Boeken verkopen via Facebook: 13 boeken binnen 24 uur verkocht!

boeken verkopen

Stel je wilt boeken verkopen.

Omdat je zo nooit meer leest.

Of omdat ze 'geen joy' meer sparken.

Of gewoon omdat je minder spullen in huis wilt hebben.

Hoe kun je dat boeken verkopen dan het beste aanpakken?

Hieronder lees je verschillende manieren van boeken verkopen. Te beginnen met boeken verkopen via Facebook! Dit deed mijn dochter in 2016/

Boeken verkopen via Facebook

Mijn oudste dochter leest heel veel. En ze koopt graag boeken. Maar ja, ze heeft maar een beperkte hoeveelheid ruimte.

En dus besloot ze een aantal boeken te verkopen. In eerste instantie overwoog ze boeken verkopen via bol.com*. Maar na aftrek van de bemiddelingskosten en verzendkosten was dat financieel niet aantrekkelijk. Veel moeite, voor nauwelijks opbrengst.

Boeken verkopen via een Facebookgroep

Toen vond ze op Facebook een besloten groep waar mensen onderling young adult boeken verkopen. Ze werd lid, zette haar boeken er op, en verkocht er binnen 24 uur maar liefst 13!

Daarbij viel het op dat mensen graag wilden dat ze de boeken via Kiala verstuurt. Dat scheelt namelijk nog weer 2 euro.

Boeken verkopen via marktplaats

Ah, ons aller marktplaats! Laten we verkopen op marktplaats ook niet vergeten. Het is nog steeds goed mogelijk om daar je boeken aan te bieden en hopelijk te verkopen. Zeker met de 'gelijk oversteken' methode,' waarbij je zeker weet dat je ook echt betaald wordt.

Nadeel van marktplaats vind ik dat het toch wat onpersoonlijk voelt allemaal.

Boeken verkopen via boekwinkeltjes.nl

Een leukere manier om je boeken te verkopen vind ik via boekwinkeltjes.nl. Een tijdje terug hoorde ik op de radio steeds een advertentie voor boekwinkeltjes.net. Maar toen ik ging kijken vond ik het er eigenlijk best een beetje amateuristisch uitzien.

Maar dat maakt boekwinkeltjes.net wellicht ook charmant.

Dit is echt een plek waar boekenliefhebbers elkaar vinden namelijk.

Boekwinkeltjes.nl: geen bemiddelingsbijdrage

Het grote voordeel van boekwinkeltjes.nl is dat je geen bemiddelingsbijdrage per boek hoeft af te dragen. Zolang je niet meer dan 40 boeken per maand verkoopt, betaal je niet meer dan 1 euro in het algemeen om op je boeken op boekwinkeltjes.nl te zetten.

boeken verkopen

Toen ik een account aanmaakte, koos ik maximaal 40 boeken, maar ik moest uiteindelijk wel 3 euro betalen de eerste keer.

Boeken verkopen via Booknext: alternatief voor bol.com

Een stuk professioneler oogt Booknext. Zij bieden zelfs een service aan om boeken die je eerst te koop had staan op bol.com eenvoudig naar hen over te zetten. Ze beloven gemiddeld een korting van 60% en op dit moment zijn er zo'n 270.00 boeken te koop op Booknext.

Hieronder zie je een voorbeeld van een boek dat ik aanbied via Booknext:
boeken verkop

Zoals je ziet wordt meteen zichtbaar hoeveel ik eraan overhoud om dit boek via hen te verkopen. Handig is ook dat ze de nieuwprijs laten zien. Dat geeft een beter idee van wat je er voor kunt vragen.

Opvallend is dat Booknext je niet een, in hun ogen, te lage prijs laat vragen. Kijk maar:

boeken verkopen

Op Booknext kan ik 11,09 euro verdienen aan Het bezoek van Hilda Blum. Maar goed, het is wel afwachten of iemand het wil kopen.

Boeken verkopen via Boekenbalie

Boekenbalie werkt anders dan Booknext en boekwinkeltjes.nl. Zij kopen direct jouw boeken! Als je daar een boek aanbiedt, en je accepteert hun prijs, dan weet je dus ook zeker dat je boek succesvol en meteen verkocht is.

Je hoeft dus niet te wachten op een willekeurige koper, want Boekenbalie ís de koper.

Het nadeel is wel dat je veel minder verdient aan je boeken. Kijk maar:

boeken verkopen

Als je geen zin hebt om steeds het ISBN nummer in te typen: met de Boekenbalie app kun je de streepjescode van de boeken die je wilt verkopen eenvoudig scannen.

Boeken verkopen via je blog

Als je een blog hebt kun je ook boeken verkopen via je blog. Dat roept bij mij wel meteen de vraag op hoe dat belastingtechnisch zit. En ook: hoe pak je de verkoop aan? Kunnen mensen je mailen als ze een boek willen? Of zet je een echte webshop op je blog?

Ecwid

Ik heb zelf op mijn boekenblog Momlit het gratis systeem Ecwid gezet waar ik een aantal boeken aanbied. Met een gratis account kun je per maand maximaal 10 boeken verkopen. Het is supermakkelijk, en ik snap in die zin niet dat niet meer mensen hiervan gebruik maken.

De Slegte

Bij één van de filialen van De Slegte kun je ter plekke je boeken aanbieden, en ervoor betaald krijgen. Bij sommige kun je gewoon binnenlopen, bij andere filialen moet je eerst een afspraak maken. Je vindt deze informatie op de website van De Slegte.

Braderieën, kofferbakmarkten en Koningsdag

Tot slot kun je nog proberen je boeken te verkopen 'in het echt'. Bijvoorbeeld op een kofferbakmarkt of één keer per jaar op Koningsdag. Het is van te voren wel even goed rekenen of het de kosten van een kraampje huren waard is.

Conclusie

Hoewel de meeste mensen bij het verkopen van boeken denken aan bol.com en marktplaats, blijkt Facebook dus ook een uitstekende optie. Sterker nog: je bereikt daar veel directer de juiste doelgroep en er wordt snel gereageerd.

Heb je geld nodig, en wil je snel je boeken verkopen?

Dan is Boekenbalie het snelst, maar je verdient dan ook het minst.

Vind je gebruikte boeken een beetje onfris?

Lees dan mijn post over Boeken schoonmaken.

boek verkopen

Boek verkopen op bol.com

In 2011 verkocht ik een boek op bol.com.

Dat kon toen nog als particulier.

Ik schreef daar toen deze post over:

Het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat ik het bij de kringloop zag liggen, en voor 2 euro meenam: het boek 'Handboek voor zelfmaakmode' van de Knip. Helaas blijk ik zelf een bodemloze put op het gebied van lessen zelfmaakmode, dus thuis gekomen zette ik het boek op Bol.com.

En het duurde twee jaar, maar vandaag verkocht ik het eindelijk voor 16 euro 50! Daar gaat de bemiddelingsbijdrag van Bol.com ad 3,46 nog af, en de verzendkosten ad 2,76, maar dan kom ik toch nog uit op 10,28. Dus toch 8 euro winst gemaakt. Dat is mooi 8 x een Hema ontbijt!

Update 2023

Anno 2023 is het helaas niet meer mogelijk om boeken te verkopen via bol.com. Erg jammer.

Andere leuke leestips die met boeken te maken hebben

Verkoop jij wel eens boeken? Welk kanaal werkt voor jou het best?

*Helaas kun je nu als particulier geen boeken meer verkopen via bol.com

Vergelijkbare berichten

61 reacties

  1. Ik maakte gebruik van Kapaza en 2dehands.be
    Maar ik heb lang geleden een boekengroep opgericht op Facebook, waar ondertussen al heel veel leden zijn en elke dag komen er nog bij :-)

  2. Een blog naar mijn hart. Heb ooit getracht om via Bol.com een hele serie "Hoe overleef ik" boeken te verkopen maar dat is op niets uitgelopen. Teveel aanbod en weinig vraag en heel weinig marge, als je ze verkocht.
    Dus ik ben wel benieuwd via welke Facebookpagina zij haar boeken heeft verkocht.

    1. Ze heeft gezocht op 'verkopen boeken young adult' en toen vond ze een facebookgroep met dat genre en werd lid. Hoe overleef ik valt daar niet onder helaas.

  3. Ik heb de afgelopen jaren veel op bol verkocht maar de verdiensten werden steeds lager. De verzendkosten zijn intussen flink duurder geworden. Ik heb mijn 'winkeltje' leeg gehaald.
    Goed idee van facebook. Al heb ik niet veel boeken meer die ik zou willen verkopen. Ik ben voorzichtig met verkopen van boeken want ik. Heb regelmatig spijt gehad dat ik boeken niet meer had.

  4. Hier verkopen we nog prima via bol.com. Het voordeel daar: je zet je boeken er één keer op, je zet ze in een doos op zolder en als je een boek verkocht hebt, hoor je het vanzelf. Ook al is het soms pas twee jaar later, je blijft even zichtbaar als verkoper. En hoeft je advertentie niet steeds weer 'omhoog' te halen. Ander voordeel vind ik dat je geen gegevens hoeft in te vullen: alleen het ISBN-nummer, je klikt de conditie aan en geeft een prijs op, en klaar. Dat scheelt veel tijd, zo heb ik pas 100 boeken online gezet terwijl ik wachtte op de man die de vloerbedekking zou komen leggen ;-)
    Ik ben het er wel mee eens dat je rekening moet houden met de bemiddelingsbijdrage en de verzendkosten. Boeken die nog maar vijf euro waard zijn, kun je er beter niet opzetten, daar verdien je niets meer aan.

  5. Wat fijn om deze post te lezen. Ik dacht er gisteren aan om weer eens wat boeken te gaan verkopen. In het verleden deed ik dat via Bol.com en had ik inderdaad bemiddelingskosten. Dit waren vooral studieboeken die ik niet meer nodig had en dat zijn over het algemeen wat duurdere boeken. Het loonde dus nog. Nu twijfelde ik omdat het normale leesboeken zijn en zag ik via Bol weinig verdienmogelijkheden. Fijn om te lezen wat de alternatieven zijn en hoe die een ieder bevallen!

    1. Ja, als het boek niet redelijk wat waard is houd je weinig over bij bol.com vanwege hun bemiddelingskosten en de verzendkosten...

      Voor mijn dochter loont deze verkoop via Facebook veel beter. Ze verkoopt haar boeken daar voor 3 euro per stuk.

  6. Slimme, ondernemende dochter heb je. Ik zie heel soms advertenties voorbij komen op Facebook, maar heb er nooit echt naar gekeken of dit wat is. Blijkbaar dus wel. Goede tip, want ik heb hier stapels boeken die het slachtoffer aan het worden zijn van een papiervisjes aanval. Bleg!!!

    1. War een heerlijke foto!! En dankjewel voor de tips!! Ik heb ook weleens boeken verkocht via Facebook en in het verleden (tegenwoordig kan het niet meer) heel veel via Bol.com. Tegenwoordig verkoop ik ze via Vinted en dit werkt ook fantastisch!

    1. Ja, ik ben helemaal verbaasd moet ik zeggen. Ik ben niet zo'n enorme fan van Facebook en had nooit verwacht dat het zo'n effectieve plek zou zijn om boeken te verkopen.

    1. Er zijn vast ook groepen voor volwassenen. Wat ik van mijn dochter leer is dat faceboekgroepen met een hele duidelijke doelgroep voor boeken het beste werken. De groep voor young adult boeken werkt voor haar geweldig goed.

  7. Ik verkoop mijn boeken nooit, ik geef ze hooguit door. Maar dat komt omdat elk boek dat ik heb uit mijn kinder/tienertijd ik heb gehad met een reden, ik ben wat dat betreft (te) nostalgisch ;)

  8. Ik verkoop de laatste weken ook de meeste spullen via facebook. Mensen vinden dit ook vaak fijn omdat ze het dan kunnen ophalen. En dan gaat het op de facebook pagina's in jouw eigen regio. Verzendkosten zijn ook vaak duurder.

  9. Goed idee om in een facebookgroep boeken te verkopen. Ik zou daar zelf in eerste instantie niet aan denken, maar je hebt gelijk: daar tref je de juiste doelgroep als je in de juiste groep zit.

  10. Wij hebben toen ook wat spulletjes verkocht. Vooral fiets van Ferry was zo verkocht. Dezelfde dag al. Aardig prijsje gehad. Nog veel meer dingen. Doen wij ook wel eens om te verkopen. Dan via marktplaats. Makkelijker. Moet wel voorzichtig handelen. Fijne dag.

  11. Ik heb wel eens boeken proberen te verkopen via Marktplaats, maar daar kwam geen kip op af. Dus de boeken maar naar de minibieb gebracht.

  12. Wat een goede lijst met tips zeg! En ik houuuuu ervan dat je een linkje naar je boeken schoonmaken-blog erbij zet, want ik ben er inderdaad altijd wel een beetje vies van (ik heb eens een boek met bullies gehad en dode vliegjes op een pagina, yak), alhoewel het natuurlijk veeeeeel duurzamer is om 2e hands te kopen. Thank youuuuuu xxx

  13. Leuk om te lezen! Zelf verkocht ik jarenlang boeken via bol.com, maar daar mag je niet meer als particulier verkopen. Nu probeer ik het toch maar weer via marktplaats. Dat leek een tijdje dood, maar de laatste maanden merk ik dat het daar ook weer wat aantrekt!

  14. Boeken verkopen ik moet er niet aan denken. Ik kan echt geen afscheid nemen van al mijn prachtige boeken ook al heb ik er veel te veel.

    Ik ben een echte boekenwurm de meeste boekenwurmen die ik ken verkopen tegenwoordig hun boeken op Vinted. Dat is echt de plek momenteel om boeken te vinden en te verkopen. Dus misschien kun je die nog toevoegen aan je blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.