Reacties

Mondkapjes Action: is het wat + Action stofmasker — 50 reacties

 1. Mondkapjes heb ik hier bij ons 9 liggen.Er kan mee wassen. Nog veel meer in de kast liggen. Ferry heeft het ook. Mondkapjes hebben ook wegwerp kapjes. Stoffen lijkt mij handig of niet. Ik hen geen 1 keer gebruikt. Pfff... Trein en bus ben ik geen 1 keer in geweest. Durfde ik niet.

  • Ik heb ze bijde liggen, ik moet ze gebruiken voor mijn werk en heb ze dan van mijn werk gekregen. In mijn gemeente hebben ze der ook rond gedeelt. Ik zelf ga liever voor de stoffen, gewoon omdat je deze steeds kan wassen. En kost dan ook minder geld dan de die dat je weg moet gooien.

  • Ik gebruik zowel stoffen als wegwerp voor in mijn werk . Het went trouwens snel.

  • Wibra had ze een tijd terug wel. Volgens mij toen 10 voor 10 euro.Op dat moment de gemiddelde prijs. En nog voor het bij alle bovenstaande in de schappen stond.

 2. Zit er gen neusbeugeltje in? Ik zie veel ruimte langs je neus en dan heb je (of iemand in je omgeving) er bitter weinig aan en doet het matreiaal er ook niet meer toe.

  • Op de fotos is de neusbeugel wel te zien, maar helaas onder het kin. Daarom sluit die niet goed aan de neus aan en heeft helaas weinig effect

  • Inmiddels heb ik geleerd dat er inderdaad een soort ijzerdraadje aan de bovenkant zit, dat je kunt buigen als neusbeugel. Er zaten geen instructies bij het mondkapje van de Action en ik had daar geen idee van. Dankzij de bezoekers van Huisvlijt weet ik het nu wel.

 3. Ik heb voorkeur voor helemaal geen mondkapje;). Maar als ik met het OV zou reizen, zou ik denk ik wel voor een wasbaar kapje gaan. Gewoon alleen al om een leuk printje uit te kunnen zoeken;).

 4. Ik las onlangs een test van mondkapjes, vooral naar de doorlaatbaarheid van het materiaal en pasvorm van de kapjes. Er was heel veel kwaliteitsverschil. Met name die van de action kwamen er niet goed uit als ik me goed herinner. O.a. die van de hema en van etos en/of kruidvat wel.
  Enne, katoen is ook niet bepaald milieuvriendelijk tenzij je ze zelf maakt van materiaal dat je hergebruikt hebt, bv afgedankte kleding, theedoeken of zo.
  En het effect valt of staat met hoe ze gebruikt worden, het op en af doen met name, op de juiste manier dragen dus over de neus en niet alleen de mond, iedere keer een nieuwe nemen als je hem eenmaal afgedaan hebt, dus niet in je zak of tas frommelen en daarna weer opdoen. Met name zorgpersoneel gruwelt van de manier waarop de meeste mensen met hun kapjes omgaan.

  • Ja, dat geloof ik best Leon. Ik heb het mondkapje ook al verkeerd op heb ik inmiddels geleerd. En soms zie je mensen met een mondkapje bungelend aan 1 oor, of met de neus er bovenuit.

 5. Voor mij werken de katoenen het beste, dat komt waarschijnlijk omdat ik ze zelf ook maak en verkoop😜. Wat wel heel belangrijk is, is de pasvorm en het beugeltje op je neus. Van de feedback die ik krijg van thuiszorgmedewerkers, die mijn kapjes gebruiken, hoor ik juist dat de elastieken achter de oren erg vervelend zitten. Die van mij hebben lintjes achter je hoofd en in de nek. Kan ik je er 1tje toesturen, zodat je de katoenen met het plooi model en lintjes ook kan testen? https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3292806184071236&id=302131276472090

 6. Ik geloof niet in mondkapjes omdat ik letterlijk mensen aan dat ding zien zitten (neuspeuteren en dan er weer voor doen). Ik heb nog wat van die dingen uit de bouwmarkt liggen voor de rest draag ik een stuk katoen voor mijn mond als het verplicht is. Ik zou geen mondkapje uit China dragen omdat ze daar hele andere wetgeving hebben dan binnen Europa.

  • Ze moeten wel aan de Europese vereisten voldoen anders mag Action ze niet eens verkopen. Dat is ook met de kapjes van de andere winkels die ze verkopen.
   En zelfs met jouw televisie, telefoon enzovoort enzovoort.

 7. Met mondkapjes blijft het behelpen. Laatst las ik een goede omschrijving van twee kleine kinderen die in hun blootje liepen en waarvan een tegen de andere aanplaste. Als ze beiden een broekje aan hadden plaste de een in zijn broek en werd de andere niet ondergepiest.

  Alle mondkapjes die in de winkels te koop zijn komen van China.degene die in Nederland geproduceerd worden zijn voor de zorg en zullen niet snel te koop zijn of een stuk duurder worden.

  En als je een goede pasvorm wil moet je toch zelf aan de slag.
  Ieder gezicht is toch anders.

 8. Ik heb 10 herbruikbare gekocht voor mijn dochter ze moet ze op in ov naar school. Weggooi exemplaren koop ik liever niet we gooien al genoeg weg.

 9. Lekker niets zeggends... Zijn de auto s bij.. ..het goedkoopst.
  Bij de Mercedes dealer kosten ze €100.000, bij de Opel dealer €30.000. Bij de Skoda dealer €20.000 en bij Rolls Royce €300.000. En Tesla€120.000.
  Zelfde vergelijk.

  Zoek je iets goeds? Airstring.nl.
  Dat zijn eerlijke mondkapjes van HEPA filter materiaal. Dat beschermt jou echt.. Niet een open stuk katoen wat anderen een beetje beschermt.

  • Airstring zal er ook aan verdienen en ze via een ander kanaal importeren.....
   Dus feitelijk net zo nietszeggend als het geen waar je op reageert.
   Ik heb uit China maar ook de Action kapjes gehaald met de juiste certificering..... maar dat laatste zegt niks als je ze niet goed draagt of naderhand afvoert.

 10. Ik heb wegwerp mondkapjes in huis maar nog niet gebruikt. Dat probeer ik ook zo lang mogelijk zo te houden. Ik zag overigens een filmpje voorbij komen waarbij je het mondkapje in de lengte dubbel vouwt En een knoopje legt in de elastiekjes. Daarna vouw je het puntje naar binnen (wat aan de zijkant van je hoofd komt te zitten). Daardoor heb je niet zo’n ‘gat’ aan de zijkant.

 11. Deze standaard mondkapjes werken alleen afdoende in een omgeving waar iedereen ze draagt.
  In een omgeving waar mensen geen mondkapje dragen en jij vooral jezelf wilt beschermen moet je minimaal een FFP2 (KN95) type mondkapje hebben want anders helpt het niet.
  Het is maar dat je het weet.

 12. Ik bestel al sinds maart mijn mondkapjes via AliExpress. Sommige met N95 de andere weer niet maar altijd wel met filters. Vandeweek 200 stuks voor 12 euro inclusief verzendkosten. Exact dezelfde dan die van de Action die mijn vriendin had liggen.
  Dat gezeur over dat ze niet werken weerleg ik met het feit dat het altijd iets bijdraagt en je ook het besef geeft afstand te houden, handen te wassen. Karretjes enzovoort te ontsmetten.
  Ofwel het is een way of life geworden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>