Reacties

Medische mondkapjes kopen bij AH en Jumbo? — 48 reacties

 1. ha Nicole,

  ja... ik ben inderdaad meer van de katoenen mondkajes...
  Ik zal de HollandseMondkapjes niet zo gauw gaan dragen.
  Heb de katoenen van Bonprix: leuk en prima!

  groetjes van Marlou

 2. ik draag er geen een vanwege medische issues en mijn gezin tja...die doen ze op als ze ergens snel in moeten. ze hebben zo geen zin zeggen mijn internisten ook en op sommige verpakking staat ook echt dat ze niet werken voor het covid gebeuren, de cijfers dalen ook niet dus...van mijn mag iedereen ze lekker aan de waslijn hangen. houd wel je afstand en doe verder normaal.

 3. De medische mondkapjes (met oranje elastiekjes) draag ik op mijn werk, maar het is toch nog steeds belangrijk om die anderhalve meter afstand te bewaren. Dat kan niet altijd, want we komen vaak toch dicht in de buurt van cliënten, maar het mondkapje zal dan toch enigszins bescherming geven.
  In mijn vrije tijd draag ik zelfgemaakte mondkapjes van katoen. Die zitten een stuk prettiger.

 4. Nu kunnen bij Albert Hein gratis aangeboden. Ik heb verschillende mondkapjes. Ik gebruikt alleen naar buiten gaat. Ik ga niet uit naar de winkels. Ik laat boodschappen bezorgen. Het is niet anders.

 5. Heb er verschillende hier en ook al van Sorbo en er staat op medisch en is 3 laags en soms draag ik er ook 2 over elkaar maar men kan zoveel zeggen welke nu echt goed zal wezen. Ik heb ook mondkapjes die men voor mij hebt gemaakt en op maat. Want bij vele heb ik ruimte aan zijkanten. Deze Komen uit Amerika. Kan er nog steeds niet goed tegen welke ik ook draag maar je doet het voor de bescherming.

 6. Het wordt wel steeds een beetje ingewikkelder zo, vind ik persoonlijk. Ik heb stoffen mondkapjes van de Hema. Voor nu vind ik dat prima, want ik kom toch alleen in de supermarkt, dus ik vind niet dat ik meer of betere kapjes nodig heb.

 7. Ik heb er eindelijk eentje gevonden van stof, die goed gaat met mijn bril, over het algemeen dan, die draag ik, want voor brildragers blijft het een crime, dat maakt sowieso al, dat je zo min mogelijk de winkels of druk gebied in gaat.

  En de anderhalve meter hou ik nog graag aan, waar anderen dat minder lijken te doen en zelfs denken, oh die mw. staat niet in de rij of zo... daar kunnen we weer tussen, zwaar irritant eigenlijk.

  X

 8. Ik kan nog niet zeggen of ik voorkeur heb voor medische mondkapjes, want ik heb ze nog niet geprobeerd. Ik ga er eens naar kijken als ik in de supermarkt of winkel ben.

 9. Ik heb er een aantal (reusable) maar ik heb ook wegwerp mondkapjes. Onze vriend uit Hong Kong heeft een groot deel opgestuurd en hij zegt dat de wegwerp ook echt goed zijn. Ik zal eens naar de specs (specificaties) kijken want dat had ik eerlijk gezegd nog niet gedaan. De stoffen vind ik fijn maar wel benauwender dan de wegwerp mondkapjes. Maar goed, ik draag ze dus allebei. In combinatie met afstand houden (en eigenlijk bijna nergens komen, hahaha).

 10. Bij Action zag ik ook type 2 chirurgische maskers, maar sinds de Action de laatste keer weer moest sluiten ben ik de niet meer geweest. Ze zijn nu weer open met allerlei voorzorgsmaatregelen.

  Als je geen maskers met Europese certificering kunt vinden, of als ze duurder zijn, kun je ook kijken naar de Amerikaanse of Chinese gecertificeerde maskers. Europa, China en de USA hebben ieder hun eigen certificering , met een eigen aanduiding, maar overeenkomende kwaliteiten: FFP2 = KN95 = N95 en dat wordt nu dus Type 2 genoemd. Nog fijnmaziger is FFP3 = KN100 = N100. Dat filtert dus meer deeltjes uit.

  Ik gebruik al lange tijd een herbruikbaar medisch mondmasker met filters van de hoogste kwaliteit.
  Was even iets meer kosten, maar op den duur goedkoper in gebruik en effectiever.

 11. Ik heb hier vlak over de grens bij de oosterburen een hele voorraad van die koffiefilter model mondkapjes gekocht. Geen gezicht, maar ja. Ze schijnen veilig(er) te zijn.

 12. Wow, het is toch allemaal ingewikkeld hé?
  Hier in België mocht je op een bepaald moment geen FP2 en FP3 mondmaskers kopen, maar nu weer allemaal wel.
  We zien wel hoe het blijft evolueren. Ik zal vooral blij zijn als er ooit weer een tijd zonder mondkapjes komt :)

 13. Wij hebben vorig jaar wat dozen gekocht bij de Lidl, maar dat zijn geen medische mondkapjes en zolang het hier niet verplicht wordt dan gebruiken we die gewoon. Alleen voor Duitsland hebben we een klein stapeltje medische mondkapjes, maar die gebruiken we dus niet zo vaak.

 14. Ik heb nog nooit mondkapjes gekocht lol. In het begin wel, die stoffen mondkapjes. Ik hoef bijna nergens een mondkapje op en waar ik ze op moet, liggen ze om te pakken haha

 15. Handige uitleg zeg. Daar gaan veel mensen echt wel wat aan hebben, denk ik. Wij gebruiken vaak nog de stoffen variant. Ik vind de wegwerpvarianten vaak zo duur.

 16. Hier al tijden medische mondmaskers vanwege mijn werk in de zorg. Niet veel verschil dus. Maar het beleid is niet echt te volgen voor velen dat snap ik goed. Gelukkig komen de heren wel tot inzicht dat de mondmaskers echt bijdragen aan het remmen van de verspreiding ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder