Reacties

Je huis opruimen: de ultieme gids. Alles wat je weten moet! — 68 reacties

 1. Een rommelige geest maakt de beste ideeën zegt Dinnetje altijd. En aangezien zij altijd nieuwe ideeën heeft over liedje, clipjes, filmpjes en wat dan ook geloof ik haar daar wel in. Dan moet ik me er maar bij neer leggen.

  Love As always
  Di Mario

 2. Opruimen als afronding van een tijdperk vind ik echt heerlijk. Mijn spullen van werk lekker opruimen werkt echt therapeutisch. De kleerhangermethode vind ik een goed idee. Ik denk dat ik die eens ga toepassen.

 3. Ik doe s'morgens na het ontbijt mijn ronde door het huis zorgen dat de badkamer en het toilet proper is de slaapkamerramen openzetten daarna de woonkamer kussens recht en dan de keuken de afwas doen en de poes van de buren die op bezoek komt binnen laten,ik heb graag een opgeruimd huis en hoe ouder ik word hoe minder ik tegen rommel kan alleen als de kleinkinderen komen knutselen daar kan ik wel tegen en ze ruimen ook mee op .

  • Dat klinkt als een fijn en goed begin van de dag Simonne. Daar heb je dan de rest van de dag plezier van. Ik maak 's ochtends ook altijd het huis op orde. Dat geeft een goed gevoel.

 4. Wat een leuke foto van jou! Ben zelf niet echt zo opruimerig haha. Maar als ik eenmaal bezig ben heb ik geen stop. Mijn partner is er wel iets beter in, want ik weet nooit zo goed waar ik moet beginnen.

 5. Ik vind opruimen totaal niet erg, ik hou er wel van als het huis lekker fris en opgeruimd is en helemaal nu, we zoveel thuis zijn, wil ik een opgeruimd huis. Ze weten het hier, dus ze helpen wel mee hun spullen op te ruimen.

 6. Ik ga hier straks rustig voor zitten want er zitten vast goede tips bij.
  Ik ben heel chaotisch (vooral in het hoofd) maar gelukkig heb ik een man die heel netjes is en wil ik het hem naar de zin maken dus dwing ik mezelf om het netjes te houden.
  Man tevreden en ik ook want ik hou van de rust die het geeft, een opgeruimd huis.

 7. Ik heb niet echt een opruimmethode, maar ik zorg wel altijd dat alles opgeruimd is. Sinds ik een burnout heb gehad kan ik niet meer tegen rommel. Ik raak dan bij wijze al in paniek, dus dat is wel een goede reden om alles goed bij te houden! Ik ga me eens verdiepen in je opruimmethodes!

 8. Mijn vrouw en ik zijn daar alle twee heel verschillend in. Ik heb het graag opgeruimd en zij houdt van gezellige rommel. Ik doe altijd water bij de wijn wat dat betreft.

 9. Ik heb ook liever een opgeruimd huis maar mijn vriend is een sloddervos. Met een zoontje van 3 is dat ook niet gemakkelijk. Alle speelgoed net opgeruimd en dan weer de bak leeggieten. Niet leuk hahaha

 10. Ik hou ook van een opgeruimd huis met zo min mogelijk overbodige spullen. Ik word onrustig van rommel. Heb het altijd al gehad maar na mijn burn-out is het voor mij nog belangrijker geworden. En het gevoel dat ik daar grip op heb is ook een ding ook al moet ik oppasen dat ik er weer niet in doorsla.
  Ook vind ik het een fijn idee om mijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Spullen die ik niet meer wil houden of niet meer nodig ben gooi ik niet weg maar breng ik naar de kringloop of verkoop ik via MP of maak er iemand anders blij mee.

 11. Nog een leuke site: die van Clutterbug (engels). Zij beschrijft verschillende stijlen, en per stijl hoe je het beste kunt opruimen. Heel verhelderend.

 12. Opruimen is zeker nuttig, geeft ook ruimte in je hoofd.
  Ken er die te beroerd waren om op te ruimen en liever in hun eigen rommel leefde.
  Nee ik hou van netheid en orde. Hans

 13. Wij gaan regelmatig door de kasten en spullen heen. Maar een echte methode hebben we niet.

  Van het woord marie kondo gaan m'n nekharen al overeind staan... Heb wel een een video gekeken maar kan haar echt niet uitstaan... Inderdaad ook om de radicale aanpak.. ik moet namelijk helemaal niks 😉

  Maar er staan echt hele goede tips in dit artikel! Hier gaan mensen zeker wat aan hebben :)

 14. Een opgeruimde kamer of huis zorgt bij echt voor rust in mijn hoofd. Ik merk ook echt dat de onrust grotendeels het probleem is van rotzooi in mijn omgeving. Daarom probeer ik het netjes te houden, want ik help mezelf er alleen maar mee.

 15. Poe! Vermoeiend, zeg! Ik leg alles na gebruik weer terug op dezelfde plek. Was vouw ik meteen op en leg ik in de kasten. En ik koop geen rotzooi. Ik ruim dus nooit op. :-)

 16. Ik vind opruimen soms best lastig, zeker als het gaat om spullen die ik niet meer gebruik, maar wel een emotionele waarde heeft. Met sommige zaken ben ik echt net een hoarder HiHiHi

 17. Ik ben heel erg rommelig maar als ik een keer mijn kamer op heb geruimd, ben ik alles kwijt. Dat heb ik in mn rommel nooit haha! Ik heb niet vaak zin om op te ruimen maar als ik bezig ben, vind ik het echt heerlijk en kan ik niet stoppen haha

 18. Ik heb altijd gehouden van een opgeruimd huis.
  de redenen die je aanhaalt zie ik hier ook.
  Ik merkte wel dat, toen het niet meer helder was in mijn hoofd na het overlijden van mijn vriend en de fertiliteit zijn tol eiste, ik er niet toe kwam...

  Mijn hoofd was niet helder, en mijn huis dus ook niet. Dat klopt alleszins dus wel.

 19. Ik ben hier dus echt heel slecht in, het is echt een drama. En waarom? Puur omdat ik er inderdaad geen zin in heb. Soms heb ik ineens een ingeving, waarbij ik opeens een hele inhaalslag ga maken, maar over het algemeen valt het een beetje tegen hier. Bij mijn vriend is het eigenlijk net zo.

  • Jammer, dat je vriend dan niet net het tegenovergestelde is wat betreft opruimen. Dat zou handig zijn geweest, want dan kon je het gewoon uitbesteden aan hem : )

 20. Die omgekeerde hangertip vind ik wel wat! Al is dat praktisch gezien hier een uitdaging met manlief die ook dingen in de kast ophangt maar het idee spreekt me aan! En het verstoppen ook! lolll...

 21. Opruimen, ik heb er zo'n hekel aan. Daarom vond ik het gedeelte ''Opruimen: waarom zou je juist niet?'' in je blog het leukste om te lezen. :-)

 22. Wij hebben niet veel spullen maar we wonen wel met zijn vieren in een erg klein huisje. Denk dat hier het voornaamste probleem is dat we meer kastruimte nodig hebben. Ik vind Marie Kondo een aansteller haha sorry vind haar zo irritant.

 23. Wat een fijn artikel! Ik ruim zelf altijd snel nog op net voordat ik ga slapen, zodat ik de volgende dag voor mijn gevoel weer rustig van start kan gaan.

 24. Super artikel om te lezen en ook fijne tips om over na te denken en uit te proberen. Dit zorg voor minder stres en meer rust. Groetjes, Daphne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder