Reacties

Boeken verkopen via Facebook: 13 boeken binnen 24 uur verkocht! — 61 reacties

 1. Ik maakte gebruik van Kapaza en 2dehands.be
  Maar ik heb lang geleden een boekengroep opgericht op Facebook, waar ondertussen al heel veel leden zijn en elke dag komen er nog bij :-)

 2. Een blog naar mijn hart. Heb ooit getracht om via Bol.com een hele serie "Hoe overleef ik" boeken te verkopen maar dat is op niets uitgelopen. Teveel aanbod en weinig vraag en heel weinig marge, als je ze verkocht.
  Dus ik ben wel benieuwd via welke Facebookpagina zij haar boeken heeft verkocht.

  • Ze heeft gezocht op 'verkopen boeken young adult' en toen vond ze een facebookgroep met dat genre en werd lid. Hoe overleef ik valt daar niet onder helaas.

 3. Ik heb de afgelopen jaren veel op bol verkocht maar de verdiensten werden steeds lager. De verzendkosten zijn intussen flink duurder geworden. Ik heb mijn 'winkeltje' leeg gehaald.
  Goed idee van facebook. Al heb ik niet veel boeken meer die ik zou willen verkopen. Ik ben voorzichtig met verkopen van boeken want ik. Heb regelmatig spijt gehad dat ik boeken niet meer had.

 4. Hier verkopen we nog prima via bol.com. Het voordeel daar: je zet je boeken er één keer op, je zet ze in een doos op zolder en als je een boek verkocht hebt, hoor je het vanzelf. Ook al is het soms pas twee jaar later, je blijft even zichtbaar als verkoper. En hoeft je advertentie niet steeds weer 'omhoog' te halen. Ander voordeel vind ik dat je geen gegevens hoeft in te vullen: alleen het ISBN-nummer, je klikt de conditie aan en geeft een prijs op, en klaar. Dat scheelt veel tijd, zo heb ik pas 100 boeken online gezet terwijl ik wachtte op de man die de vloerbedekking zou komen leggen ;-)
  Ik ben het er wel mee eens dat je rekening moet houden met de bemiddelingsbijdrage en de verzendkosten. Boeken die nog maar vijf euro waard zijn, kun je er beter niet opzetten, daar verdien je niets meer aan.

 5. Wat fijn om deze post te lezen. Ik dacht er gisteren aan om weer eens wat boeken te gaan verkopen. In het verleden deed ik dat via Bol.com en had ik inderdaad bemiddelingskosten. Dit waren vooral studieboeken die ik niet meer nodig had en dat zijn over het algemeen wat duurdere boeken. Het loonde dus nog. Nu twijfelde ik omdat het normale leesboeken zijn en zag ik via Bol weinig verdienmogelijkheden. Fijn om te lezen wat de alternatieven zijn en hoe die een ieder bevallen!

  • Ja, als het boek niet redelijk wat waard is houd je weinig over bij bol.com vanwege hun bemiddelingskosten en de verzendkosten...

   Voor mijn dochter loont deze verkoop via Facebook veel beter. Ze verkoopt haar boeken daar voor 3 euro per stuk.

 6. Slimme, ondernemende dochter heb je. Ik zie heel soms advertenties voorbij komen op Facebook, maar heb er nooit echt naar gekeken of dit wat is. Blijkbaar dus wel. Goede tip, want ik heb hier stapels boeken die het slachtoffer aan het worden zijn van een papiervisjes aanval. Bleg!!!

  • War een heerlijke foto!! En dankjewel voor de tips!! Ik heb ook weleens boeken verkocht via Facebook en in het verleden (tegenwoordig kan het niet meer) heel veel via Bol.com. Tegenwoordig verkoop ik ze via Vinted en dit werkt ook fantastisch!

  • Ja, ik ben helemaal verbaasd moet ik zeggen. Ik ben niet zo'n enorme fan van Facebook en had nooit verwacht dat het zo'n effectieve plek zou zijn om boeken te verkopen.

  • Er zijn vast ook groepen voor volwassenen. Wat ik van mijn dochter leer is dat faceboekgroepen met een hele duidelijke doelgroep voor boeken het beste werken. De groep voor young adult boeken werkt voor haar geweldig goed.

 7. Ik verkoop mijn boeken nooit, ik geef ze hooguit door. Maar dat komt omdat elk boek dat ik heb uit mijn kinder/tienertijd ik heb gehad met een reden, ik ben wat dat betreft (te) nostalgisch ;)

 8. Ik verkoop de laatste weken ook de meeste spullen via facebook. Mensen vinden dit ook vaak fijn omdat ze het dan kunnen ophalen. En dan gaat het op de facebook pagina's in jouw eigen regio. Verzendkosten zijn ook vaak duurder.

 9. Goed idee om in een facebookgroep boeken te verkopen. Ik zou daar zelf in eerste instantie niet aan denken, maar je hebt gelijk: daar tref je de juiste doelgroep als je in de juiste groep zit.

 10. Wij hebben toen ook wat spulletjes verkocht. Vooral fiets van Ferry was zo verkocht. Dezelfde dag al. Aardig prijsje gehad. Nog veel meer dingen. Doen wij ook wel eens om te verkopen. Dan via marktplaats. Makkelijker. Moet wel voorzichtig handelen. Fijne dag.

 11. Ik heb wel eens boeken proberen te verkopen via Marktplaats, maar daar kwam geen kip op af. Dus de boeken maar naar de minibieb gebracht.

 12. Wat een goede lijst met tips zeg! En ik houuuuu ervan dat je een linkje naar je boeken schoonmaken-blog erbij zet, want ik ben er inderdaad altijd wel een beetje vies van (ik heb eens een boek met bullies gehad en dode vliegjes op een pagina, yak), alhoewel het natuurlijk veeeeeel duurzamer is om 2e hands te kopen. Thank youuuuuu xxx

 13. Leuk om te lezen! Zelf verkocht ik jarenlang boeken via bol.com, maar daar mag je niet meer als particulier verkopen. Nu probeer ik het toch maar weer via marktplaats. Dat leek een tijdje dood, maar de laatste maanden merk ik dat het daar ook weer wat aantrekt!

 14. Boeken verkopen ik moet er niet aan denken. Ik kan echt geen afscheid nemen van al mijn prachtige boeken ook al heb ik er veel te veel.

  Ik ben een echte boekenwurm de meeste boekenwurmen die ik ken verkopen tegenwoordig hun boeken op Vinted. Dat is echt de plek momenteel om boeken te vinden en te verkopen. Dus misschien kun je die nog toevoegen aan je blog.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder