Reacties

De revolutie van steunkousen: tegenwoordig zijn ze zelfs leuk! — 47 reacties

 1. HEt is ook handig om door je huisarts te laten adviseren welk type en welke maat je nodig hebt. Want anders geef je gemakkelijk ettelijke tientjes uit voor kousen die niet geschikt zijn voor je klacht, of slecht passen en daardoor niet helpen!
  Ik vind het trouwens ondingen, zeker bij plus 24 graden

  • Hallo,zelfs bij bijna 30 graden,kan ik t nog net volhouden en dan gaan die steunkousen ook uit,als je buiten zit of ligt om te zonnen,doe ik dan een vochtoge handdoek onder en bovenop mijn benen,scheelt ook,en s,avonds mijn benen insmeren met magnesium- olie insmeren. En s,avonds,bij in je bed op voeteinde een lange,brede kussen onder je benen leggen( onder je hoeslaken) scheelt dat je benen niet onrustig worden en he hebt je slaaprust nodig

 2. Mijn ervaring is vooral dat ze moeten en absoluut niet leuk zijn. De zwarte zien er in elk geval een stuk mooier uit dan die vieze dingen.

 3. Oh die zien er inderdaad mooi uit! Fijn dat fabrikanten inzien dat alleen die ouderwetse huidkleurige kousen niet de mooiste zijn.
  Ik ben nog op zoek naar iemand die voor mij knalroze wollen sokken wil breien, ter afwisseling van de saaie geitenwollen sokken.

 4. Mijn moeder droeg, de laatste jaren van haar leven, stay-ups in ongeveer dezelfde kleur als de panties die ze voorheen droeg. Ze heeft er nooit over geklaagd. Mijn man draagt sinds een paar maanden compressiekousen ivm operatie aan enkel en voorvoet en heeft er geen last van!
  En alleen bij het zien van zijn kousen breekt mij het zweet uit, vreselijk.........

 5. Mijn moeder draagt al jaren stay up steunkousen. Na een paar keer wassen, schuiven de kousen naar beneden en zakken af. Ze heeft er jaren geleden een oplossing voor gevonden door knopen te naaien aan die steunkousen en die knopen vast te maken met jarretels die ze aan haar broekgaine met beentjes naait. Mijn moeder dateert nog uit de tijd dat zelfs magere dames en jonge meisjes een corset, gaine droegen om een platte buik te hebben. Nadeel van altijd maar zo'n gaine te dragen is dat de buikspieren niet echt actief gebruikt worden en de buikspieren daardoor nogal hangen met als gevolg een dikke buik. Door die dikke buik kan ons ma onmogelijk steunpanties vinden waar haar buik ook in past.

  • Vervelend dat ze op een gegeven moment gaan afzakken Liesbet. Helaas een herkenbaar probleem. Ik draag in de winter ook wel eens gewone stay ups, en blijven ook nooit zitten....

   Fijn dat je moeder het heeft kunnen oplossen.

 6. Mijn vriend heeft een tijdje een steunkous gehad vanwege een open wond maar dat zag er gewoon vleeskleurig uit. Mocht ik ze zelf ooit nodig zijn, dan wil ik wel zo'n vrolijk gekleurd setje!

 7. Niet bij open benen of oedeem in de benen, dan heb je te maken met compressietherapie, na verloop van tijd draag je meestal een TEK kous.
  Dit gaat op voorschrift arts en de kous, lang, kort, met of zonder teen wordt door een medisch instrumentenmaker aangemeten.
  Het aantrekken behoort met een juist aantrekhulpmiddel voor de juiste drukverdeling op ben of evt arm.

  Idd zie je steeds meer steunkousen, zij bieden steun bij vermoeide benen of bij bepaalde klachten.

  • oh ja een hel, ik ging eens naar een feestje met een corrigerende slip onder mij jurk.

   Ik werd er in de auto al gek van en heb het geval bij een benzinestation uitgetrokken en ben bij de eerste de beste hema een normale slip gaan kopen.

 8. Ik heb ze veel gezien. Ook zien evolueren van saaie bruine kousen naar hippere kleuren. Ze zien er ook steeds minder uit als compressie kousen waarin je niet wilt lopen. Mooie ontwikkeling vind ik.

 9. Helaas zijn de mooie en vrolijkere alleen geschrikt als je geen echte medische aandoening hebt. De zwaardere kousen zijn minder hip over het algemeen. Al heb ik zelf geen problemen met huidskleurige relatief gladde kousen. Doordat het lieskousen zijn draag ik ze als panty's. Valt vaak niet eens op.
  Wel een uitputtingsslag om ze aan te trekken, maar daarna heb ik er vooral profijt van.

 10. Wat goed dat je hier een artikel over schrijft! Vaak is het beeld dat alleen oude mensen steunkousen dragen maar tegenwoordig dragen hele veel mensen steunkousen en zijn ze ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.
  Goed dat je hier zo open over schrijft!
  Liefs,
  Yousra Yasmine

 11. Toen ik laatst in de thuiszorgwinkel was, heb ik ze nog eens zitten bekijken (ik ben zo iemand die ze af en toe wel nodig heeft, tsja). Er zijn inderdaad heel mooie steunkousen, er zij er zelfs onduit sexy te noemen, maar comfortabel zitten ze inderdaad niet...

 12. Nooit geweten dat ze daar zo'n leuke varianten in hebben. Ik heb zelf ook nooit steunkousen gehad, houd wel vaak vocht vast in mijn enkels. Maar nooit erover nagedacht dat zoiets zou kunnen helpen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>