Reacties

Het geheim van de Action: 2000 winkels — 20 reacties

 1. Dat had ik ook écht niet verwacht. Ik was ook wel echt een 'late Action-ontdekker'. Ik kom er pas sinds drie jaar. Ja, ik weet het. Ik heb echt wat gemist voor die tijd. Ik haal dus af en toe de schade even goed in.

 2. Er schiet me wat te binnen wat ik in de vakantie (september 2021) meemaakte; ik zat enige dagen in een hotel in een buitenwijk van Praag en de eigenaar had het over 'a cheap dutch shop' die binnenkort in Praag geopend zou worden. Had eerlijk gezegd geen idee welke winkelketen hij bedoelde, en het opnoemen van enkele bekende ketens gaf weinig soelaas.
  Las ik vanmorgen in de krant dat Action zijn 2000e winkel opende in Praag.
  Nu zit ik met de vraag hoe die hotelhouder dat allemaal geweten heeft, want we zijn bijna een half jaar verder. Nou ja, de oerwoudtamtam vind je overal ter wereld denk ik maar.

  • Dankjewel voor het delen van deze leuke anekdote Willem! Wat grappig dat de Action dus zelfs is doorgedrongen tot Praag. Ik moet glimlachen om de omschrijving 'A cheap Dutch shop'. Dat klopt wel : )

  • Overconsumptie is inderdaad niet goed, maar die gaan ze toch ook wel weer tegen door oude verpakkingen te verkopen waarvan het product nog prima is. Zoals shampoo en dergelijke.

 3. Nederlanders kiezen vaak voor kwantiteit ipv kwaliteit, zitten graag voor een dubbeltje op de eerste rang en houden met de aanschaf van produkten bijna geen rekening met het effect van dat produkt op het milieu!
  Als mijn man de advertentie van Action (en soortgelijke winkels) ziet, maak hij altijd dezelfde opmerking t.w.
  Aan deze rotzooi gaat de wereld kapot.

 4. Ik kom er weinig en als ik er ben erger ik mij wel eens aan de goedkope kopieën van de originele ontwerpen. De restpartijen vind ik interessanter, zoals schoonmaakmiddelen van het originele merk die er voor een prikkie te koop zijn.

 5. Enorme klok had en bizar slecht plastic uurwerk hoorde ik van een kenner.
  Ik heb vaste dingen die ik er koop en laat me maar heel heel zelden tot iets verleiden, de laatste keer was vorig jaar toen ik voor wat fotografieklusjes andere ondergronden nodig had.
  Eén van de dingen die ik er graag koop is shampoo, ze zijn goedkoop per stuk in plaats per drie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>