Reacties

Een Huis Vol: een kijkje in het leven van grote gezinnen — 45 reacties

 1. Ik heb ook alle afleveringen van deze families gezien en idd verbaas ik me ook over sommige dingen. Zoals de koffers die gekocht werden voor een eenmalige reis naar Suriname. Waarom geen koffers lenen?
  Of met de plaatsing van de nieuwe keuken. Dat er voor grote bedragen afhaaleten werd gekocht. Waarom geen campingkooktoestel en daar een grote pan maaltijdsoep en rijst op.

  Ik vond dat de familie Deijs dit keer beter werd gefilmd dan voorgaande keren. Alsof er was geselecteerd op taalgebruik.
  Vader Deijs ziet er niet zo gezond uit, en dat zelfde zie je bij meer van zijn kinderen. Dat ze van die donkere kringen onder de ogen hebben.
  Heeft een zoon van mij ook last van dat kan komen van glutenproblemen. Mijn zoon eet nu glutenvrij net als ik.
  Van Surinaams eten kun je gemakkelijk zwaar worden omdat er veel voor de gezelligheid wordt gegeten en er altijd restjes zijn. Wel lekkere keuken :-)

  • Die donkere kringen bij vader Marcel vielen mij ook al op! Hij ziet er altijd best slecht uit.

   De aflevering waarin ze koffers kopen voor een eenmalige reis heb ik nog niet gezien. Dat lijkt me inderdaad een grote kostenpost, voor iets wat je daarna niet meer gebruikt. En waar moet je al die koffers eenmaal thuis weer opbergen….

 2. Ik zag een paar dagen geleden dat Sister Wives vanaf 4 of 5 januari weer wordt uitgezonden op TLC. Ik kijk daar graag naar. Net als naar afleveringen van die hele grote familie in de VS met dito huis.
  En wat een vrijheid in de VS soms. Thuis onderwijs, verbouwen en bouwen hoe je zelf wilt, de ruimte om huis.

 3. Ik volg het niet. Ik heb er een keer 5-6 minuten naar gekeken. Ik heb gewoon geen interesse. Ik kom zelf ook uit een (voor die tijd) groot gezin 7 personen. Ik heb daar goede (en een paar minder) goede herinneringen aan. De goede; altijd is er iemand thuis, gezellig. Mindere dingen; je moest wel eens wachten op nieuwe schoenen of kleding. En er waren nog heel veel meer leuke dingen met een groot gezin. (schrijf ik nog wel eens een blog over) We komen een paar keer per jaar bij elkaar en we zijn ondertussen met 27 personen en er komen er nog steeds meer bij (verkering - trouwen - kinderen) Zo'n dag is TOTAL chaos maar bere gezellig.

 4. Ik kijk nooit naar docusoaps, en ook verder weinig naar tv trouwens, omdat het veel tijd kost en weinig inspiratie oplevert. Maar je observaties vind ik dan weer wel leuk om te lezen!

 5. Ik vind ze op zich wel leuk, hoewel ik wel moet zeggen dat de soaps met grote families mij minder aanspreken, omdat ik daar niet zoveel in herken. Ik heb gisteren Extreme Cheapskates zitten kijken, dat gaat me echt veel te ver, maar vind ik wel weer een leuker onderwerp.

  • Ik zag laatst een voorstukje van Extreme Cheapskate. Daar was een mevrouw die haar man t.z.t. wilde laten opgraven uit zijn graf, en dan haar er bij in om kosten te besparen : )

 6. Ik zou gewoon bij het eerste seizoen beginnen, vergeet niet die wordt natuurlijk niet pro-deo gedaan dus omroep legt ook geld bij en vandaar kunnen er extraatjes gedaan worden bv reis /uitjes.

 7. Ik heb ook alle afleveringen gezien. Eerst vond ik het leuk maar nu wat minder. Het ging nu namelijk helemaal niet meer over de doodnormale dingen maar was overduidelijk gesponsord. En ik werd wat uitgekeken op de families.

 8. :-) een van de weinige dingen die ik gekeken heb, op uitzending gemist, en ik vind ze ook reuze leuk! De laatste serie vond ik vrij veel aandacht naar het nogal zeurende pubermeisje van de deijsjes gaan, wat ik minder leuk vond. Maar op zich ook wel weer goed dat de makers niet alles zo knippen dat alles maar rozegeur en maneschijn lijkt, wat natuurlijk bij niemand zo is. Maar toch een zeurende puber, wie geniet daar nu van? ikke niet hoor :-)
  (mijn eigen (4) kinderen hadden btw nog wel wat extra broertjes en zusjes gewild, maar dat gaat niet gebeuren hoor :-) )

 9. Ik heb alle seizoenen ook gezien en vond het vorig seizoen leuker. Bij de Baumgaard was het duidelijk gesponsord, maar wel leuk voor hun dat ze even naar het land van hun roots terug konden gaan.
  En voor moeder Ingrid vond ik het fijn dat ze verhuisd waren, vrij zwaar als je altijd al die trappen maar op moet lopen. En dat pubermeisje vond ik juist wel leuk, echt een puber. Vooral hoe ze zeurde over haar broertje met zijn over the top verjaardag maar later wel op hem past om haar moeder een leuk uitje te gunnen. En zo is het leven toch ook, het is niet altijd leuk. Ik hoop dat er een nieuw seizoen komt volgend jaar, gezellig. Ben benieuwd hoe het met het bakavontuur van moeder Baumgaard gaat.
  Lees net dat Peter en Mirjam een zoon hebben gekregen, was hier wel benieuwd naar.

  • Ik hoop dat het moeder Baumgard lukt haar bedrijf van de grond te krijgen! Dat zou ik leuk vinden voor haar.

   Denk je dat de NCRV de reis naar Suriname heeft gesponsord? Dat zou wel een boel verklaren. Het leek me al zo ontzettend duur!

  • Ik denk wel dat die reis (deels) gesponsord is. Het lijkt mij dat de families geld krijgen om mee te doen aan de serie en dat ze het geld dat ze kregen gebruikt hebben voor deze reis. Het is namelijk wel toevallig anders. De andere familie was namelijk ook nog nooit op vakantie geweest en nu al 3 jaar achter elkaar wel. Ik denk dat dat dus is geregeld via de omroep.

 10. Het er wel eens een stukje van gezien, maar vind het totaal niet interessant.
  Dat die moeder dikker is dan de rest van haar gezin kan allerlei oorzaken hebben, Misschien hebben ze een website en kun je het haar eens vragen?

  Zag vanmorgen toevallig 3 afleveringen van SisterWifes achter elkaar, maar heb er geen ruzie of onenigheid in gezien.

 11. Wij hebben de docusoap wel gezien en vonden het bijzonder en zowaar eens intressant zonder allerlei extreem gedoe zoals Barbie en consorten. Deze familie's lieten zien hoe ze met hun grote gezin en een gewoon huis leven .

 12. De fam. Baumgard ken ik van gezicht. Een deel van het gezin zit bij mijn dochter op school. Ik weet niet of ze een eigen bijdrage moesten geven voor het schoolreisje maar in de kleuterklassen is dat in ieder geval niet zo. En het bedrag gaat volgens mij veranderen naar mate je meer kinderen op de school hebt. Het is 20 euro per jaar of zo voor mij met 1 kind daar op school. Er staat wel tegenover dat de school gratis naschoolse activiteiten aanbied op gebied van sport en cultuur....
  De moeder heeft inderdaad overgewicht. Vind beide ouders heel opgeruimd overkomen als ik ze op school zie. Ik zie ze vaak ook rennen 's ochtends als ik naar school fiets, zijn ze net even te laat hihi. Is ook wat met zo'n groot gezin.

  • Nu ik er over nadenk, kan het ook gewoon zo zijn dat die moeder dat moest zeggen van het script, dat de kinderen niet meekonden op schoolreisje. Ik kan het me zo slecht voorstellen....ik weet ook dat onze school geen overdreven dure uitstapjes maakt.

  • Bij ons is schoolgeld (20 euro) exclusief schoolreis. Dat kostte ook circa 25 euro per kind, ik heb er 3. Vaak gingen ze naar de Efteling of een andere pretpark.

   Ik kan mij voorstellen dat het voor sommige gezinnen een kostenpost is.

   Nu de kinderen op de middelbare school zitten, ben ik honderden euros meer kwijt maar dat is weer een ander onderwerp.

 13. Ik kijk het nooit maar ik vindt wel dat iedereen zijn eigen keuzes mag maken.
  Ongeacht wat een ander daarvan vindt.
  Koffers zijn duur maar als ze dat geld kunnen missen wat maakt het dan uit vraag ik me af.
  En als die vrouw overgewicht heeft, wat dan nog?
  Je vraag meteen of ze dan teveel snoept. Wie weet slikt ze wel medicatie waar ze van aankomt.
  Je snapt vast waarom ik nooit kijk ;-)

  • Die opmerking uit 2013 over dat overgewicht verbaasde mij ook een beetje van je Nicole.
   Ik ga er maar vanuit dat je de afgelopen 7 jaar wijzer bent geworden en ondertussen weet dat overgewicht absoluut geen gevolg hoeft te zijn van te veel eten. Er zijn nog zoveel andere redenen waarom de bouw van iemands lichaam afwijkt van de ‘norm’. Sorry, maar we zijn nu eenmaal niet zo slank en begaan met hardlopen zoals jij. ;)

  • Ik heb het even nagelezen Bernardine. Het was destijds niet de bedoeling om een oordeel uit te spreken; het was iets dat ik me afvroeg. Wat je zegt: er zijn allerlei redenen waarom iemands lichaamsbouw anders kan zijn. Ik was simpelweg benieuwd naar de reden bij Samantha.

 14. Nog noooooooit gezien, heb die behoefte ook niet, ik word wat moe van dat reality tv, en ik sla het graag over. Ik kijk liever leuke/mooie series en films.

  Mr. Frank Visser is de uitzondering maar daar leer ik ook nog van!
  X

 15. Nee, ik kijk hier niet naar. Kijk überhaupt weinig tv.
  Vwb die familie die nu in Duitsland woont: goede zet, kindergeld vanaf kind 4 is € 250 per maand per kind. Voor kind 1, 2 en 3 gemiddeld iets van € 220 per maand per kind. Da‘s veel geld .....

 16. Ik heb denk ik alle afleveringen gezien. Waarom? beetje herkenning ivm eigen gezin en toch ook nieuwsgierig hoe het verder gaat. Maar geregeld ook tenenkrommende frustratie over hoe het eraan toe kan gaan. Bv. op de reis van de Jelies zie je dat een aantal van de kinderen duidelijk de autogordels niet correct om hebben.

 17. Ik vond de Surinaamse familie het leukst. Die zit er helaas niet meer bij. Dit jaar vind ik het niet zo spannend allemaal. Ik ben stomverbaasd dat één van de kinderen zwanger is.

 18. Zo'n heerlijk programma! Ik heb alle tien de afleveringen er in twee dagen doorheen gejaagd. En ook bij mij is de familie Jelies favoriet. Dat komt misschien ook omdat dat gezin het meest lijkt op het gezin waar ik zelf uit kom.

 19. Nee nog nooit gezien en ook geen interesse .Sister Wives soms een heel klein fragment, getver een man delen met 3 anderen ,ik dacht het niet .Ik heb 2 kinderen en dat was meer dan voldoende ,die twee konden elkaar niet uitstaan dus en nog steeds hebben ze geen contact .En ik/wij geen lege nest syndroom want wat een rust gaf het toen ze uit huis waren ! Dat klinkt misschien heel erg negatief maar het is wel mijn realiteit helaas !

 20. Ik heb vandaag ook een stukje van deze soap gezien. Ongelooflijk hoeveel er in zo'n gezin uitgegeven wordt voor kerstgeschenken. Men sprak over bedragen als 4.000 euro. En dan nog van plan een smarttelevisie voor de kinderen te kopen. Waar halen die gasten al dat geld vandaan ? Of zitten ze achteraf in de rode cijfers ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder