Reacties

Coronaproof: 12 praktische stappen om de crisis door te komen — 21 reacties

 1. op mijn werk heb ik al zoveel bijscholing, vergaderingen gehad, je ziet niks anders op het nieuws, dus ik ga dat boek zeker niet lezen...
  -Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.

  • Nee, dat kan ik me dan wel voorstellen Zon-nebloem. Als je er op je werk al steeds mee te maken hebt, dat je dan privé even wat anders wilt.

 2. Misschien dat meer mensen jaren eerder naar Gerhard hadden willen luisteren als hij zijn told you so toontje los kon laten. Ik kom er niet doorheen helaas. Je samenvatting vind ik dan wel weer heel prettig!
  Meer algemeen is mijn conclusie dat we als mensheid weinig hebben bijgeleerd in de loop der eeuwen. De regering zorgt voor brood (uitkeringen) en spelen (fieldlabs) want anders komen we niet door de tijd. Het brood vind ik begrijpelijk, de spelen leveren tot dusver niets aan informatie op die niet al eerder bestond. Het geld daarvan had ik liever in een meer structurele oplossing/verlichting van onderliggende problemen gestoken.
  Mijn beste corona tip: plan niet vooruit (vakanties, museum, concert), en kijk niet terug (hoe lang al geen vakanties, museum, concert). Iedere dag heeft genoeg aan zichzelf. Disclaimer: ik realiseer me dat dit alleen kan omdat we in gunstige omstandigheden leven qua gezondheid, werk en financiele stabiliteit.

 3. Ik vind het bijzonder dat iemand over covid schrijft terwijl het einde ervan misschien nog niet in zicht is. Zijn uitspraken vind ik ook een beetje cruijffiaans. Dat het voor corona al niet goed was is te zien aan bijvoorbeeld Qkoorts, het was er maar het raakte te weinig mensen. Covid is ook niet de laatste ziekte die er komt de oorzaak is nog niet aangepakt.

 4. Te vaak zie in dit soort boeken tips en visies die je met een beetje nuchter verstand en door met je omgeving te communiceren zelf ook had kunnen bedenken. Dus ik geef hier geen euro aan uit. Verder probeer ik het beste maken van de situatie zoals hij is, want ik heb er verder geen invloed op. Wij doen gewoon ons ding in een weliswaar sobere versie. Dus niet met de trein naar een andere stad, naar museums en uit eten, maar op de fiets naar de schaapskooi 1 1/2 uur fietsen hiervandaan, lunch mee en op de terug weg een patatje van de snackbar wat we op een bankje langs de weg opaten. Zelfs een winkelafspraak van een half uurtje in een tuincentrum voelde als een bijzonder uitje. Is het zoals we graag zouden willen ? Nee, maar toch levert het ons ook weer mooie herinneringen op.

 5. We kunnen niet ontkennen dat de hele wereld nu om de pandemie Corona draait.
  Dus er wordt veel over gesproken, gefilmd en geschreven.
  Bij veel kom je ook veel herhalingen tegen. Hans

 6. Haha, ik sluit mij aan bij wat Naomi zegt.
  En wbt. jouw allergie: als jouw kernkwaliteit bescheidenheid is, is zo iemand vanzelf je allergie, toch?
  Je kunt je hooguit afvragen of je soms voor jezelf te bescheiden bent? Voor mij is dat iig een uitdaging 🙈

 7. Dat boek ga ik niet lezen. Mijn ideeën hoeft een ander niet te omarmen en ik hoef de ideeën van anderen niet na te volgen. En uiteindelijk komt alles wel weer op zijn pootjes terecht, alleen zou dat wel eens wat langer kunnen duren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>