Hamsteren in gebarentaal

Ik moest glimlachen bij het zien van ‘de vertaling’ van het woord ‘hamsteren’ naar gebarentaal.

De manier waarop het woord wordt uitgebeeld laat weinig aan de verbeelding over.

Similar Posts

28 Comments

 1. Vandaag nergens geen brood meer. Hier althans. Ik zag een man bij de Jumbo, werkzaam in de zorg die de nacht in moest en geen brood kon vinden. Ik kan er dus niet om lachen.

 2. Ja, die is goed. En verder: kappen mensen, gewoon kappen! Vanmorgen om negen uur deed ik mijn (normale!) boodschappen en greep nog behoorlijk vaak mis. Op een schaal van zere teen tot corona stelt het niks voor, maar mijn prikkelbare darm vindt het niet echt leuk als ik ‘m opeens andere producten voorschotel dan ie gewend is.

 3. Goed uitgebeeld, maar ook de trieste waarheid. Gisteren veel lege vakken bij de supermarkt. Diepvriesfriet en chips bijvoorbeeld, maar appels waren er nog genoeg.

 4. Ha Nicole,

  ja… dat is een heel goed en duidelijk gebaar.
  En al die mensen die hebben lopen te graaien kunnen zich vanaf nu doodschamen!
  Vreselijk vind ik het…

  Blijf gezond!
  Marlou

  .

 5. Helaas zijn vele mensen dieren geworden en nu alweer hamsters. Welk dier volgt??
  Albert Heijn moet de Hamsterknuffels ook maar uit winkels halen want die geven slecht voorbeeld. Houd afstand en blijf gezond Nicole.

 6. Hamsteren met tolk is zeker heel apart om te zien. Ze kan wel goed gebarentaal zeggen. Knap! Lach wel slap toen graaien. Ik heb op de tv meteen toen gezien.

 7. Voordat het griepseizoen begint haal ik altijd wat meer boodschappen in huis. Houdbare dingen waarvan makkelijk een maaltijd is te maken. Papieren zakdoeken en toiletpapier. Dan hoef ik er niet uit met een snotkop en koorts. Ik had dus al van alles voordat het nieuwe virus aan de slag ging.

  Het probleem is niet, dat mensen extra voorraad in huis halen, maar dat ze het nu allemaal tegelijk doen. Er is geen tekort, maar een logistiek probleem.

  Het is helemaal niet bijzonder als Jumbo geen brood meer heeft voor wie laat op de dag boodschappen doet. Jumbo wil niet veel weggooien en houdt dus een krappere voorraad aan dan andere winkels, die zorgen dat er genoeg is en aan het eind van de dag brood over houden.

  In Leiden ging ik naar een bakker die overgebleven brood in de vriezer deed. Wie te laat was voor vers brood kreeg een bevroren brood mee. Gratis.

 8. Haha! Geweldig, dat gebaar! Wat ik overigens raar vind ik dat iedereen er schande van spreekt, dat hamsteren. En toch zijn de rekken leeg. Wie doet dat dan? Dus ik denk inderdaad dat er niet zozeer echt gehamsterd wordt, maar dat veel mensen tegelijkertijd 2 producten van iets kopen in plaats van één.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.