The Pink Stuff Miracle Paste: maakt het de 6 beloftes waar?

The Pink Stuff

Heb je al gehoord van The Pink Stuff?

Dat is een schoonmaakmiddel dat ‘viral’ is gegaan, oftewel er is een hele hype over The Pink Stuff.

Wat daarbij vast ook helpt is dat je het heel goedkoop bij de Wibra en Action kunt kopen.

Hieronder deel ik mijn ervaringen.

The Pink Stuff: wat is het?

The Pink Stuff wordt dus verkocht als ‘hét’ schoonmaakmiddel dat je moet hebben. Het is van het Britse merk StarDrops.

Het ziet eruit als een lichtroze pasta.

Het belooft effectieve schoonmaak en tegelijkertijd vriendelijkheid voor het oppervlak dat je schoonmaakt. Het bevat onder meer de volgende ingrediënten: Baking soda, quartz, sodium silicate, en 5 tot 15% zeep.

Ingrediënten The Pink Stuff

Hieronder zie je alle ingrediënten:

the pink stuff
Bron: thpinkstuff.com

Het is niet agressief in de zin dat je er lelijke vlekken of beschadigingen aan over houdt. De kleur doet me denken aan het fameuze ‘tubbietoetje’ uit de Teletubbies:

The Pink Stuff

Ik dacht dat het heel zacht en ‘fluffy’ zou voelen, maar het is toch een vrij stevige pasta als je je vinger erin steekt:

schoonmaakmiddel

De geur van The Pink Stuff is niet opvallend. Je moet er echt met je neus bijna ingaan om het te ruiken.

Hieronder de beloftes van the pink stuff:

 1. Effectief tegen vlekken
 2. Zacht voor oppervlakken
 3. Kan voor bijna alles worden gebruikt
 4. Geschikt voor harde ondergronden
 5. Laat een glanzende finish achter
 6. 100% natuurlijke reiniging

The Pink Stuff waarvoor gebruiken?

Omdat het een soort zachte pasta is, kun je het heel makkelijk aanbrengen. Je kunt het gebruiken voor:

 • Pannen
 • Gootstenen
 • Boten
 • Koper
 • Witte sneakers
 • Oven
 • Tandenborstels
 • Glazen douchedeur
 • Kleding
 • Afwasborstel
 • Badkamer en douche
 • Kalkaanslag op tegels
 • Beschadigingen op de muren

The pink stuff gebruiksaanwijzing

Doe een beetje pink stuff op een zachte doek of spons en wrijf daar zachtjes mee op het oppervlak dat je wilt schoonmaken. Spoel daarna af met heet water. Wrijf niet te hard, want dan zou je het oppervlak kunnen beschadigen, staat er waarschuwend op de pot. Twijfel je of het veilig is om het te gebruiken? Probeer dan eerst een beetje op een plek die je toch niet ziet. Gebruik het niet op een heet of warm oppervlak.

The pink stuff gebruiken op een vieze ovenplaat

Ik besloot dit wondermiddel meteen te gebruiken op mijn viezige ovenplaat.  Ondanks diverse pogingen met baking soda en Dasty krijg ik dat kreng niet goed schoon. Zou the pink stuff kunnen wat baking soda en Dasty niet kunnen?

The Pink Stuff

Zoals de gebruiksaanwijzing adviseert smeerde ik met een zachte doek het spul op de bakplaat. Stiekem hoopte ik dat alle vuil magisch zou oplossen, maar eerlijk gezegd gebeurde er niet zoveel.

bakplaat schoonmaken

Daarom besloot ik ook nog een schuursponsje te gebruiken. Gewoon voor wat extra schoonmaakkracht. Daarna las ik dat wrijven met een prop aluminiumfolie ook goed werkt. Dus dat heb ik ook nog in de strijd gegooid:

bakplaats schoonmaken met The Pink Stuff

Hieronder het eindresultaat:

The Pink Stuff

Tsja… Ik zie helaas niet zoveel verschil. En dit is dus na insmeren met the pink stuff, tijdje laten ‘intrekken’, schoonmaken met schuursponsje, schoonmaken met prop aluminiumfolie en grondig afspoelen met heet water.

Wat zegt de Consumentenbond of in dit geval Consumer Reports?

De Nederlandse consumentenbond heeft helaas dit wondermiddel nog niet getest. Maar de Amerikaanse versie van de Consumentenbond heeft wel wat te zeggen over The Pink Stuff! Vooral hun uitleg over hoe het werkt vond ik interessant.

The pink stuff: hoe het werkt

JIm Rogers, PhD, director of food safety research test producten voor Consumer Reports. Op basis van de ingrediënten concludeert Jim Roberts dat de schoonmaakpasta een paar milde zeepsoorten bevat en een hoge concentratie van ‘quartz particles’.

Alkalisch schoonmaakmiddel

Het is een alkalisch schoonmaakmiddel. De ph ligt tussen de 9,5 en 11,0 als je er een sopje van maakt. Ter vergelijking: Dasty heeft een ph van 11, en groene zeep een ph van 10.

Volgens Jim Roberts is het

een soort vloeibaar schuurpapier. Het is harder dan ‘soft scrub’ maar zachter dan een brillo sponsje.

Hoewel ze op de website zeggen dat je het overal voor kunt gebruiken, waarschuwt Consumer Reports dat het vooral geschikt is voor ‘harde’ oppervlakken die wel tegen een stootje kunnen. Gebruik het alleen op tegels, plastic bakken en gootstenen is hun advies.

De sleutel tot succesvol schoonmaken met The Pink Stuff is flink schrobben… Met andere woorden: dat schiet niet op. Flink schrobben moet je ook met baking soda en andere schoonmaakmiddelen.

The Pink Stuff niet gebruiken op

Op basis van de bevindingen van de Amerikaanse consumentenbond hieronder een lijst met dingen waarvoor je maar beter heel voorzichtig kunt zijn met the pink stuff:

 • Glas
 • Glimmende stalen oppervlakken
 • Keramisch fornuis
 • Roest
 • Kalk

Schoonmaken met The Pink Stuff

In onderstaande video zie je Elissa Sanci die schoonmaken met the pink stuff een  goede optie vindt. Ze erkent dat het misschien geen wondermiddel is, maar ze vindt het alsnog een goed schoonmaakmiddel. Maar voor de badkamer vond ze het niet geweldig.

The Pink Stuff review: mijn conclusie

Helaas! The Pink Stuff is niet het wondermiddel dat het belooft te zijn volgens zichzelf en vele TikTok gebruikers. Het is een alkalisch schoonmaakmiddel, en je moet er voorzichtig mee zijn want het kan dingen beschadigen. Dat is dus een nadeel van the pink stuff.

Bovendien moet je er ook gewoon flink mee boenen om iets schoon te krijgen. Het is niet een soort magisch middel dat schoonmaken snel en makkelijk maakt.

The Pink Stuff nadelen

 • Je moet alsnog zelf flink poetsen en schrobben.
 • Je moet er voorzichtig mee zijn, want het kan dingen beschadigen.
 • Het is niet zo’n wondermiddel als ze beloven.

Dus je kunt dan eigenlijk net zo goed groene zeep of zo gebruiken.

Jammer!

The Pink Stuff kopen in Nederland

Deze schoonmaakpasta is nu te koop in allerlei budgetvriendelijke winkels! Denk aan de Wibra, Action, Medikamente an der Grenze en Kruidvat. Maar je kunt het ook online kopen op pinkstuff.nl. Hieronder een overzicht van winkels waar je het kunt kopen met de prijzen erachter!

 • The Pink Stuff Action: 2,95
 • Wibra: 3,99
 • Big Bazar: 3,99 (Big Bazar is ondertussen failliet)

The Pink Stuff ervaringen zijn positief

Wat zijn zoal de The Pink Stuff ervaringen van anderen? Op bol.com krijgt de schoonmaakpasta een 4,2 bij een maximale score van 5. De score is iets lager omdat iemand boos is dat het schoonmaakmiddel bij de Action veel goedkoper is : ) Die gaf het daarom maar 1 ster op bol.com….

Op amazon.nl zijn de ervaringen ook positief: 69% geeft de schoonmaakpasta het maximale aantal van 5 sterren.

Ik kom weinig negatieve ervaringen tegen.

Pink stuff Action

Zoals ik hierboven al schreef kun je de Pink Stuff bij de Action kopen. En dan niet alleen de schoonmaakpasta! Ze hebben bij de Action een hele lijn producten van dit merk te koop. Hieronder een overzicht:

Pink stuff allesreiniger Action:

pink stuff action allesreiniger

Pink stuff badkamer reiniger

Screenshot 2023 10 26 at 10.31.02

Pink stuff vlekverwijderaar voor de witte was:

pink stuff action vlekverwijderaar witte was

Pink stuff vlekkenverwijderaar voor de gekleurde was:

the pink stuff vlekverwijderaar voor de gekleurde was

En ik weet dat er nog meer producten zijn. Bij Medikamente die Grenze heb ik een Cif versie gezien van The Pink Stuff.

Eerlijk gezegd vind ik al die verschillende producten heel verwarrend. Als de Pink Stuff pasta zo’n wondermiddel is, dat je voor alles en nog wat kunt gebruiken, waarom hebben ze dan al die andere producten gemaakt?!

Leestips over schoonmaken

The Pink Stuff heeft nu concurrentie van Scrub Daddy trouwens!

Wat zijn jouw ervaringen met The Pink Stuff? En wat is jouw ultieme schoonmaakmiddel?

Similar Posts

16 Comments

 1. Bakplaten met ingebakken vet zijn gemakkelijk schoon te krijgen door ze in te smeren met groene zeep. Stop de ingesmeerde bakplaat met een open bakje met ammonia in een dichte vuilniszak en laat minimaal 12 uur staan. De combi van zeep en ammoniadamp laat het ingebakken vet los weken en is daarna heel makkelijk weg te schrapen. Deze methode is ook geschikt voor andere voorwerpen maar NIET voor aluminium of voorwerpen met anti-aanbaklaag.

 2. Inderdaad geen wondermiddel…. maar mijn bakplaat krijg ik als volgt brandnieuw: soda erop strooien (kristalsoda), in oven schuiven , met gieter water tot aan de rand van bakplaat, oven aanzetten, water op bakplaat laten koken en laten afkoelen. Plaat eruit, water afgieten, plaat als nieuw!

 3. Voor de bakplaat gebruiken wij van SQ de oven, grill + bbq reiniger. Eerst op de plaat spuiten en dan een paar vellen vershoudfolie erover doen zodat er geen lucht meer bij kan. Even laten intrekken en de viezigheid is verdwenen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.