De voordelen van last-minute

last minute vakantie

‘Het Gevoel‘.

Zo noemde Maarten ‘t Hart het ooit.

‘Het Gevoel’ versus Voorpret

Het gevoel dat hij kreeg als hij wist dat hij op vakantie moest. Ik heb dat altijd onthouden, omdat ik zelf ook niet bepaald een gretige vakantieganger ben. Ik herken ‘Het Gevoel’ van Maarten ‘t Hart maar al te goed. Het voelt als een knoop in je maag.

Voor de meeste mensen is het gevoel dat ze krijgen als ze op vakantie gaan juist positief. Sommigen hebben al maanden van te voren voorpret! Dat lijkt me ideaal. Zo profiteer je twee keer van je vakantie. Eerst in de aanloop er naar toe, en het blije weten dat er iets leuks staat te gebeuren. En dan nog de vakantie zelf! Dat is dubbele pret : )

Het voordeel van een last-minute vakantie

Omdat ik dus iemand ben die tegen ‘op vakantie gaan’ opziet, is een last minute vakantie voor mij feitelijk het beste. Dat ik op een ochtend opsta, en dat mijn man zegt:

‘Zo. Stap maar in de auto, want we gaan last-minute een weekje naar CenterParcs!’

Op die manier hoef ik er niet tegenaan te hikken. Wat niet weet wat niet deert!

Andere voordelen van last-minute

Maar ook voor echte vakantieliefhebbers hebben last minute vakanties een boel voordelen.

  • Ze zijn vaak voordeliger, want hotels en parken willen graag hun ruimte optimaal benutten.
  • Een last minute vakantie haalt je acuut uit je dagelijks leven. Zeker als je veel stress hebt, of sleur ervaart in je leven kan zo’n onderbreking heel welkom zijn.
  • Als het weer tegenvalt, en het bijvoorbeeld steeds regent, kun je met behulp van een last minute vakantie alsnog de zon opzoeken. Dat doen Nederlanders dan ook regelmatig. Behalve dan dit jaar!

Last minute Centerparcs

Eén van mijn maandagochtend koffie vriendinnen zit op dit moment ook last minute in een Centerparcs in Frankrijk. Haar last minute vakantie was overigens niet een spontane inval. Ze was al een aantal weken aan het zoeken naar last minute aanbiedingen voor een voordelige vakantie met haar gezin. Een last minute vakantie hoeft dus niet altijd een impulsieve actie te zijn. Soms is het ook een bewuste keuze om zo voordelig mogelijk op vakantie te kunnen!

Leestips:

Wat doe jij het liefst: ruim van te voren boeken of last minute?

Similar Posts

23 Comments

  1. Zelf ben ik nog nooit last minute op vakantie gegaan, maar wat lijkt het me heerlijk om morgen wakker te worden en iemand tegen me zegt… kom we gaan naar Spanje!

  2. Wij zijn niet zo van de last minute, maar dat is vooral omdat ik bij dit soort dingen tijd nodig heb om aan het idee te wennen en voor te bereiden haha. Maar qua kosten scheelt het idd wel!

  3. Wij gaan ook regelmatig lastminute op vakantie. Heerlijk om pas op het laatste moment te beslissen waar je heen gaat en regelmatig scheelt het inderdaad een hoop!

  4. Waarom kun je dan zo tegen een vakantie aanhikken? Leuk artikel, ik kan me helemaal voorstellen waarom er voordelen zitten aan last-minute. Ik ben zo’n persoon die het heeeeerlijk vindt om maanden naar een vakantie uit te kijken. Ik heb er dus twee keer profijt van, de voorpret en de vakantie zelf :D

  5. Ik snap je punt dat je zegt van dan ben je opeens even weg uit je dagelijkse sleur, maar aan de andere kant geeft het me wel rust als ik dingen op het gemakje kan regelen en klaar leggen voor de vakantie.

  6. ik ben altijd bij dat we in december al boeken. voordat de kids er waren gingen wij ook last minute maar nu vond ik het wel fijn als alles geregeld is

  7. Zo fijn om te lezen dat er nog iemand is die niet zo gek is om op vakantie te gaan. Ik vermaak mij thuis prima. Ik krijg heel veel stress bij voorbaat al. De voorbereidingen etc. Ik spreek niet over voorpret, maar voorstress. En dan moet de plek ook nog echt prettig zijn. Dus niet gewoon ergens in een tentje gaan liggen, want dat is lekker goedkoop. Ik ga liever 1x goed, maar wel prijzig dan 3 x p/j en het kost bijna niets en ik erger mij kapot. Ik heb al niet zoveel met vakantie, maar als ik het gevoel heb dat ik erop achteruit ga dan hoeft het voor mij echt niet dan blijf ik heerlijk thuis. Beter verwend dan verwaarloosd zeg ik altijd maar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.