Reacties

Mondkapje: welke is de beste koop? Hema? Etos? Kruidvat? - update 2023 — 52 reacties

 1. Er zijn zoveel verschillende mondkapjes. Ik had al besteld bij BONPRIX. Misschien krijg vrijdag. Heeft vertraging opgelopen. Ik vind wel hele gedoe met de regeling. Het moet. Maar ik ga steeds niet openbaarvervoer nemen. Bang ben ik wel.

  • Hoe vind jij ze? Ik heb ze inmiddels binnen van Bonprix. Vrijdag mijn review van de mondkapjes. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.

 2. ik krijg ze op mijn werk omdat het een corona afdeling is, we krijgen er wat te veel, en ik gebruik die thuis dan ook als ik weg ga
  We hebben pas bijscholing gehad, en die mondkapjes doen juist niks af als je ze zomaar gebruikt
  Ik heb er ook zelfgemaakt omdat we ze wilden bewerken
  -€en @->- voor jou.

 3. We hebben ze zelf gemaakt. Gisteren liep ik over de markt met oudste en ik schrok van de prijzen. Het simpelste mondkapje., Twee doekjes met een elastiekje voor 6 euro. Gekkigheid. Die maak ik in 5 minuten. De mondkapjes die geadviseerd worden met filter en neusvormer doe ik een een half uur over. Snel verdiend.

 4. De meningen over niet medische mondkapjes zijn verwarrend. Duidelijk is wel,als je voor alle veiligheid een medisch geval draagt, daar een boete op staat. Hier snap ik helemaal niets meer van

  • Omdat er wereldwijd nog steeds een tekort is aan medische mondkapjes is het voor ons verboden. Lijkt me niet zo moeilijk te begrijpen!

 5. Ik vind al die verschillende inzichten ook heel verwarrend. Gisteren moest ik bij de kapper een mondkapje op (gelukkig hadden zij die, want zelf heb ik er geen) en al na een paar minuten werd ik er gek van. Zo benauwend vind ik het.

 6. Mijn vrouw heeft er gemaakt, maar we hebben ze voor het OV niet nodig want dat rijdt hier amper. Maar voor als er iemand langs wilt komen die het prettiger vindt zet ik 'm wel op

  • Ja precies John, dat is ook mijn insteek. Ik wil er ook best eentje opdoen als mensen zich dan veiliger voelen als ze op bezoek komen of zo. Kleine moeite.

 7. Van mijn pedicure kreeg ik er vorige week een tijdens de behandeling en die heb ik gewassen en bewaard.
  We wonen op het platteland en gaan zelden ergens naartoe, dus verder heb ik ze nog niet nodig

 8. Maak ze ook zelf en voor een aantal mensen die in het OV moeten reizen. Er kan een filter in en ze zijn op hoge temperatuur wasbaar. Je zou voor de heen- en terugreis een nieuwe moeten hebben. Dus fijn projectje om elke dag even mee bezig te zijn.

 9. Ik vind ze erg duur en ik denk dat mensen echt niet elke keer een nieuw kapje opzetten in het OV. Dat wordt gewoon te duur. In diverse Europese landen zoals bijvoorbeeld Spanje mogen de kapjes niet meer dan Euro 0,50 kosten. Was vorige week bij de kapper en de kapsters droegen een mondkapje maar als er afgerekend werd of een andere handeling niet in de buurt van klanten trokken ze het naar beneden en dan heeft het denk ik weinig zin. Heb een doos bij Ali express besteld (50 voor US$ 13,00) Overigens hoeft er vanaf 25 mei geen 21% BTW betaald te worden over de kapjes.

 10. Ik had deze blog eigenlijk al eerder verwacht :). Mijn oudste dochter moet met de bus en is dus verplicht een mondkapje te dragen. Een op de heenweg en een andere op de terugweg. Ik maak ze zelf van katoen, ik weet nog niet welk filter ik ga gebruiken. Waarschijnlijk of een stofzuigerfilter of een van een afzuigkap.
  Liefs,

 11. Ik heb ze ook in huis, voor noodgevallen. Ik vind ze schandalig duur. Ook denk ik niet dat het veel zin heeft omdat het nogal lastig is om ze op de juiste manier te gebruiken. Ik pak de auto in plaats van de trein. Zonder mondkapjes.

 12. We worden om de oren geslagen met theorieën over mondkapjes dus ik weet het ook niet meer zo goed. Een zekerheid is er, zoals je schrijft: het nut van de social distancing...

 13. Ik wil niets over mijn oren omdat ik bang ben dan mijn hoorapparaten te verliezen.
  Zijn er mondkapjes die op een andere manier zijn vast te zetten?

 14. Ik heb nog steeds geen medische mondmaskers in huis. Ik vind het zó zonde van mijn geld. Ik gebruik dus nog steeds die stoffen dingen. En ja, ik weet dat die niet werken. Maar ik geloof sowieso niet zo in het nut van mondkapjes, dus ik geloof dat ik maar gewoon recalcitrant ben op dit gebied.

 15. Ik heb ze bij de Vomar gekocht, 50 voor 5 euro. Ook een keer bij Deen 100 voor 7,50. Het liefst draag ik ze niet en in mijn geval kan dat vaak omdat ik zeer ruim afstand houd en vrijwel niet in ruimtes kom met anderen. Mijn probleem zit meer in de vervuiling. Vooral rond bushaltes liggen veel wegwerpdingen op de grond. Die ruim ik op. Alleen de zwarte zie je bijna niet. Die zouden ze wat mij betreft mogen verbieden. Mondneuskapjes helpen alleen goed als je ook een grote bril draagt. Anders komt het via het oogvocht ook moeiteloos naar binnen. Ik heb nooit een bril gedragen. Veel mensen houden de neus er buiten. Handig om zo het virus dat op het mondkapje komt op te snuiven. Er is overigens veel in het virus verandert. Van die 1,5 hadden ze allang 3 meter moeten maken. Maar ook verbieden dat mensen met kinderen en/of partner in de supermarkt gaan winkelen. Ook maar 1 leerling per schoolklas toelaten. De rest blijft maar buiten. Geeft ruimte en betere doorstroming in de supermarkt. Dat veel kleinkinderen door opa/oma bij school worden opgehaald vind ik ook onbegrijpelijk. Daar helpen echt geen mondkapjes tegen (die beide dan ook daargaans niet dragen). Veel mensen denken ten onrechte dat vaccineren voldoende is.

 16. Wat een fijn overzicht! Super waardevol dat je er zoveel getest hebt. Wij hebben sindskort de zwarte medische mondkapjes van de Etos. Die bevallen erg goed! Ik heb het gevoel dat ze net even wat lichter zijn dan de blauwe. Iets wat ik nu tijdens de zwangerschap, wel erg kan waarderen

 17. Ik schrijf ook op me andere blog over corona. mondkapjes vind ik een goed onderwerp omdat ik het letterlijk nooit droeg. En nu ik in de detox ben, het verplicht is op de gangen. De tijden zijn idd veranderd. Medische mondkapjes en mondkapjes zelf al vind ik niet prettig. Ik krijg het er benauwd van. En als de mondkapjes toch verplicht zijn dan maak ik er liever wat leuks van.

 18. Geen een, ik vind het echt ondingen (en ja, ik heb er jarenlang mee gewerkt dagelijks als tandartsassistente)! Het erge vind ik vaak nog dat 'de mensen waar we het zogenaamd voor doen' zelf zonder zo'n ding door de winkel lopen, hem onder de neus of kin hebben hangen of zo'n raar spatscherm op hebben.

  • Nou, wat een actueel artikel! Ik baal er wel van dat we nu wegwerpmondkapjes moeten gaan gebruiken. Zo'n aanslag op het milieu!

 19. Heb hier alles al wat uitgetest. Maar zou toch liever kunnen zeggen dat we ze niet meer nodig hebben en weer zonder nadenken overal naartoe kunnen...

 20. Ik hoef niet vaak een masker op, alleen op het depot en in de winkel. Zou blij zijn als ze weg zijn want ondanks dat het in mijn systeem hoort te zitten, zit dat het nog niet. Ik sta vaak bij de winkel zonder mondkapje hahah

 21. Sja dat je het beste type II of FFP mondmaskers kon dragen was in de meeste andere Europese landen natuurlijk al langer. En aangezien ik het buitenland meer vertrouw wanneer het aankomt op coronabeleid droeg ik die al. Ze zijn hier veel duurder dus ik had een shitload uit Frankrijk meegenomen afgelopen zomer. Een collega gaf als tip om ze via de DM te halen maar ik vond het via de site van DM alsnog best prijzig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>