Reacties

Losse filters voor mondkapjes: upgrade je stoffen mondkapje! — 23 reacties

 1. Ik heb deze mondkapjes ook liggen met vulling. Ik heb keertje gebruikt. Dan kreeg erg benauwd ervan.Ik heb verschillende mondkapjes zoals medisch mondkapje en stoffen mondkapje en nog meer. Filter is deze nog te duur. Amazone is goedkoper. Maar het is tips van jou.

 2. Leuke info. ik moet het nog eens bekijken, want hier in België zijn ze de mensen, vooral ouderen, weer mega bang aan't maken met al hun gezever over de verschillende soorten mondmaskers... om zot van te worden...

  • De mondmaskers (stoffen/wasbaar!) die ik draag hebben 3 lagen. Er kan nog een filter bij, mocht ik mij in de massa moeten begeven, wat ik niet doe. Worden vrij regelmatig gewassen.
   Lie(f)s.

 3. In België zijn in heel wat ziekenhuizen en woonzorgcentra stoffen mondkapjes al verboden. Stoffen mondkapjes worden te weinig gewassen en zijn een broeihaard van bacteriën.
  Ik vind ze trouwens ook zeer onaangenaam om te dragen en gebruik alleen chirurgische maskers.

 4. Op mijn werk draag ik de hele dag een chirurgisch mondkapje. Na drie uur moet het vervangen worden, naar een richtlijnen van het RIVM. Dus nu vraag ik me eigenlijk wel af of die twaalf uur niet een beetje te lang is.

 5. Die filters had ik wel geprobeerd maar er snel weer uit gehaald want ik kreeg het er veel benauwder door. En ik heb er toch ook vele uitgetest. Heb nu van de longarts 4 speciale ontvangen en ook mijn man en nu gaat het dragen ervan al iets beter gelukkig want we konden nooit lang ergens binnen wezen omdat we begonnen te hoesten. En dan kijken ze je gelijk zo vreemd aan dat we maar snel naar buiten gingen want we voelden ons niet meer zo op ons gemak. Zij dachten vast dat we het virus hadden.

 6. Ik heb allerlei maskers geprobeerd en voorlopig hou ik het op een herbruikbaar masker van kunststof met vervangbare filters. Dat type wordt in de bouw gebruikt om stof of giftige dampen uit te filteren en in China gemaakt voor 3M. Ik heb het rechtstreeks in China besteld, wat een groot prijsverschil oplevert.

 7. Ik gebruik kapjes die aan de ene kant lichtblauw zijn en aan de andere kant wit. Bestaat uit laagjes over elkaar. Het blijft goed onder mijn kin zitten en ik adem erdoor alsof ik geen kapje op heb. Ik heb een hele doos gekocht en gooi het na gebruik weg. Het is niet echt een mooi kapje, maar ik heb een prachtige zwarte gekocht die ik bij elke ademhaling naar binnen zoog. En ik kreeg het benauwd. Dan maar minder mooi. In mijn supermarkt hebben de meeste mensen een dergelijk kapje op.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>