Harry Potter breiboek Magisch Breien: 28 patronen!

Harry Potter breiboek Magisch breien

Aangetrokken door de prachtige cover, nam ik in de bibliotheek het Harry Potter breiboek Magisch breien mee.

En ik vind het echt prachtig!

Harry Potter breiboek Magisch breien

De ondertitel van dit boek is ‘Het officiële Harry Potter breipatronenboek’. Het boek is gevuld met breipatronen die allemaal te maken hebben met Harry Potter. Er staan foto’s bij van het resultaat, en het boek is echt een lust voor het oog. Ik heb er echt van zitten genieten.

De Harry Potter breipatronen zijn verdeeld in de volgende 4 categorieën:

  1. Wonderlijke wezen (zeg maar Harry Potter knuffels zoals Pluisje de driekoppige hond)
  2. Tovenaarskleding. Hiervan zou ik graag het Harry Potter vest willen, en de Wemel truien zijn ook prachtig.Harry Potter breiboek Magisch breien
  3. Alles in stijl: ‘kleding, en accessoires geïnspireerd op de personages, attributen en thema’s uit de films. Zoals een uilenposttrui, vingerloze handschoenen van de Zweinstein Duelleerclub en De Geheime Kamer-muts
  4. Gezellig voor in huis

Achterin het boek zijn alle breitermen opgenomen met uitleg. Ook vind je daar alle gebruikte afkortingen.

Bij elk breipatroon is met kleine bliksem tekens aangegeven hoe moeilijk iets is. Hieronder een breipatroon met 1 bliksempje:

Harry Potter breiboek Magisch Breien

Is dit Harry Potter breiboek iets voor jou?

Ik kan absoluut niet breien, maar ik heb veel plezier beleefd aan dit boek met Harry Potter breipatronen. Het is namelijk heel sfeervol, en prachtig vormgegeven. Er staan foto’s in uit de films en foto’s van de breisels. Ook is het gevuld met citaten uit Harry Potter, en staat er bij elk breipatroon een mooie inleiding geschreven.

Je hoeft dus niet te kunnen breien om het Harry Potter Magisch Breien boek leuk te vinden.

Maar als je wél kunt breien, én een fan bent van Harry Potter dan is dit boek denk ik echt een geweldig cadeautje! Laat je dan inspireren door de prachtige patronen, en brei als het ware je eigen magische wereld.

Als ik kon breien zou ik voor mijn hele gezin die familie Wemel truien maken. En onderstaande pelerine, die ik echt geweldig vind:

Harry Potter breiboek Magisch breien

Ik ken het woord pelerine uit de historische romance novels die ik graag lees : )

En het lijkt me leuk om te kunnen zeggen: ‘Excuseer mij terwijl ik even mijn pelerine omsla!’

N.B. Er staat zelfs een breipatroon voor Hedwig in!

Harry Potter breiboek Magisch breien kopen

Dit Harry Potter breiboek is voor 24,99 te koop bij bol.com of je lokale boekhandel. Maar het is dus ook al te vinden in de bibliotheek.

Harry Potter breiboek Magisch breien

Op bol.com vind je een inkijkexemplaar van het boek. Je kunt daarin gratis het patroon voor een Harry Potter sjaal vinden!

Leestips

Wat vind jij van dit boek?

Similar Posts

8 Comments

  1. Joh, ik ben al blij dat ik averecht en recht kan breien, nou moet je het niet moeilijker maken.

    Love as always
    Dimario

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.