Reacties

7 voordelen van online kleding kopen! — 38 reacties

 1. Eerlijk gezegd kan ik er niks mee, met de productomschrijvingen die jij hier aanhaalt. Dat is alleen nuttig voor mensen die de ideale verhoudingen hebben en het zegt niks over bv. een model van 1m74 die maat XXL draagt, brede heupen en een smalle taille heeft. Of smalle heupen en geen taille, kan ook.
  Ik koop alleen online als ik iets in een winkel gepast heb en ze mijn maat niet meer hebben. Dan zoek ik op internet of ik het ergens anders vind.

 2. Ik koop al jaren uit de catalogen van Klingel en Meyermode . veel shirts sweaters en zelfs broeken en zelden moet ik iets terug sturen .maar ik was toch blij dat ik nu zaterdag toch eens naar de winkelstraat geweest ben wel nog met mondmasker op .

  • Ik bestel vrij regelmatig online en vind dat ook prettig. Voorheen bestelde ik vaak meerdere maten of modellen. Maar onlangs kwam in een documentaire aan de orde dat voor veel bedrijven de kosten van het opnieuw verwerken van teruggestuurde producten zo hoog is dat ze de producten vernietigen. Wat daar precies van waar is kan ik niet beoordelen natuurlijk. Ik weet ook niet of het voor alle productategorieen geldt dat het dan vernietigd wordt, of alleen onder een bepaald bedrag. En ook niet of het om bepaalde (web)winkels gaat die de keuze voor vernietigen maken. Het idee alleen al maakt me echter enorm terughoudend. Ik bestel nu beperkter en probeer terug sturen echt tot het minimum te beperken. SOms kun je het ook online kopen en bv in de bakstenen winkel retourneren. Dat doe ik wel eens als ze bv mijn maat niet hebben. Als je het dan terugbrengt, belandt het gewoon in de winkel. Met terugsturen denk ik dan ook maar dat het vernietigen van producten misschien vooral geldt voor heel goedkope artikelen. Die koop ik dus nu nog alleen maar online als ik zeker weet dat ik het wil houden. Belasting van het milieu (onnodig vervoer) is voor mij ook een reden om minder te retourneren (en minder te kopen, trouwens, en meer van wat ik koop 2e hands te kopen).

  • Als de webwinkels al eens zouden beginnen met de klant te laten betalen voor de retourzending ... er zou veel minder teruggestuurd worden!

 3. Ik koop kleding en schoenen al jaren online. Ik vind échte winkels wel leuker, maar het afgelopen jaar was dat natuurlijk lastig. Sowieso moet je tegenwoordig best ver reizen om alle winkels van je smaak samen tegen te komen, en dan maar afwachten of ze hebben wat je zoekt.
  Ik vind het heel vaak handig.
  Uiteraard ook weleens een mismatch gehad met de maat o.i.d., maar ja, dan kan het dus makkelijk geretourneerd worden.
  Ik zou niet alléén online willen shoppen, maar het is handig dat het bestaat.

  • Ja, dat de optie er is vind ik ook handig. Zeker omdat wij op het Achterhoekse platteland wonen, waar het aanbod soms toch wel wat beperkter is dan in de 'grote stad'.

 4. ha Nicole,

  nee... mij krijg je niet meer aan online kleding kopen.
  Allereerst zit ik nog midden in de no-buy-challenge en ten tweede ... als ik weer iets nodig heb ga ik het liefste even de stad in.
  Of iets leuks op de markt op zaterdag...

  Groetjes!

 5. Ikzelf zal nooit verschillende maten bestellen omdat ik altijd vergeet om iets terug te sturen. Als iets niet past geef ik het meestal weg. Ooit heb ik veel besteld op een site waar zoveel informatie bij stond zoals de afmetingen van het kledingstuk en heel belangrijk: de grootte van het model en welke maat deze droeg. En ja, reacties van mensen lees ik ook altijd na. Handig als ze bijvoorbeeld laten weten als de stof wat transparant uitvalt. Uiteindelijk ben ik ben ik als online-shopper nu ook iemand die tijd kan spenderen om van alles in mijn winkelmandje te plaatsen om het daarna toch niet te kopen 😁.

  • Ja hè? Reacties van andere kopers vind ik ook erg handig! Soms lees je dan toch iets, waardoor je het artikel niet meer koopt of juist wel.

 6. Ik vind juist het passen het grote voordeel van online kopen. Je kunt er in je eigen huis met je eigen garderobe bij de hand even rustig naar kijken. Zit een broek lekker als je gaat zitten? Hoe staat dat shirt bij de nieuwe rok? Heb ik eigenlijk wel schoenen die erbij passen? Veel makkelijker dan in een pashokje staan te frutten, terwijl het zweet je uitbreekt en het licht zo onflatteus mogelijk is.

 7. Ik koop bijna alleen nog maar online, en ja meestal valt het prima en soms moet het terug. Maar om naar de stad te gaan met 3 kinderen is meer lastig dan ze op hun gemak thuis te laten passen.

 8. mijn hemden bestel ik via bol.com. Ik weet dat ik met XXL niet kan missen. Soms kopen mensen aan zo'n marktkraam hier op dinsdag. Dan zie je de gekste taferelen bij het passen. Vroeger liepen ze vlug naar de toiletten op het stadhuis maar die zijn nu gesloten en binnenkort begint de sloop.

 9. Al jaren koop ik online bij Peter Hahn. Er moet zelden iets terug. Wel duurder dan in de winkel maar veel prettiger. Mij krijg je niet meer in een pashokje, veel te benauwd.

  • Het is ideaal als je van een bepaald merk weet wat je past en welke maat je hebt. Het klinkt alsof dat bij jou Peter Hahn is Marja. Handig!

 10. Ik heb geen probleem met iets online bestellen. Ik draag mijn kleding wel behoorlijk af trouwens, alleen als we weggaan of als ik een belangrijke afspraak heb trek ik echt nette kleren aan.
  Mijn Boss shirts koop ik bij Bol bijvoorbeeld. Die maten zijn altijd goed. Voor mijn Levis 501 heb ik ook een online adres. Ook die maat is altijd prima.

 11. Nee, ik blijf het niks vinden! Heel handig om de reviews te lezen dat heb ik ook wel eens gedaan. Ook kreeg ik eens online een advies welke maat ik moest nemen nav mijn lengte etc. Ik heb de jas ontvangen, maar veel te groot. Als ik in de winkel was geweest had ik een kleinere genomen.

 12. Ik vind vind winkelen verschrikkelijk en online winkelen ook. Er moet altijd wel iets retour. Mijn garderobe bestaat dan ook voornamelijk uit dingen waar ik toevallig tegenaan gelopen ben. En ik koop dus ook erg weinig kleding.
  Let je trouwens op met bestellen uit het buitenland? Dat wordt binnenkort duurder.

 13. Ik scroll ook altijd even door de reviews. Maar ik moet zeggen dat ik wel weer een keer zin heb om de winkel binnen te stappen en heerlijk even de stoffen te voelen en vooral te zien

  • Dat is helaas ook herkenbaar, hoewel ik wel zie dat winkels steeds meer opties geven om een kledingstuk online zo goed mogelijk te zien.

 14. Zo gek is kleding online kopen ook niet. En de tips: hoe kom je daar toch zo snel bij Nicole? Inderdaad handig als je meteen kan lezen wat anderen van het artikel vonden. Zo zie je ook maar weer hoe goed we het hebben met het internet.

 15. Ik besteld ook sneller dingen online, omdat het makkelijker is dan ergens heen te gaan. Wel kan ik niet zonder de maattabellen, daar kijk ik altijd echt na. Bovendien weet je bij bepaalde webshops wel hoe een kleding stuk zal vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder