Floortje blijft hier: kijktip!

Floortje blijft hier
Bron: Kokomo Media

Floortje Dessing is bekend vanwege haar vele en verre reizen.

Maar door de coronacrisis kon ook zij voorlopig niet meer reizen.

Dat inspireerde haar tot het programma Floortje blijft hier.

Floortje blijft hier

Net als in haar reisprogramma bezoekt Floortje bijzondere mensen. Alleen in dit geval dus mensen in Nederland. Rode draad is dat het mensen zijn met inspirerende verhalen over ‘veerkracht en zelfredzaamheid.’ Op de website Visie omschrijven ze het programma als volgt:

‘Floortje Dessing bezoekt mensen die gekozen hebben voor een leven waarin zelfredzaamheid, duurzaamheid en de natuur centraal staan. Zij laten zien dat je ook in Nederland heel authentiek kunt leven.’

Zo bezoekt ze onder andere de bewoners van de eilanden Tiengemeten en Vuurtoreneiland, struint ze met een boswachter rond over de Strabechtse heide en ontmoet ze Jozef van den Berg, een voormalig poppenspeler die nu kluizenaar is. Ook gaat ze op bezoek bij een gezin in een woongroep, en een gezin dat jarenlang in een Yurt in Portugal woonde, maar nu weer terug is in Nederland. In het tweede seizoen ontmoet ze een gezin dat woont in zo’n Engelse dubbeldekker bus!

Voor de meeste mensen die te zien zijn in Floortje blijft hier, heeft de coronacrisis relatief niet eens zoveel gevolgen. Omdat ze bijvoorbeeld toch al heel zelfvoorzienend leefden, of op een hele afgelegen plek. Je zou kunnen zeggen dat de levensstijl van de mensen in Floortje blijft hier behoorlijk coronaproof is!

Trailer Floortje blijft hier seizoen 2

Floortje blijft hier: rustgevend en inspirerend

Ik vond Floortje blijft hier zowel rustgevend als inspirerend om naar te kijken. Het maakt je ervan bewust dat je als mens eigenlijk maar heel weinig nodig hebt, en hoezeer wij ons vaak laten opjagen door alles wat we zouden moeten en/of willen. Het rustgevende aspect is de rustige manier waarop Floortje de mensen heeft gefilmd en hun leven laat zien. Het inspirerende aspect is dat de bewustwording dat het allemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.

Praktische informatie over Floortje blijft hier

Floortje blijft hier heeft twee seizoenen en wordt uitgezonden door BNNVARA. Het eerste seizoen bestaat uit 4 afleveringen en werd uitgezonden in de zomer. Het tweede seizoen wordt momenteel uitgezonden. Ik heb de afleveringen gekeken via tvblik.nl

Op de officiële website vind je meer informatie.

Hoe coronaproof is jouw leefstijl gebleken?

Similar Posts

12 Comments

 1. Alleen een verpleegster komt hier aan huis. Voor de rest zoveel mogelijk mensenmassa’s vermijden. Of het iets uithaalt op de lange duur valt af te wachten. Je weet maar nooit met dat virus.

 2. Wij kijken dit ook, al zijn ze opgenomen, dat doe ik dan graag, en dan kijken we ze allemaal achter elkaar eventueel of ergens tussendoor. De eerst van Workum van de vuurtoren zaten we op te wachten omdat wij het van de zomer al hadden gezien, hun buren en even op bezoek bij dit bijzondere stel. Ik wil er dan ook graag heen als het weer kan, op een mooie dag, gezien de kitesurfers daar ook op het water. Dus wel met wat wind en een mooie zonnige dag graag :D

  Verder, doe ik alleen de boodschappen, moet er meer mee dan mijn fiets kan dragen, dan Liefste zeker wel mee, per fiets of auto, hangt van de boodschappen af. Maar hij blijft dan buiten in elk geval. En wij dragen al van voor de 2de lockdown mondkapjes, alleen zie ik nu wel, nu het verplicht is, dat het weer een zooitje gaat worden, dus probeer ik dat te omzeilen door de tijdstippen te vinden dat het rustig is in het dorp vooral, of hier in de wijk. Gelukkig heb ik de keuze uit 3 supermarkten allemaal binnen loop afstand zelfs als het zou moeten.

  Verder gaan wij nergens heen, behalve onze eigen bubbel, alleen hebben wij twee vrienden met elk een eigen zaak, de 1 een fietsenwinkel, erg bekend hier, en de ander in zonneschermen en jaloezoiËn en ook nog horren, en juist nu, vraagt dat ook veel aan onderhoud wat ze ook doen natuurlijk bij de mensen thuis. Kortom, dat word nu even spannend wat er gaat gebeuren.

  X

 3. Hahaha! Mijn lifestyle is enorm corona-proof. Ik houd niet van reizen, ik houd niet van winkelen, ik houd niet van cafés, bioscopen en restaurants, ik ben het liefst thuis. En dat was al zo voor corona. Dus ik mis helemaal niks. Sterker nog; ik vind het heerlijk. Ik heb eindelijke een excuus voor mijn rare gedrag :-) Maar verder ben ik best aardig, hoor.

 4. in het weekend heb ik er ook een aflevering van bekeken

  knappe onderhoudende televisie..

  niet direct problemen het virus

  maar zeg nooit “nooit ”

  pretige dag

 5. Ik was ook vandaag weer heel blij met mijn flinke voorraad heb maar 1 winkel hoeven doen.
  Floortje maakt altijd mooie programma’s, maar deze reeks is echt bijzonder. Nederland is zo mooi je hoeft echt niet ver.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.