Slim opruimen: meubels met opbergruimte!

meubel met opbergruimte
Bank met opbergruimte

Ik houd van meubels met een dubbele functie.

Ze maken je huis opruimen makkelijker!

Bijvoorbeeld van een salontafel die ook opbergruimte biedt. Of zo'n keukenbank, waarvan je de zitting omhoog kunt doen, en dat daar dan opbergruimte onder zit. In een gezin met vijf kinderen is er namelijk best veel op te bergen. Tegelijkertijd wil ik ons huis ook niet propvol zetten. Dat verklaart dus mijn voorliefde voor multifunctionele meubels.

Onze salontafel heeft bergruimte!

Wat onze salontafel betreft is dat goed gelukt. Ik kocht hem bij de kringloop. Onze salontafel heeft 4 rieten mandjes, die allemaal vol zitten.

 • Mandje 1: haarspullen, haarelastiekjes, spul voor droog haar etc.
 • Mandje 2: afstandsbedieningen
 • Mandje 3: papieren zakdoekjes
 • Mandje 4: electrische luizenkam, en mijn epilator om mijn benen te ontharen

Soms zou ik best eens een andere salontafel willen, maar ik zou echt niet weten waar ik dan al die spullen moet laten!

Keukenbank met opbergruimte

Toen we nog in de stad wonen hadden we in de keuken een bank, met daaronder drie vakken. In die drie vakken stonden ook weer mandjes. Dat was een supergoede manier om spullen onopvallend in op te ruimen. We hebben deze bank helaas niet meer, want in onze nieuwe keuken was er geen plek voor. Een foto heb ik ook niet, maar linksboven zie je een bank die er erg op lijkt. Die vond ik in deze rubriek.

Meubels met opbergruimte

Ik heb eens zitten denken wat er eigenlijk allemaal voor handige meubels zijn, met opbergruimte er in verstopt. Ik heb deze bedacht:

 • Dekenkist: die kun je vaak ook nog weer als salontafel gebruiken
 • Hocker: sommige hockers hebben opbergruimte onder het zitgedeelte
 • Kapstok: ik ben dol op kapstokken met vakken om dingen in op te ruimen
 • Keukenbank dus, met ruimte onder de zitting
 • Salontafel met opbergruimte onder het blad
 • Poef: zitgedeelte dat omhoog kan

Lees ook mijn post met opruimtips!

Heb ik ze nu allemaal? Of weet jij nog meer meubels met opbergruimte? Tips zijn van harte welkom namelijk.

Vergelijkbare berichten

16 reacties

 1. Vergeet het bed niet: daar kunnen heel veel spullen onder weggeborgen worden.
  Verder probeer ik juist zo min mogelijk verborgen opruimplekken te hebben, dat scheelt in de hoeveelheid troep die je verzameld.

  1. Ik heb onder ons bed zo'n rollerbox staan. Maar ik moet zeggen dat ik het liefst zo min mogelijk onder mijn bed heb liggen. Ook al is daar natuurlijk veel loze ruimte. Ik ben niet van de feng shui maar toch vind ik het geen fijn idee als er onder mijn bed allemaal spullen liggen.

 2. Wij hebben zo'n koloniale kist tafel. Ideaal! Daar liggen tijdschriften, spelletjes en speelgoed voor als er visite met kinderen komt. Ik zou echt niet weten waar ik die spullen anders zou moeten laten! In onze tafel zitten twee grote laden, daar liggen bijbels, tafellakens, onderzetters, servetten en tekenspullen. Het nadeel van al die opbergruimte is ook weer dat je moeilijk dingen weg gooit... Dus 2x per jaar wordt de tafel uitgemest. En na dat uitmesten zit ie meestal nog maar half vool B-)
  Groetjes, Marike

 3. Ik hád een tafel met klep (zo een koloniale) waar van alles inkon, nou vond ik die tafel niet mooi en ik kocht een andere. Niks geen opbergruimte..... stom!!!
  Ik zou meer weg moeten doen maar ja... ook zowat.

 4. Ik had een grote antieke kist als salontafel, maar elke keer als je het net gezellig had met kaarsjes en hapjes, moest er iets uit opgeduikeld worden. Nu hebben we gewoon een tafel met zes vakken en opbergdozen waar je gewoon altijd meteen bij kan.

  1. Dat is inderdaad het nadeel van een klep! Daarom ben ik ook erg blij met de vier mandjes ónder het tafelblad. Die kun je er ongehinderd uitschuiven en weer in doen. Zes vakken lijkt me ook superhandig zeg.

 5. Hier een salontafel met een (best ruime) lade er onder. Daar liggen aardig wat dingen in, zoal afstandsbediening en tv-gids, aansteker voor kaarsen, handcreme, vakje voor mijn ringen en armbanden, die doe ik altijd hier af voor ik naar mijn bed ga...
  En verde onze zelfgemaakte hocker. Een oude bollenkist met wielen eronder, een klep emt kussen erop... En dus een handeig plekje voor de schoenen, zodat die niet zomaar onder de salontafel slingeren... We zijn maar met z'n tweetjes dus niet zoveel losse spullen...
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. mijn salontafel is denk ik officieel een tv-kastje , zo'n ding met 2 open planken. Onderste plank liggen 2 fleece dekens, andere onderste plank 2 opbergdozen ( rapporten en schoolpapieren, tijdschriften) . De bovenste planken zijn meer een rommeltje met boeken, plattegrond, papieren, puzzelboeken.
  Vroeger hadden we een lectuur bak die bestond uit een tafeltje met lade + legplankje en waartegen beide zijkanten een schuin stuk hadden voor de tijdschriften.

  1. Opbergdozen zijn toch ook wel ideaal! Ik vind dat je tegenwoordig hele leuke hebt, die je interieur echt opfleuren. Bijvoorbeeld met bloemetjes er op! En ze zijn handig om spullen in op te bergen.

 7. kennissen van mij hebben zelf een zitbank gebouwd van pallethout met onderin bakken om spullen op te ruimen, de bank is tegen de muur aangebouwd en tegen de muur en op het zitgedeelte hebben ze zelf kussens gemaakt voordeel is dat je die ruimte optimaal gebruikt en er ook geen rommel onder de bank kan verdwijnen en je ook nog eens een super originele bank hebt die je helemaal aan je eigen smaak en behoefte kunt aanpassen

 8. Een spiegelkast in de badkamer! In onze mini badkamer van 2.00 x 1.25 ben ik daar heel blij mee. Net als de wastafelkast met 2 grote laden.

 9. Ik heb een eettafel ( 1 meter breed) met 2 laden over de hele breedte waar je van beide kanten bij kunt. De ene lade is voor de helft gevuld met ehbo-spullen en zelfhulpmedicijnen (in vakjes) de andere kant van de zelfde met schrijfgerei, blocs en kaarten, postzegels, adresboeken etc. De andere lade een grote bestekbak met ..bestek dus :-) en aan de andere kant servetten, placemats en het -op dat moment in gebruik zijnde- tafellaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.