Reacties

Medische mondkapjes Action 3-laags: hoe veilig zijn ze? — 23 reacties

 1. zolang mensen mondkapje opdoen in winkel, uit winkel in jaszak en bij de volgende winkel weer uit de jaszak halen heeft het niet echt veel zin.

  Love As Alwyas
  di Mario

 2. Waar het aan moet voldoen, dat iedereen het draagt zoals het moet? En niet onder de neus of half.. in de winkels, of toch nog helemaal niet? Dat personeel er dan ook weinig van durft te zeggen.

  het enige wat voor mij belangrijk is, ik ben brildragend inmiddels geworden, en ja, dat ik gewoon in en uit kan ademen en mijn bril niet beslaat... want anders zie ik dus niks...

  X

 3. Elke keer als ik eens te winkel in ga doe ik een nieuwe op en er zijn er zoveel dat je soms niet meer weet wat helpt of niet helpt. Aantal besmettingen stijgen weer en ja waardoor is dan ook weer een vraag erbij. En als bril dragende heb ik gelukkig nu via bril winkel er wat voor ontvangen maar deze vraag die je stelde zal voor een ieder anders wezen. Wat ik wel weet is dat die zelf gemaakt niet echt beschermen. Want helaas een buurvrouw wat verder op is nu toch besmet. Zegt genoeg toch?

 4. Ik moet eerlijk zeggen ik weet het niet Ik draag nu drie laags mondkapjes van de Lidl .Volgens mij is het toch een stukje schijnveiligheid die mondkapjes .Maar ja al helpt het maar een beetje want ik moet er helaas regelmatig uit om boodschappen omdat we geen ruimte hebben voor een diepvriezer en ook weinig kast ruimte .De belachelijk dure katoenen mondkapjes van twee laagjes katoen heb ik 1 keer gedragen pff ik kreeg het er vreselijk benauwd van .

 5. Aan die mondkapjes zijn we hier wel gewoon..

  en die worden ook niet meer in vraag gesteld

  Wel heel vervelend voor de verstaanbaarheid, wie aan liplezen doet en voor wie een bril draagt...

  Inmiddels is Lubbers aan het woord.

  Prettige avond

  groeten

 6. Mondkapjes verkocht bij de Action zullen nu wel niet meer verkocht worden. Nu we opgehokt zijn, zoals de kippen. Maken mondkapjes niet het verschil.... tot negentien januari maar liefst. De ellende.

 7. Bacteriën zijn tot 100 keer groter dan virussen. Dus als het 98% van de bacteriën tegen houdt, houdt het 0% van de virussen tegen.
  Info komt van de site Mens en Gezondheid.
  Wat ook bekend is, is dat het dragen van mondkapjes de kans op bacteriële longontsteking vergroot bij de drager. En je bent een lopende infectiebron voor mensen om je heen, aangezien een mondkapje een verzamelplaats wordt van bacteriën en schimmels die nu geconcentreerd zitten ipv verspreider door de lucht.
  Extra vitamine C, D en het mineraal zink zorgt voor betere weerstand en zorgt vele malen beter voor je gezondheid.
  De eenzaamheid, stress, baanverlies, zorg die niet doorgaat, mensen die hun bedrijf kwijt raken ondanks al hun harde werk en extra kosten. Het is zo intriest en verdrietig. Is dat het allemaal waard?

 8. Ik ben - uiteraard- weer eigenwijs en heb een mondkapje besteld met de tekst: "Tebbie nou op je muil, joh?" Weet je wat de pest is? Voor je het mondkapje opzet, moet je je handen uitgebreid wassen. Aangezien de mijne gewoon in m'n jaszak zit (of een weggooi-exemplaar)... De maskers doen niets, omdat de ogen onbedekt zijn.

 9. Volgens mij heeft het totaal geen zin omdat ze verkeerd gebruikt worden. Zelf doe ik echt mijn best (na gebruik meteen in de was, bewaren in een plastic zakje, alleen bij de touwtjes aanraken) maar ik heb ook geen idee of dat genoeg is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>