Slim opruimen: meubels met opbergruimte!

Ik houd van meubels met een dubbele functie.

Bijvoorbeeld van een salontafel die ook opbergruimte biedt. Of zo’n keukenbank, waarvan je de zitting omhoog kunt doen, en dat daar dan opbergruimte onder zit. In een gezin met vijf kinderen is er namelijk best veel op te bergen. Tegelijkertijd wil ik ons huis ook niet propvol zetten. Dat verklaart dus mijn voorliefde voor multifunctionele meubels.

Onze salontafel heeft bergruimte!

Wat onze salontafel betreft is dat goed gelukt. Ik kocht hem bij de kringloop. Onze salontafel heeft 4 rieten mandjes, die allemaal vol zitten.

 • Mandje 1: haarspullen, haarelastiekjes, spul voor droog haar etc.
 • Mandje 2: afstandsbedieningen
 • Mandje 3: papieren zakdoekjes
 • Mandje 4: electrische luizenkam, en mijn epilator om mijn benen te ontharen

Soms zou ik best eens een andere salontafel willen, maar ik zou echt niet weten waar ik dan al die spullen moet laten!

Keukenbank met opbergruimte

Toen we nog in de stad wonen hadden we in de keuken een bank, met daaronder drie vakken. In die drie vakken stonden ook weer mandjes. Dat was een supergoede manier om spullen onopvallend in op te ruimen. We hebben deze bank helaas niet meer, want in onze nieuwe keuken was er geen plek voor. Een foto heb ik ook niet, maar linksboven zie je een bank die er erg op lijkt. Die vond ik in deze rubriek.

Meubels met opbergruimte

Ik heb eens zitten denken wat er eigenlijk allemaal voor handige meubels zijn, met opbergruimte er in verstopt. Ik heb deze bedacht:

 • Dekenkist: die kun je vaak ook nog weer als salontafel gebruiken
 • Hocker: sommige hockers hebben opbergruimte onder het zitgedeelte
 • Kapstok: ik ben dol op kapstokken met vakken om dingen in op te ruimen
 • Keukenbank dus, met ruimte onder de zitting
 • Salontafel met opbergruimte onder het blad
 • Poef: zitgedeelte dat omhoog kan

Lees ook mijn post met opruimtips!

Heb ik ze nu allemaal? Of weet jij nog meer meubels met opbergruimte? Tips zijn van harte welkom namelijk.

16 Comments

 1. willemien
 2. Marike
 3. Syl
 4. MP
 5. Mirjam
 6. henriette (belgie)
 7. johmar
 8. immy
 9. Thea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh