Kleding verkopen tweedehands: 9 fijne methodes
- Kleding verkopen tweedehands online en offline
- 1. Online kleding verkopen via Vinted
- 2. Online via marktplaats
- 3. Online via Facebookgroepen
- 4. Start je eigen webshop
- 5. Kleding tweedehands verkopen via Zalando
- 6. Kleding tweedehands verkopen via Instagram
- Offline kleding tweedehands verkopen
- 7. Offline kleding verkopen via tweedehands kledingwinkels
- 8. Offline kleding verkopen markt
- 9. Kleding verkopen per kilo: 5 zakken voor een tientje?
- 10. Kleding verkopen via een kledingbeurs
- Kleding verkopen via een app
- Online kleding tweedehands verkopen: dit zijn de opties
- Kleding verkopen samenvattend
Kleding verkopen tweedehands is een fijne manier om geld te verdienen vanuit huis, én duurzaam bezig te zijn.
Bovendien ruimt het ook nog eens lekker je kledingkast op.
Hoewel ik op Marktplaats altijd maar weinig succes heb met spullen verkopen, lukt kleding verkopen tweedehands op Vinted een stuk beter! Kleding verkopen is eigenlijk nog leuker dan kleding kopen! De kleding die ik op Vinted aanbied is trouwens meestal derdehands, want ik kocht het tweedehands. Maar dat maakt niet uit als de tweedehands kleding er nog goed uitziet.
Kleding verkopen tweedehands online en offline
Je kleding verkopen tweedehands kan op verschillende manieren. In het algemeen kun je kiezen voor online kleding verkopen of offline kleding verkopen.
1. Online kleding verkopen via Vinted
Vinted is bekend geworden als een fijn platform voor de verkoop van kleding. Maar tegenwoordig worden er ook allerlei andere dingen verkocht, zoals boeken! Ik heb er een paar boeken opstaan, maar de verkoop daarvan gaat net zo goed als op marktplaats. Niet dus…. Tweedehands kleding verkopen op Vinted lukt me echter wel! Eén van de handige dingen van Vinted is dat ze je helpen een goede prijs te kiezen voor wat je wilt verkopen.
2. Online via marktplaats
Marktplaats heeft een groot bereik, maar daar heb ik zelf dus weinig succes mee. Maar Marktplaats is wel heel bekend, en er komt een heel gevarieerd publiek.
3. Online via Facebookgroepen
Net zoals je in Facebookgroepen boeken kunt verkopen, zo zijn er ook Facebookgroepen waar je tweedehands kleding kunt verkopen. Zoals deze: facebook.com/groups/kledingverkoopgroep/
4. Start je eigen webshop
Een eigen webshop hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als je een blog hebt, kun je bij wijze van spreken een speciale pagina maken waar je kleding tweedehands verkoopt. Mieke van het blog Gebreide sjaals, die voor mij ooit een Outlander sjaal breide, verkoopt haar sjaals gewoon via haar Blogger blog!
5. Kleding tweedehands verkopen via Zalando
Winkelketen Zalando heeft tegenwoordig ook een afdeling voor tweedehands kleding. Ook jij kunt daar jouw tweedehands kleding verkopen. Zalando hanteert daarbij de volgende criteria:
Ze accepteren geen:
- Items met tekenen van gebruik zoals vlekken, gaten of geurtjes
- Intieme items zoals lingerie en badmode
- Namaakitems en/of items zonder merklabel
- Kinderkleding
- Beauty-items
- Basics zoals effen, monochrome T-shirts
- Sieraden, sjaals en hoofddeksels
- Items die nog onder de 100 dagen retourperiode vallen
6. Kleding tweedehands verkopen via Instagram
Instagram werd bekend om de foto’s. Je kunt nu ook kleding tweedehands verkopen via Instagram. Zorg voor mooie foto’s en biedt mensen de mogelijkheid om ze te kopen. Een mooi voorbeeld hiervan is kledingkastvanjulia:
Bij Julia kun je reageren met ‘verkocht’ en dan is het kledingstuk voor jou, schrijft Julia. Het voordeel van kleding tweedehands verkopen via Instagram is dat je geen percentage hoeft af te staan aan bijvoorbeeld Vinted. Het nadeel is dat je minder beschermd bent als verkoper.
Offline kleding tweedehands verkopen
7. Offline kleding verkopen via tweedehands kledingwinkels
Bied je kleding aan bij tweedehands kledingwinkels. Zij nemen je kleding in en hangen het in de winkel. En als het dan verkocht wordt, krijgen zij een percentage van de verkoopprijs. De tweedehands winkel Appel en ei is een goed voorbeeld hiervan. Zelf ben ik daar een keer naartoe gegaan met een paar Uggs. Tot mijn teleurstelling wilden ze die niet eens hebben! Ze vonden ze niet interessant genoeg. Sindsdien ben ik daar nooit meer naar terug gegaan.
8. Offline kleding verkopen markt
Als ik het over kleding verkopen op de markt heb, dan bedoel ik daar verschillende markten mee. Zo zijn er vlooienmarkten waar je een kraampje kunt huren en kleding verkopen. Maar ik bedoel ook de vrijmarkt op Koningsdag. Dat is ook een prima plek om je tweedehands kleding te verkopen.
9. Kleding verkopen per kilo: 5 zakken voor een tientje?
Bij constant4kleding beloven ze dat je al gauw 10 euro verdient met 4 tot 5 vuilniszakken gevuld met kleding. Ze beloven tot maximaal 0,40 cent per kilo kleding. Het fijne aan deze methode is dat je in één keer je tweedehands kleding verkocht hebt. Het grote nadeel is natuurlijk dat je veel minder verdient aan je kleding dan via kleding tweedehands verkopen via Vinted of een ander medium. Bij textcollect.nl betalen ze 0,20 cent per kilo.
10. Kleding verkopen via een kledingbeurs
Zeker als het om kinderkleding gaat, kun je prima kleding verkopen via een kledingbeurs. Eén van mijn maandagochtend koffievriendinnen organiseerde elk jaar twee keer een kledingbeurs. Eentje in de herfst en eentje in de lente. Iedereen kon bij haar thuis kleding inbrengen, en die werd dan op haar kledingbeurs verkocht. Zij kreeg een percentage van de opbrengsten. Daarnaast zijn er ook kledingbeurzen met kleding voor vrouwen en heren.
Kleding verkopen via een app
Tegenwoordig heb je bijna overal wel een app voor, en dus bestaat er ook zoiets als een kleding verkopen app. Hoewel dat meestal gewoon de bovengenoemde websites zoals Vinted zijn, maar dan in een app vorm! Kleding verkopen apps op een rijtje: Vinted, Marktplaats, Zalando PreOwned, Vestiaire Collective, Rebelle en The Next Closet.
Succesvol online kleding verkopen
Als je online kleding verkoopt zijn foto’s essentieel! Ik weet niet hoe het bij jou is, maar ik klik niet eens op een advertentie voor een kledingstuk als er geen foto van is. Maak meerdere foto’s van het kledingstuk dat je wilt verkopen. Denk aan voorkant, achterkant, opzij, onderkant, binnenkant, foto van het wasvoorschrift, foto van het maatlabel en eventueel een foto waarop je het kledingstuk draagt. Zo kunnen mensen zien hoe een kledingstuk valt. Zelf wil ik ook altijd graag weten van wat voor soort materiaal een kledingstuk is. Als het van polyester is, haak ik bijvoorbeeld weg. Valt een kledingstuk kleiner of groter dan de officiële maat? Dan zou ik dat er ook bij zetten. Wees eerlijk over de kwaliteit van je kleding zodat mensen weten dat jij een betrouwbare verkoper bent.
Online kleding tweedehands verkopen: dit zijn de opties
- eBay
- Vinted
- Sellpy
- Vestiaire Collective
- Zalando preowned
- Rebelle
- The Next Closet
- Farfetch
- Miinto
- Marktplaats
- Secret Sales
- Reloaved
Kleding verkopen samenvattend
Tweedehands kleding verkopen kan een leuke en lucratieve onderneming zijn, mits je de juiste strategieën toepast. Door goede kwaliteit kleding te selecteren, een aantrekkelijke presentatie, een redelijke prijs en uitstekende klantenservice te bieden, kun je succesvol tweedehands kleding verkopen en bijdragen aan een duurzamere mode-industrie.
Je kunt kiezen voor online kleding verkopen of offline, of een combinatie van beide.
Veel succes!
Wat zijn jouw tips voor succesvol kleding verkopen?
Discover more from Huisvlijt
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
ik geef het ofwel weg
of doe het naar de kledingcontainer
Een @->- voor U.
Een kledingcontainer is ook een prima bestemming lijkt me.
Soms doe wel eens kledingcontainer. Verkopen doe ik nooit.
Fijne dag.
Het meeste gaat hier versleten de kledingcontainer in. We kopen niet zoveel.
Ik vind het altijd te veel gedoe om het weer door te verkopen, dus kleding gaat bij mij in de kledingcontainer.
Het nadeel van verkopen is inderdaad het gedoe eromheen en dat je niet meteen je huis opgeruimd hebt.
Winkel graag in mijn eigen kast…maar verkopen deed ik nog niet.
Wat weg kan gaat naar een goed doel.
Ik heb het via vinted geprobeerd maar vind het omslachtig. Dan weer vragen ze om nogmaals te meten dan bieden ze minimale prijs; verzendkosten zijn vaak nog duurder.. Vaak wil met op de goedkoopste manier verzonden hebben en dan moet ik er 15 km voor rijden. Ik ben ermee gestopt.
Gr Roos
15 kilometer rijden is inderdaad best ver Roos!
Wat een fijne post Nicole!
Ik heb de link naar de fb verkoopgroep gelijk in gebruik genomen.
Met kinderkleding vond ik het handig om een vaste koper te hebben. Ik nam de kleding voor mijn dochters een flink aantal keren over van een andere tweelingmoeder, die de kinderen net iets ouder had.
Wat fijn om elkaar op die manier te helpen!
Ik verslijt mijn kleding tot op de draad. Verkopen gaat echt niet meer lukken. Dat is ook duurzaam. ;-)