Slim kopen: 4 stappen

kortingscodeVoordat ik iets koop zijn er vier dingen die ik eerst doe:

 1. Ik check product reviews om te kijken wat anderen over een product zeggen
 2. Ik check verschillende vergelijkingssites
 3. Ik check of er kortingscodes zijn voor een product en of ik met korting kan kopen.
 4. Ik check of de winkel een keurmerk heeft

Product reviews

Ik vind dat er niets gaat boven de ervaringen van andere consumenten. Ik lees en hoor graag wat anderen van een product vinden. Toen ik bijvoorbeeld een bril kocht bij brillen24, keek ik eerst wat kopers die mij voor gingen er over zeiden. Pas toen ik had gezien dat hun ervaringen overwegend positief waren, kocht ik er zelf een bril. De reviews van de Consumentenbond vind ik ook altijd erg interessant!

Soms kan een product review ook een reden zijn om iets niet te kopen. Bijvoorbeeld Sonja Bakkers verschrikkelijk slechte boek ‘Ibiza, de hemel en de hel‘.

Product reviews vind je natuurlijk niet alleen online. Ook ‘in real life’ kun je anderen vragen hoe een product bevalt. Of een basisschool!

Vergelijkingssites

Als ik heb besloten welk product ik wil kopen, ga ik vervolgens naar zo’n vergelijkingsite. Daar zie je in één oogopslag wáár je iets kunt kopen, wat de levertijd is, en voor welke prijs. Mijn favoriete vergelijkingsite is Beslist.nl. Ik zoek daar bijvoorbeeld graag op ‘Uggs’ en ‘Jersey rokken!

Kortingscodes

Ik ben dol op kortingscodes. Want waarom zou je het volle pond betalen, als je met behulp van een code het product voor een lager bedrag kunt krijgen?

Ik weet nog toen ik uggs kocht bij Whooga Uggs dat ik ontdekte dat, als ik zo maar wat letters intypte bij het vakje ‘coupon code’, ik vervolgens naar een pagina werd geleid met een geldige code. Dat leverde me mooi 10% korting op.

 Het is een trucje dat ik op Nederlandse sites ook heb geprobeerd: zo maar een code invullen. En dan maar hopen dat je vervolgens een werkende code krijgt aangeboden. Maar helaas! Het heeft nog niet gewerkt op Nederlandse sites. En Whooga Uggs is ondertussen tragisch failliet…

Mijn oudste dochter heeft kortingscodes ook ontdekt. Ze koopt regelmatig online kleding bij de H&M. En ze doet dat altijd met een kortingscode. Sterker nog: online is ze goedkoper uit dankzij die codes, dan als ze een kledingstuk direct in de winkel koopt.

Waar vind je kortingscodes

Voor mijn kortingscodes kijk ik graag op Kortingscode.nl. Op dit moment hebben ze onder andere een coupon code van 60% op damesschoenen bij Zalando.

Wat ik handig vind aan kortingscode.nl is dat je op rubriek kunt zoeken. Ik heb het geteld, en in totaal hebben ze 23 categorieën. Denk aan kleding, vakantie, dagjes uit, boeken, verzekeringen etc. Bovendien staat er duidelijk bij vermeld hoe lang de code geldig is. Als het gaat om kortingscodes is mijn motto: ‘Waarom niet?!’ Het is een kleine moeite om even te kijken of ergens een code voor beschikbaar is.

Ik beschouw dat als ‘slim kopen’.

Keurmerk

Last but not least kijk ik of een site een keurmerk heeft. Ik weet dat niet alle keurmerken evenveel waarde hebben, maar bij een aantal ben je als klant echt wel beschermd. Je krijgt dan garantie dat het een veilige winkel is, en je spullen netjes geleverd worden.

Zie ook Online kleding kopen.


Hoe pak jij het aan als je iets wilt kopen? 

Similar Posts

12 Comments

 1. Kijk je wel eens op voordeelmuis.nl? Als je bijvoorbeeld wilt waar een bep.
  soort wasmiddel in de aanbieding is, bier of wat dan ook, krijg je alle
  winkels op een rijtje waar op dat moment de aanbieding geldt. Ook zie waar
  je dit produkt online het voordeligst kunt kopen.

  groeten

  Roelien

 2. Eigenlijk kopen wij het liefst zoveel mogelijk in ons dorp. Steunen we de lokale economie.
  Huishoudelijke apparaten kopen we deels bij een winkel die bekend staat om zijn service. En dat is wel fijn met een wasmachine of koelkast ofzo. Erg slechte ervaringen gehad met de prijsvechter S.cheer en foppen. En dat nog wel met een wasmachine die als beste uit de test kwam van Consumentenbond.
  Onze laptops hebben we online gekocht, maar de ‘echte’ winkel zit een half uurtje rijden hier vandaan.
  Kleding koop ik nooit online. Ik ga in de uitverkoop. Net als bij schoenen. Ik koop weinig schoenen en doe er jaren en jaren mee.

  1. Dat verwacht je inderdaad niet VeggieMo. Zeker niet als een apparaat als beste getest werd bij de Consumentenbond. Ik vind het mooi dat je de lokale economie steunt. Dat is inderdaad het nadeel van online kopen…

  1. Leuk! Dat zijn dus eigenlijk 3 stappen voor de 4 van mij. En ik vind ze zeker zinnig!

   In totaal is het dan 7 stappen voor je iets koopt. Dan voldoe je echt aan het spreekwoord: ‘Bezint eer ge begint!’

 3. Vooral electro is online vaak veel goedkoper dan in de winkel (in België toch). Vergelijkingssites zijn een echt godsgeschenk voor wie wil besparen (alhoewel niets kopen natuurlijk nog steeds goekoper is)! ;-)

 4. soms zoek ik eerst alles uit en soms ga ik af op de kennis van anderen (zoals met computeronderdelen) en soms koop ik impulsief.

  Vorige week had ik kortsluiting in mijn staafmixer en dinsdag liep ik hier een winkel binnen voor een nieuwe.
  De staafmixers die ze daar hadden waren boven mijn budget, dus ik liep de winkel uit met de woorden dat ik dan toch nog even verder moest sparen, en tot mijn stomme verbijstering kreeg ik gelijk korting aangeboden.
  Dat ging dan met een blabla verhaaltje dat het eigenlijk alleen voor de duurdere modellen gold, maar voor deze ene keer kon ik ook wel korting op de goedkoopste krijgen als ik mijn oude inleverde.

 5. slim kopen is voor mij eerst kijken of ik het te kopen product wel echt nodig heb, daarna ga ik kijken of ik iemand ken die ervan af wil omdat hij of zij het niet meer gebruikt, daarna ga ik kijken of 2e hands kopen geen optie is en pas daarna ,ga ik kijken waar ik het gewilde product het goedkoopst te krijgen is maar wel met een goede service.

  1. Ik vind de stappen die jullie toevoegen leuk en heel zinnig! Bedankt Johmar. Vooral jouw tweede stap vind ik interessant. Hoe pak je dat aan? Ik zou het denk ik een beetje lastig vinden om te vragen of ik iets mag hebben.

 6. Ik heb vanochtend slim gekocht, terwijl ik dat van te voren niet wist ;-)
  Ik had boodschappen gedaan bij J.umbo en keek op mijn bonnetje en zag dat de w.ajang margarine (voor bakken en braden) op het bonnetje stond voor 0,55 en boven het schap stond de prijs 0,49.
  Ik stond even te twijfelen, maar ben toch naar de klantenservice gegaan. ‘Tis maar een stuiver, maar het is een andere prijs dan dat er op het schap staat’.
  Het meisje van de klantenservice ging kijken, gaf me gelijk en gaf me het geld terug van de margarine. Ik dacht nog, ‘dat wordt net als bij Lidl een nieuwe bon en opnieuw afrekenen’. Maar nee, ik kreeg de margarine gratis mee. Dat vond ik toch echt wel service :-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.