraag betreft, véél hangt af van hoeveel keer je op een jaar bij je tandarts (uit noodzaak vaak) langs moet en hoeveel hij/zij voor een bepaalde behandeling vraagt natuurlijk.

  1. Ja, als je een keer per jaar voor controle gaat, en je hebt een goed gebit, dan voegt een tandarsverzekering niet zoveel toe. Voor mij is het ook pas sinds een paar jaar, dat het voordeliger voor me is. Daarvoor niet.

 5. Ik heb geen aparte tandartsverzekering.
  Heb een totaalpakket, kost wel iets, maar peins er niet over om over te stappen.
  Zou wel gek zijn.

 6. Heel slecht van mij maar ik heb werkelijk geen idee. Gaat gewoon met de grote hoop mee. De kosten voor mijn ziektekostenverzekering zijn al zo hoog dat dat beetje erbij me ook niet meer uitmaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.