Reacties

Toddlers and Tiaras: ramptoerisme op tv — 15 reacties

 1. Ik kijk het niet, maar ik vermoed dat ik het wel zou kijken als ik die zender had. Ik lees er wel eens over en zou er net zo voor zitten als jij; een combinatie van plaatsvervangende schaamte en nieuwsgierigheid. Niet goed natuurlijk, want het is ontzettend sneu voor die meisjes om zo jong al zo gepusht te worden, maar het is zo'n bijzondere wereld, dat je er bijna geen genoeg van kunt krijgen.

  Maar om antwoord op je vraag te geven; ik zou mijn dochter niet mee laten doen. Ik vind dat kinderen echt de kans moeten krijgen om kind te zijn en thuis verkleden als prinsesje is prima, maar de druk van winnen e.d., daar zou ik die meiden nog veel te jong voor vinden. Bovendien spreken de karakters van die kinderen me ook niet echt aan; veel van hen zijn echte ontzettende diva's die maar verwachten dat alles gaat zoals ze willen. Daar kan ik ook niet echt wat mee en dat zou ik voor mijn kind zeker niet willen.

 2. Gisteren zaten wij ook klaar.
  Dochter (12) en zoon (8) vinden het hilarisch, dochter van 5 vindt het gewoon echt leuk...!!!
  Ik keek met verbazing.. Zulke mooie meisjes die zo ordinair eruit zagen na de make up...
  Dat donkere meisje was een schatje: "Als ik een kroontje win krijg ik aardbeientaart van mama"
  Zou ze geen taart gekregen hebben????

 3. Ik heb de voorstukjes wel eens voorbij zien komen en daar keek ik al met kromme tenen naar. Ik zal dus echt niet naar een complete aflevering kijken. Ik vind het echt verschrikkelijk om die kinderen zo te zien en die moeders, daar heb ik geen worden voor.....
  Mijn dochters zouden nooit aan zoiets hebben willen meedoen, gelukkig!
  Groetjes,
  Thara

 4. Ook ik kan bij het zappen geïntrigeerd blijven hangen bij dat programma. Wat is dat toch een verschrikkelijk fenomeen.Die kinderen worden gedrild en gepleisterd, hoerig is vaak een te mooi woord nog, en als dat niet speelt is het afschuwelijk kunstmatig op zijn minst. Ik denk dat je kinderen geestelijk aardig kunt beschadigen zo.

 5. Wat is dat toch met die moeders(waar zijn de vaders?)die vroeger kennelijk de boot gemist hebben en hun kinderen misbruiken om dat gemis goed te maken?

  Evenzo in Nederland waar een meisje meedeed aan een zangwedstrijd voor volwassenen en verloor,ze was verschrikkelijk aan het huilen!

  Kinderarbeid was toch uitgeroeid?

 6. Ik moest vroeger van mijn moeder "op de catwalk" lopen met nieuwe mode. Ik vond het maar niks. Ook moest ik meedoen met een liedjescompetitie, nu zou men dat The voice of Holland noemen of zo. Maar ook dat vond ik niks.
  Ik werd trouwens wel eerste, met een liedje van de zangeres zonder naam, over een heel zielig soldaatje...winnen en het leuk vinden hebben niks met elkaar te maken blijkbaar.

  Het samen met kinderen naar dat soort programma's kijken en commentaar geven kan goed zijn, maar, vraagje, zijn er ook programma's met "gewone" mensen waar je met kinderen naar kan kijken, of zijn er alleen dit soort "foute" voorbeelden te vinden?
  Met jouw waarden en normen als commentaar samen kijken is goed, maar wat jammer dat sommige kinderen ouders hebben die dat niet kunnen, of zelf zo zijn als in zo'n programma....dan groei je toch op tot een O O Cherso-kind?
  (niet dat ik nu zit te wachten tot een zender Balkenende en gezin gaat volgen in een dagelijks programma, lijkt me ook weer niks)

  Groet, Creanda

 7. Ik heb twee dochters inmiddels al lang deze leeftijd voorbij maar ik moet er niet aan denken ze hier aan mee te laten doen.
  Welk gezond kind op die leeftijd wil dat nu? Dit is toch de wens van mama en dan het kind gebruiken...volgens mij is daar wel een term voor ;-)

 8. Ik heb het programma enkele malen gekeken uit pure nieuwsgierigheid naar de beweegredenen van zo'n moeder....of vader! Want die doen (al dan niet op de achtergrond) ook mee.
  Ik zou nooit iemand voor rotte vis uitmaken, dus die moeders ook niet. Ik wil weten waar hun hang naar perfectie in hun kind vandaan komt; wat hebben die moeders als kind niet gekregen? Waarom laten ze hun kinderen meedoen aan zoiets als dit? Wie of wat heeft hun hart ooit gebroken? Ik heb eerder mededogen voor zo'n gezin, de hele pageant cultuur. Ik heb totaal niet het gevoel dat ik ze een schop onder hun kont wil geven, hoe 'fout' ik het ook vind wat ze hun kids en hunzelf aandoen.

 9. Ik kijk het programma ook wel eens. En echt, het is te erg voor woorden. Wat geef je zo'n kind mee? Dat met schoonheid alles te koop is. Er wordt gechanteerd, gemanipuleerd en gedramd in het programma door de moeders. Verschrikkelijk. En toch kijk ik er naar, omdat het me zo verbaasd dat het allemaal in Amerika mag.
  Nee, mijn manneke mag absoluut niet mee doen met zoiets.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder