10 argumenten voor vriendelijkheid

vriendelijkheidIk ben een groot voorstander van vriendelijkheid. Met vriendelijkheid kom je bij mij ontzettend ver. Slecht or irritant nieuws dat met sympathie en vriendelijkheid wordt gegeven, kan ik veel beter hebben dan wanneer de boodschap chagerijnig of onvriendelijk wordt gegeven. En vriendelijkheid kost je niets!

Daarom kan ik me soms ook erg verbazen over onvriendelijke mensen. Zeker als ze ergens achter een kassa of balie staan, oftewel plekken waar vriendelijkheid juist een vereiste is!

Ik probeer zelf ook altijd vriendelijk te zijn. Omdat ik het zo belangrijk vind.

Laten we de voordelen van vriendelijkheid eens op een rijtje zetten!

10 argumenten voor vriendelijkheid

 1. Met vriendelijkheid maak je het leven van een ander een beetje mooier en prettiger. Want vriendelijkheid doet een mens goed.
 2. Vriendelijkheid werkt aanstekelijk. Als je iemand vriendelijk behandelt, geeft dat die persoon een goed gevoel. En dat vergroot de kans dat die persoon vriendelijk reageert op anderen.
 3. Vriendelijkheid kost niets. Het is gratis! En ik ben dol op alles wat gratis is.
 4. Vriendelijkheid maakt de wereld een beetje mooier.
 5. Door vriendelijk te zijn voor je medemens toon je mededogen en begrip. Als ik bijvoorbeeld een moeder zie aankomen met een zwaarbeladen buggy, dan houd ik altijd graag even een winkeldeur voor haar open. Want ik weet nog hoe lastig het kan zijn om je naar binnen te manoeuvreren.
 6. Vriendelijkheid geeft niet alleen een ander een goed gevoel: je voelt je er zelf ook beter bij.
 7. Vriendelijkheid geeft een ander het gevoel dat ze wordt gezíén.
 8. Het spreekwoord gaat: ‘Je vangt meer vliegen met stroop dan met azijn.’ En dat is maar al te waar. Met vriendelijkheid kom je vaak een stuk verder dan met een chagerijnige houding.
 9. Het is een kleine moeite! Zoals ik al zei: ‘Vriendelijk zijn kost je niets.’ Het is een kleine moeite, maar heeft een groot effect.
 10. Vriendelijkheid is fijn en mooi in een wereld die dat niet altijd is. Na de aanslagen in Parijs zag je bijvoorbeeld ook heel veel vriendelijkheid. Mensen die anderen hielpen en hun huis voor hen openstelden.

Wat betekent vriendelijkheid voor jou?

31 Comments

 1. VeggieMo
 2. Sas
 3. "Hanneke"
  • ingrid (SE)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh