Wild breien in eigen tuin

wild breien

Ken je het fenomeen wild breien?

Wildbreien = straatkunst met een goed doel

Wild breien is een vorm van street art. Je breit kleurrijke lapjes en die doe je vervolgens om een boom, lantaarnpaal, bankje, vuilnisbak of iets anders. Het doel van wildbreien is de wereld wat vrolijker maken.

Ik denk dat het goed werkt. Het is leuk en verrassend als je ineens een vrolijk ingepakte lantaarnpaal ziet.

Op de site van het Algemeen Nederlands Woordenboek vind je een uitgebreide definitie!

Hieronder nog een paar prachtige voorbeelden:

wild breien

En nog zo’n mooie:

upcycling 1731003 1280 1

Leestips

Similar Posts

12 Comments

  1. Haha…grappig. Fleurt je tuin weer op ;-) (tot de schimmel erin staat als het alleen maar regent he…maar daar moet je maar niet aan denken :P )

  2. Weet je, via Christina (Facebook)kwam ik op je Blog terecht en heb me maar gelijk aangemeld als volger…..! Ik hou wel van dit soort Blogs…..! Vanavond nog stamppot snijmoes met brandnetels gegeten…..! Laat maar zien wat je mij te bieden hebt….!
    groetjes, Janny

  3. Leuk grapje maar laatst zag ik compleet ingepakte lantaarnpalen en bankjes etc. Mijn moeder breide wild tot aan haar dood; ze was toen ruim 91 !! Ze breide niet voor bomen, lantaarnpalen of zoiets maar voor kinderen in tehuizen in Oost Europa. Stuk zinvoller!!

  4. Tecla, die ingepakte lantaarnpalen en bankjes vallen ook onder ‘wild breien’.

    Er schijnen heuse clubjes te zijn die op die manier het straatbeeld mooier willen maken. Maar ook mensen die in hun eentje midden in de nacht een boom gaan versieren.

  5. Ik ben daar ook een beetje dubbel in, vind het zonde van de wol die dan hangt te vergaan in weer en wind maar vind het ook onwijs fleurig staan. Nu heb ik nog wel een kale boomstronk in de tuin staan die nog wat aankleding behoeft……….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.