Reacties

10 argumenten voor vriendelijkheid — 31 reacties

 1. We kunnen inderdaad wel wat vriendelijkheid gebruiken. Elkaar groeten, een deur open houden, opstaan voor een ouder iemand. En wat meer de tijd nemen, niet dat haastige gedoe.

 2. Punt 3 is standaard mijn opmerking. Maar ... daardoor heb ik gezien dat punt 2 waar is: vriendelijkheid is aanstekelijk. Niet alleen naar degene tegen wie je vriendlelijk, of zoals ik het ook wel noem 'normaal', doet. Mensen die vriendelijkheid zien, worden ook vriendelijker.
  Wat is er nou mooier, en simpeler, dan in de ochtendspits te zien dat een middelbare scholier opstaat in een volle bus, om een zwangere/oude heer/iemand op krukken te laten zitten? Dat verwarmt je hart toch? Dan is je hele dag toch goed?

  • Dat werkt als een trein, hè? Ik doe het ook al een hele tijd, het gaat automatisch maar bijna iedereen grijnst terug, al dan niet verbaasd :-D

 3. Helemaal eens met wat jij schrijft en verder word ik er zelf blij van :-)
  Wij wonen nu een jaar hier en steeds valt het me op hoe vriendelijk en warm de mensen hier zijn :-)

 4. Mooi dat je probeert altijd vriendelijk te zijn. Wat je niet leuk vindt doe je ook niet bij anderen. Wel kan ik ook best fel zijn tegen mensen die onvriendelijk tegen me zijn. Hahaha vriendelijkheid werkt aanstekelijk dat is zeker waar.

 5. helemaal gelijk, ik ben voor vriendelijkheid. Zou iedereen moeten zijn en promoten en vooral laten merken in de prkatijk! Maar helaas lijkt het er op dat het steeds minder belangrijk gevonden wordt, kom er steeds minder van tegen lijkt het wel. Jammer.

  • Ja, ik vind dat ook jammer. Vooral omdat ik dan denk: 'Waarom?! Waarom doe je zo onvriendelijk?!' Zeker bij loketmedewerkers doet vriendelijkheid wonderen.

 6. Daar heb je helemaal gelijk in. Vriendelijkheid is het belangrijkste. Het is ook ergens goed voor je zelf. Als ik mensen tegen kom begroet ik ze, maak ik een praatje en dat geeft echt een goed gevoel. :)

 7. Goede argumenten inderdaad!! Ik probeer ook ten alle tijde (ook als ik me minder prettig voel) vriendelijk te zijn. Mijn vrienden vonden het altijd gek dat ik de buschauffeur altijd vriendelijk begroette en bedankte voor de rit. Maar nu een poos verder doen ze het allemaal.
  Vriendelijkheid werkt vaak aanstekelijk gelukkig. :D

  • Even aansluitend oo de buschauffeur begroeten: hier hangen zelfs stickers op de busdeur dat het niets kost om de buschauffeur te groeten. Voor mij niet nodig,ik deed dat al, maar velen lopen straal langs hem/haar heen zonder te groeten! Helpt echt wel. En die onvriendelijke chauffeur die niets terugzegt is misschien volgende keer wat aardiger!

  • Oh wat grappig en goed van de stickers. Ergens ook wel 'fout' dat het haast wel moet, mensen er op attenderen maar oké...
   En inderdaad, soms is de buschauffeur stikchagrijnig. Dan ben ik juist NOG aardiger haha. In de hoop dat het zijn/haar dag een stukje beter maakt. :D

 8. Vriendelijkheid is een van de dingen die het leven een beetje mooier maakt voor anderen, maar ook voor jezelf. Het is een wisselwerking en het geeft je een beter gevoel.

  Ook als je een klacht hebt of een probleem dan bereik je met vriendelijkheid veel meer dan met boosheid!Op een klantenservice doen mensen dan wel gewoon hun werk maar zij zijn eerder bereid je te helpen als je vriendelijk bent!

 9. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet.
  Helaas zijn er heel veel mensen die zelf vriendelijk behandeld willen worden (dit geheel vanzelfsprekend vinden!) zolang ze het zelf maar niet hoeven.

  Ik ben het helemaal met je stukje eens. Kleine moeite, 't kost niets maar levert veel op!

  Fijne week gewenst.

 10. Helemaal mee eens. Ik probeer het altijd te zijn, ook al is dat niet steeds zo evident.
  Doet me wel denken aan enkele weken geleden. Toen ging ik een schoenwinkel binnen met de buggy en ik was zo aan het knoeien met de deur. In plaats van me te helpen waren de twee winkeldames me aan het aangapen. Zo irritant! Een beetje vriendelijkheid had me toen deugd gedaan ☺

  • Dat kan ik me voorstellen Ann! Die winkeldames hadden echt te hulp moeten schieten. Al was het niet eens uit vriendelijkheid maar uit zakelijk belang. Want ik kan me voorstellen dat je dan al niet meer zo positief gestemd zo'n winkel in komt.

 11. Vriendelijkheid is echt een onderschat iets vind ik. In mijn werk merk ik ook dat het je écht verder kan brengen bij sommige klanten dan een stugge houding! En vriendelijk zijn voelt ook gewoon echt beter! Good karma!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder