Reacties

Minibieb: Je eigen bibliotheekje aan de weg? De Ultieme gids! — 81 reacties

 1. Oh. Ik ben ook dol op de bib. Ik woon(de) (we verhuizen volgend weekend)zelfs schuinover de fantastische bib van Dendermonde. Ik ga er eens in de drie weken heen.
  Zo een minibibje voor je deur is ook een droompje van mij. Helaas zal het niet veel passage hebben in ons nieuwe huis want dat is in een doodlopende straat :-).
  Maar toch het denken aan waard!!

  • Dat is helemaal geweldig: tegenover een bibliotheek wonen!
   Ik kan me voorstellen dat, zelfs al woon je in een doodlopende straat, als je je minibieb aanmeldt dat er misschien toch wel mensen komen.

   Hier op het platteland komen ook niet veel mensen langs. Toch lijkt het me leuk om te proberen. Je weet maar nooit tenslotte.

   Succes met je verhuizing!

 2. Jahhhhh stond ook al in de flow, een heel stuk erover, en het lijkt mij persoonlijk een geweldig leuk idee. ( ik heb toch altijd en eeuwig een boeken overschot) Ik zou het wel willen hoor. Moet alleen nog ff denken of het echt haalbaar is en uitwerkbaar...

 3. Leuk idee zo'n mini bibliotheek!
  Misschien eens kijken wat ik daarmee kan gaan doen.
  Wat ik wel al heel lang doe is dat ik boeken meeneem op vakantie en die laat ik na ze te hebben gelezen in de boekenkast achter van het hotel waar ik ben. Zodat mensen die na mij komen iets te lezen kunnen vinden.

 4. nog nooit gehoord van een minibieb :-) via blogs worden boeken wel doorgegeven aan elkaar dat dan weer wel ! Bij ons is er de weggeefhoek (via facebook) ook dat is een mega succes maar dan word echt vanalles weggegeven.

  xxx

 5. Toevallig ben ik net bezig om er zelf een op te zetten. Morgen ga ik kijken naar een hopelijk geschikt aluminium kastje via Marktplaats. Ik had nl wel wat wensen; een deurtje moet erin om vocht , wind en vuil weg te houden, hij moet lichtgewicht zijn om aan de muur te kunnen hangen en moet genoeg ruimte hebben om veel boeken kwijt te kunnen.
  Ook wil ik uitgelezen tijdschriften erin kwijt en wat klein spul of bijv. zelfgemaakte jam oid.
  Bij mijn moeder in de straat heeft iemand ook zo'n kastje en we hebben al heel wat leuke vaasjes, boekjes, speelgoed en zelfs nieuwe schoenen vandaan gehaald.
  Ik hoop dat mijn kastje ook zo'n succes word. Ik vind het heel eng want ik ben niet zo 'outgoing', mijn ideeen wel maar in het echt ben ik altijd bang dat mensen het raar vinden. Daar moet ik echt vanaf vandaar dat ik mijn biebplannetje gewoon doorzet. En door al deze enthousiaste reachties te lezen moet dat best lukken!

  • Superleuk Morgensterretje! Ik wens je heel veel succes. Komt er op je blog nog een foto van het kastje?

   Mijn grootste struikelblok is namelijk een geschikt, weerbestendig kastje vinden. Boeken heb ik genoeg. En ik vind het ook een leuk idee om er ook andere spulletjes in te zetten.

 6. Ik weet er hier een paar in de buurt, maar die bevatten alleen maar boeken voor grote mensen. Terwijl juist nu Y e S boeken willen scoren. Ik ben blij als de bieb weer open gaat voor ze.

  Love as always
  Di mario

  • Ja, meerdere keren Naomi. Ik ben alleen niet handig genoeg om er zelf eentje te bouwen. Maar het idee speelt vaak door mijn hoofd. Ik zou het graag willen.

 7. Ik woon op het einde van een doodlopende weg, hier komt echt niemand voorbij, het is dus zinloos om een mini bibliotheek te zetten. In Duitsland heb ik een hele mooie gezien: in een afgedankte telefooncel. Je kon er dus echt naar binnen en bovendien was de minibib in prachtige kleuren met bloemetjes geverfd.

 8. Bij mij in het portiek van onze flat staat een kast met allemaal boeken en tijdschriften, je mag deze pakken en ook je eigen gelezen boeken daar neerzetten. Erg leuk.

 9. Je ziet ze steeds meer onderweg en heb ook altijd boeken bij mij om ze dan ook om te ruilen. We hadden zo iets ook in de hal van flat maar mocht niet meer van woningbouw wegens brandbeleid, want het is weleens voorgevallen dat men het in de brand had gezet. Maar ook bij de A.H staat een kast en soms heb je geluk om hier ook een mooi boek te scoren. En ook in Z/H zijn er op parterre en op menige verdieping zo een boekenkast maar daar ga ik nu voorlopig niet heen. Er is keuze zat als men wilt lezen. Mooie blog en foto's heb je erbij gezet.

 10. Je ziet het steeds vaker al is het hier in de buurt nog niet bekend.Ik vind het een super leuk idee, mijn moeder ruilt zo regelmatig boeken waarna ik ze ook weer lees. Zo lees je weer eens andere boeken en geef je ook weer wat door.

 11. Ik vind ze zo leuk! Ik heb wel eens overwogen om er zelf een te nemen, maar ik ben bang dat daar hier in de buurt niet echt animo voor is. Er komen maar weinig mensen toevallig langs hier, dus dan zouden ze echt al speciaal voor de minibieb moeten komen.

 12. We hebben een gezamenlijke tuin/plein achter ons huis en dit wilde ik verleden jaar al doen dus nu weer helemaal wakker gemaakt door jouw blog. Ik hou je op de hoogte.

 13. Afgelopen weekend las ik in roddelblaadje dat Mathijs van Nieuwkerk (DWDD) een grote doos voor zijn huis heeft met een briefje erbij, neem gratis mee.
  In zijn programma werden nogal eens boeken besproken.

 14. Het raast hier van die dingen. In Alkmaar staan er zeker 100 en binnen de rest van de gemeente ook nog eens 100. Als ik m'n deur uitloop heb ik binnen 10 meter een grote stalen kantoorkast die helemaal vol staat. 50 meter verder staat er een zelfgetimmerd ding met hooguit 30 boeken. De eerste zag ik in Duitsland zo'n 7 jaar geleden. Onderin zat een 'kindervak'. Leek me handig als je je kind wilde ruilen. ;-)

  Ik zie overigens maar zelden iemand bij zo'n minibieb.

 15. Ik maak geregeld wel gebruik van een minibieb, maar spijtig genoeg geen plaats om er zelf één te hangen. Of ik er gebruik van zou maken (boeken zou inplaatsen dus), geen idee, ik kan nogal moeilijk scheiden van mijn boeken LOL

 16. Iedereen kent ze ondertussen wel denk ik, op mijn wandeling langs de vliet kom ik er ook altijd één tegen waar ik soms wat boeken achterlaat en een enkele keer wel eens iets lees op het bankje dat er ook staat. Of ik in deze tijd boeken uit zo'n kastje zou halen betwijfel ik.

 17. ik gebruik soms de niet-zo minibieb in ons winkelcentrum, ik zet er wat in, ik haal er wat uit. Ik vind je voorbeelden van mini-biebs wel hilarisch!

 18. Wij hebben er zelfs vier binnen een paar minuten lopen rondom onze woning. Dat vind ik wel heel tof. Ik vul ze vaker dan dat ik er iets uithaal moet ik zeggen maar mijn dochter haalt er wel regelmatig boeken uit.

 19. De minibieb staat voorlopig op de onderste plank van de middelste kast. We nodigen iedereen van harte uit daar in te graaien en mee te nemen waar ze in hebben

 20. Hier genoeg boeken die in een minibieb zouden kunnen worden geplaatst. Ik speel al langere tijd met het idee sommige boeken te doneren. Bijvoorbeeld in de trein achterlaten voor de gewillige vinder..

 21. Ik vind de minibiebs een geweldig idee zeker voor mensen die weinig te besteden hebben. Helaas hebben we er hier in de buurt geen want anders had ik er zeker af en toe eens een recensie boek ingezet :) zodat meer mensen deze kunnen lezen.

 22. Leuk! Hier in de omgeving zijn ook meerdere mini bieb's, maar we hebben ook wel eens een geocache in een bieb gevonden. Vindt het een leuk initiatief, nu hopen dat er ook wat jeugdigere boeken inkomen!

 23. Ik lees e-books dus ik heb er niks aan maar het ziet ik wel leuk uit. Ik liet, toen ik nog papieren boeken las, mijn uitgelezen boeken achter in de trein. Met een briefje er op ‘ik heb me uit, veel plezier ermee’. In het begin deed ik dat niet maar dan gingen mensen roepen dat ik mijn boek vergat :-)

 24. In België betsaat dat ook al vrij lang
  Ik koester al langer het idee om er ook een aan mijn huisje te zetten, maar dan moet ik echt zien dat ik iet goed waterdicht vindt, dat bovendien ook doorzichtig is, zodat mensen het ook zien.

 25. Ik heb maar een gezien in heel Amsterdam dat was zo toevallig. Er lagen best veel kinderboeken in. Ik ga ook mijn boeken erin stoppen de volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder