Reacties

Het Irma-effect — 20 reacties

 1. Ik heb ze haar gezien hoe het tolkt. Ze kan het goed om te tolken. Leuk eens weer te zien op filmpje met Rutte.Ze is beste van om te doen.Woord hamsteren om te tolken deed echt heel goed. Ik lach me slap toen ik haar zag op de tv.

 2. Het is echt zó leuk om te leren, gebarentaal! Heb ooit een cursus gedaan en als ik dan zo'n persconferentie zie, krijg ik gelijk zin om daar weer iets mee te doen. Dus help, ik heb ook last van het Irma-effect;).

 3. Echt top dat gebarentaal zo veel aandacht krijgt nu. Een van onze vaste logeetjes zal er in de toekomst gebruik van moeten maken omdat hij doof wordt. Hij kent al wat gebaren. Heel handig eigenlijk, zo kan hij in gezelschap aan mij aangeven dat hij moet plassen zonder het hardop te hoeven zeggen en over grote afstand communiceren kan zonder schreeuwen. (Dat wil zeggen: voor de basics, want heel veel gebaren ken ik nog niet.)

 4. Nu nog de Nederlandse gebarentaal erkent krijgen als officiële taal. Heel bizar dat dat in Nederland nog niet erkent is.
  Ik ben zelf fan van MirjamStolkNGT die liedjes gebaart(en danst)Zoek maar eens p op youtube.

 5. Hugo de Jonge gooide zelfs expres het woord hamsteren in zijn verhaal over dat mensen niet onnodig veel medicatie in huis moeten halen. Op die manier wist hij dat de boodschap aan zou komen, omdat iedereen dat hamsteren-gebaar zo leuk vindt.

 6. Geweldig, elke keer weer grappig.
  Gebarentaal is zo mooi en voor dove mensen zo fijn om gewoon met horenden mee te ‘luisteren’
  Zoon van vrienden is doof, hij is 2-talig opgevoed, redelijk te verstaan. Als hij erg blij of boos is uit hij zich vooral in gebarentaal
  Treurig dat het in Nederland nog geen erkende taal is!

 7. Ik ben heel blij met het irma-effect en dat er aandacht is voor de mensen om ons heen die slecht horen of doof zijn. Zij horen er ook bij.

 8. Oh. Tja. Nou, van het Irma-effect heb ik dus geen last. Ik vind het wel heel goed dat er een tolk bij de persconferenties, hoor. Maar verder vind ik het niet zo bijzonder eigenlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>