Mooi ouder worden: voorbeelden gezocht + 8 bekende mensen met kunstgebit

mooi oud worden voorbeelden

Madonna is 60 geworden.

Maar ze heeft zoveel aan zichzelf laten sleutelen, dat het moeilijk is om te zeggen hoe ze er uit had gezien als ze gewoon ouder was geworden.

N.B. Voordat mensen beginnen te roepen dat iedereen zelf moet weten wat ze met hun lichaam doen, zal ik dat zelf maar vast roepen: 'Iedereen moet doen waarvan hij of zij gelukkig wordt.

Hoe dan ook, ik mis wel eens een voorbeeld van mooi ouder worden. En dan bedoel ik ouder worden zonder ingrepen, en dat dat ook mooi kan zijn.

Mooi ouder worden: Older ladies

Daarom vind ik onderstaand liedje erg leuk. Als ik die zingende dame zie, dan boezemt dat vertrouwen in en de gedachte: 'Zo wil ik ook wel ouder worden!'

Het is bovendien vol zelfspot en humor.

Daar houd ik van!

Bekende mensen met kunstgebit

Als we het dan toch hebben over voorbeelden voor mooi ouder worden: ik vroeg me ineens af of er bekende mensen met kunstgebit zijn. Bij mijn weten is het niet iets dat mensen echt benoemen. Of zijn er bekende mensen die bekendmaakten: 'Ik heb een kunstgebit!'? Op het forum Fok is er een speciaal topic over het onderwerp Bekende mensen met kunstgebit!

Kunstgebit, kronen, implantaten of facings

Maar wat wordt er eigenlijk bedoeld met een kunstgebit? Want tegenwoordig heb je verschillende vormen van kunsttanden. Zo hebben Martien Meiland en Dries Roelvink zogenoemde facings. Daarbij worden je eigen tanden in puntjes geslepen en vervolgens worden er porseleinen 'facings' overheen gezet. In dat geval houd je dus wel je eigen tanden. Er gaat alleen een laagje overheen. Bij een kunstgebit denk ik zelf toch echt aan zo'n gebit dat 's nachts in een glas water wordt gedaan.

Gedeeltelijk kunstgebit: Emma Watson in Harry Potter

In het programma Toddlers en Tiaras dragen de kleuters en peuters ook vaak kunstgebitjes. Vaak zijn ze namelijk met hun melktanden aan het wisselen en hebben daardoor gaten in hun gebit. Met zo'n kunstgebitje wordt dit gecompenseerd. Een heel bekend persoon met zo'n gedeeltelijk kunstgebit was Emma Watson in haar rol als Hermione in Harry Potter! Dat had ook te maken met het wisselen van tanden. Ook acteur Ben Affleck zou een gebit hebben gedragen.

Steeds minder mensen een kunstgebit

In de jaren tachtig had 1 op de 3 mensen een kunstgebit, volgens Quest. Tegenwoordig hebben steeds minder mensen een kunstgebit. Dat komt omdat de mondzorg heel erg is verbeterd! Het is simpelweg niet meer nodig om een kunstgebit te krijgen. Op de website van het tijdschrift Quest staat een poll met de vraag: 'Heb je een kunstgebit?' Tweeëntachtig procent van de mensen antwoordde: 'Nee'. Maar goed dat betekent ook dat er nog zo'n 18% van de mensen is met een kunstgebit.

Bekende mensen met kunstgebit

bekende mensen met kunstgebit
Emma Watson droeg een kunstgebitje als Hermione

Omdat jonge bekende mensen betere tandzorg hebben gehad is de kans niet groot dat zij een kunstgebit hebben. Hieronder een 8 namen van bekende mensen met (gedeeltelijk) kunstgebit.

 1. Emma Watson op de set van Harry Potter
 2. Ben Affleck
 3. Clark Gable
 4. John Bon Jovi
 5. Joe Biden
 6. Tom Cruise
 7. Celine Dion
 8. Morgan Freeman

Leestips

Gebruikte bronnen: Cards Dental, Hagerstown Dentis, Ranker, Bajic Dentures, Parkside Fa mily Dental, MSN, Eurodenture

Bron afbeelding: By https://harrypotter.fandom.com/f/p/3343172654596426636/r/3344233352138735836, Fair use, Link

Similar Posts

19 Comments

 1. Geinig filmpje. Er zijn genoeg voorbeelden van mannen en vrouwen die prachtig oud worden en helemaal niks aan hun uiterlijk laten doen. Soms zijn ze nog verrassend ook. Ik ken zelf twee oudere mannen die vroeger mwah waren (mijn mwah, hoor :-)) en die heel erg gedistingeerd opgedroogd zijn. Maar als je een bekender voorbeeld wilt: wijlen Sean Connery en (ook wijlen) Mary Dresselhuys vond ik mooi oud worden. Dat vond ik van Adriaan van Dis ook, maar de laatste tijd is dat minder. Ziekte, verdriet, ongemak.... het speelt allemaal een grote rol. We zien alleen de buitenkant maar, hè Nicole.

  1. Adriaan van Dis is een oudere man dan een paar jaar geleden en dat zie je. Ik vind hem nog steeds aantrekkelijk en altijd fijn om hem op de tv te zien, tussen al die jonge (:-)) mensen. Goede schrijver ook.

 2. Leuk liedje en de tekst beschrijft mijn gevoel aardig. Er word wat mij betreft te veel nadruk gelegd op mooi zijn. Gevoel voor humor, een redelijke gezondheid, inlevingsvermogen,vriendelijkheid en een scherpe geest vind ik veel belangrijker dan een mooi uiterlijk op elke leeftijd. En hoeveel je ook aan de buitenkant sleutelt ouderdom komt met gebreken en ook een mooi uiterlijk kan niet voorkomen dat er een moment komt dat je niet meer kunt doen wat je graag zou willen doen en afhankelijk word van anderen.

 3. Leuk filmpje????
  Ik vind het eigenlijk wel jammer als mensen aan zich laten sleutelen om er jonger uit te zien. Het karakter, de levenservaringen gaan eraf en mensen die veel plastische chirurgie laten doen, lijken allemaal ongeveer hetzelfde hoofd te krijgen.

 4. Je mist een voorbeeld van mooi ouder worden. Zijn de oudere mensen in jouw omgeving dan zo veel minder mooi dan toen ze jonger waren ?
  Ik ben 60+ en ken veel leeftijdsgenoten. Inderdaad, we veranderen van uiterlijk maar zo dramatisch is dat niet. Waarschijnlijk heeft het allemaal te maken met accepteren dat je er niet 'jong' meer uitziet.
  Een goede gezondheid , gevoel voor humor, oprechte belangstelling voor je medemens , zoveel belangrijker dan een glad velletje.

 5. Grappig filmpje.
  Die Madonna is als een van de weinige (enige??) popiconen van de jaren 80 nog over. Michael Jackson overleden, Prince overleden, George Michael overleden. Poeh, allemaal muziek uit ‘mijn’ tijd.
  Wat me steeds opvalt is dat de term ‘mooi’ voor vrouwen steeds gebruikt worden, of ze nu jong zijn, of ouder worden. Zo kaal eigenlijk, dat je als vrouw nooit verder komt dan mooi of niet mooi.
  Over teveel cosmetische ingrepen gesproken (heeft Madonna echt zoveel laten doen?): ik keek met mijn dochters naar de clip van Dirty Dancing. Daarna zocht ik op hoe zij (naam even vergeten) uit de film er nu uit ziet. O help, die moet echt spijt hebben. Zo jammer van dat mooie gezicht.

  1. De vrouwelijke lead uit Dirty Dancing ziet er nu inderdaad nogal gekunsteld uit. Ik vond Patrick Swayze geweldig in die film. Maar die is helaas ook al overleden.

 6. Mijn moeder (ze is 91 geworden) werd mooier naarmate ze ouder werd, mooi grijs haar en een zachtere uitstraling.
  Ik vind Sonja Barend ook een mooie, oudere vrouw,

 7. Mijn moeder is ook een mooi oudje...ze is 72, maar ze ziet er nog top uit! Mooie ogen, mooi grijs haar, echt een mooie kleur, her en der een rimpel maar gewoon mijn mooie moeder...Als ik zo oud mag worden, teken ik er direct voor!
  En even serieus he, onze voormalige koningin....die vind ik er ook prima uit zien!
  Ik schrok van Madonna gister op de tv...zo jammer...ze was zo mooi vroeger...

 8. Haha super leuk liedje!
  Mijn oma is vorig jaar overleden op 90 jarige leeftijd maar was nog zo goed als rimpelloos en nog niet eens helemaal grijs. Ik heb haar haarkleur helaas niet geërfd want ik word nu al grijs, maar ik houd nog hoop op haar rimpelloze huid ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.