2020 vs 2021 in Moleskine

2020-2021

Elk jaar vind ik het verschil tussen mijn ‘volle’ Moleskine en de nieuwe intrigerend.

Zelfs al heb ik er niets ingeplakt, dan nog is de Moleskine die ik dat jaar gebruikt heb dikker. Sommige blaadjes zijn gekruld, en ze nemen simpelweg meer ruimte in.

Mijn nieuwe Moleskine is in vergelijking bijna een beetje intimiderend.

Nog lelieblank en onbeschreven.

Net als het nieuwe jaar dat in het verschiet ligt.

Een nieuwe Moleskine is als het nieuwe jaar: een beetje intimiderend

De eerste notities maak ik altijd met nerveuze vingers. Zorgvuldig schrijf ik, in mijn beste handschrift, die eerste afspraak of herinnering in de nieuwe Moleskine.

Daarna gaat het (gelukkig) snel.

Dan schrijf ik gewoon rustig alle afspraken op, zonder me zorgen te maken dat ik de Moleskine bederf met mijn handschrift.

Zo gaat het meestal ook met het nieuwe jaar.

Hoe zou 2021 zijn?

Similar Posts

13 Comments

 1. Mijn nieuwe agenda ligt ook klaar, ook ik heb liever ouderwets een papieren agenda boekje, altijd handiger dan in je telefoon, je weet nooit of internet ermee op houdt, of je je telefoon laat donderen en het dan niet meer doet. Moet je dan ook maar kunnen betalen weer om een nieuwe of andere aan te schaffen etc.

  Kortom, hier hangt een familyplanner aan de muur, plus een agenda in mijn tas voor onderweg de afspraken die thuis dan weer op de grote familyplannen worden geschreven :D

  En, binnenkort ga ik weer op zoek naar een nieuw adresboekje, wat ik nu heb valt weer bijna uit elkaar, hahaha

  X

 2. Zó herkenbaar dit. En juist in die voorzichtige fase maak je de meeste ‘fouten’ in zo’n boekje. Ik vind het ook fascinerend. Laten we hopen dat die van dit jaar vol komt te staan met dingen waar je blij van wordt.

 3. Ja, dat heb ik ook altijd met mijn nieuwe agenda. Ik heb er zelfs heel mooi in zitten kleuren! Geen idee wat me bezielde. En hoe 2021 wordt? Daar maak ik me niet druk om. Ik zie het vanzelf wel.

 4. Het begin is het moeilijks (meestal begin ik met een gedicht) maar daarna schrijft alles vanzelf.
  Ik blijf doen waar ik blij van word: fietsen, schrijven, met de hond door de polder zwerven en verder kijk ik wel waar het schip vaart (-:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.