De ultieme allesreiniger!

allesreiniger

In 2010 publiceerde ik bovenstaande afbeelding met als titel de ultieme allesreiniger.

De afbeelding had ik zelf in elkaar gefabriekt.

Spuug om schoon te maken?!

Menig moeder doet het wel eens: het gezicht van haar kind eventjes snel schoonpoetsen met een beetje moederspuug…

En er is in 203 zelfs onderzoek gedaan naar de gewoonte om een gevallen fopspeen even in de eigen mond te nemen, om hem zo schoon te maken…. Ouders die een gevallen fopspeen even in de eigen mond doen, zouden de kans op allergieën bij hun kind verkleinen!

‘Parental sucking of their infant’s pacifier may reduce the risk of allergy development, possibly via immune stimulation by microbes transferred to the infant via the parent’s saliva.’

Tsja…

Onderstaand filmpje is uit 2018 herhaalt de boodschap dat een beetje viezigheid geen ramp hoeft te zijn.

Maar er zijn natuurlijk ook officiële schoonmaakmiddelen ; )

Zoals groene zeep, baking soda en Dasty! en The Pink Stuff.

Wat vind jij van de gewoonte om even snel iets schoon te maken met spuug?

Similar Posts

23 Comments

  1. Hi hi .deed dat bij mijn eigen kinderen ook,Nu ik kleinkinderen heb moet ik me bedwingen om het te doen en spoelde ik het vaak schoon onder de kraan.:)

 1. Oh, mijn kinderen gruwen ervan als ik met een natte vinger langs hun toet ga! “Maar je kan het zelf niet zien!”, roep ik ze dan nog na, als ze gillend wegrennen…..
  ‘t Is ook nooit goed, he!

 2. Wat een vreselijk leuke fles, het helpt zelf voor wondjes en wat ik wat niet al.
  Kwam via via op je blog terecht.
  Ga je volgen, het ziet er zo gezellig uit.

  Groeten Herma

 3. Als het al eeuwen en eeuwen zo gedaan wordt, heeft zijn nuttigheid bewezen. Allergieën zijn eigenlijk pas de laatste decennia in op komst. Mogelijk ligt dat aan alle kunstmatige toevoegingen. Een beetje vies is juist heel schoon 😄👍🍀

 4. o ja wat erg he. Van die dingen die je nooit van plan was om te doen, maar je toch ongemerkt gaat doen.
  Net als de vermaning ‘pas-terrrr-op’! (en dan vooral het vingertje dat er automatisch bij omhoog gaat). Die vermaning hoorde ik mezelf soms zeggen terwijl ik ‘m tenenkrommend vind :-)))

 5. Ik moet hier heel hard om lachen. Mijn moeder deed dat dus toen ik nog klein was. Spuug op haar zakdoek en dan zo mijn gezicht schoonmaken. Vreselijk vond ik dat! Toen ik zelf een kind had, poetste ik haar onderweg met haar eigen spuug. Dan zei ik “Steek je tong eens uit” en maakt een zakdoekje nat met haar eigen spuug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.