Reacties

De Hoogslaper Paradox — 63 reacties

 1. Ik denk dat het probleem met halfhoogslapers groter is dan met zo'n superhoge, waar je rechtop onder kunt staan (maar dan moet je wel een hoog plafond hebben). En verder hangt het van het formaat van de kamer af. Bij Frank gaan wij binnenkort de halfhoogslaper met glijbaan (onding qua ruimte!) neerzetten (heeft echt jaaaren op zolder gelegen)...

 2. Hier is de hoogslaper ook de deur uit. Tuurlijk hadden we meer ruimte onder het bed, maar dat lag constant vol met spullen die er niet hoorden. Nu een heerlijk laag bed, waar ik zo bij in kan liggen om te knuffelen. En wat een gemak trouwens met het bed opmaken.

 3. Wij hadden ook een hoogslaper.Ik vond het heel praktisch in het kleine kamertje, slapen, een bureautje en opbergkast, en onder het bed een hele mooie opbergplaats voor niet zo gebruikte spulletjes... maar ja dochter werd te groot....
  dus weg ermee...
  daaaaaag Annemieke

 4. Wij hebben er indertijd ook eentje gekocht vanwege de extra 'ruimte'. Maar ook bij werd het vooral extra rommelruimte... De poten en het trapje liggen inmiddels achter de schotten. Een stuk gezelliger zo'n laag bed!

 5. S heeft achter de kast ruimte voor een tent, dat is haar eigen plek waar niemand mag komen. Kunnen wij gewoon een laag bed neerzetten. Dat is makkelijker met opmaken.

  Love As always
  Di Mario

 6. Er zijn echt zulke leuke hoogslapers tegenwoordig! Vooral die van hout, met die namen erop vind ik geweldig. Verder ben ik met je eens dat het de kamer kleiner laat lijken. En laat ik daar nou net de zenuwen van krijgen...;)

 7. Buiten dat het verschonen wat lastig is neemt het voordeel toe naarmate de kamer kleiner is. Bij ons paste alleen maar het bed op de kamer en meer niet. Geen stoelen geen tafel en wat moet je dan. Ik heb er destijds zelf ene helemaal op maat gemaakt.

  • Ja, dat is zeker een goed punt Sjoerd. Als je anders geen bureau of stoel kwijt kunt, is een hoogslaper wel weer een uitkomst. Wat knap dat je hem zelf maakte!

 8. Hier hebben beide jongens een hoogslaper en ze vinden het fantastisch. Ze hebben hun bureau er onder en hierdoor inde kamer veel meer ruimte. Het bed verschonen is even een dingetje, maar als de knuffels allemaal uit bed zijn, dan gaat het prima.

 9. Mijn ex had een hoogslaper, maar écht een hele hoge, en ik heb zo vaak mijn hoofd tegen het plafond gestoten dat ik heb besloten dat ik dat zelf nooit meer wil, haha!

 10. Mijn zoon had ook een hoogslaper. Lastig op te maken, maar wat ik nog vervelender vond is als hij ziek en misselijk was. Je bent niet zo snel dat bed uit en even over de rand van je bed in een teiltje kotsen is ook wat minder handig.

  Toen hij later op kamers woonde had hij ergens een studentenkamer met laag plafond, maar weinig vierkante meters; dus hoogslaper. Maar hij kon niet rechtop zitten in bed. En overige activiteiten leken mij ook nogal 'krap'.

  Bij ons thuis vroeger veel kinderen, weinig ruimte dus 2 stapelbedden en ik had een opklapbed.

 11. Ik had vroeger wel een grote slaapkamer maar inderdaad ook een hoogslaper met extra kast ruimte en een bureau. Heerlijk vond ik dat! Hele fijne oplossing voor kids. Je hebt immers nooit genoeg opslagruimte haha

 12. Dat huisje met sterren is ontzettend leuk! Ik zou als ik een ouder kind had ook kiezen voor hoogslapers. Meer ruimte is altijd fijn! Leuk artikel!!

 13. dochterlief had er een op haar -grote studentenkamer. De ruimte onder het bed deed dient als kastruimte. De paradox is ook dat in een grote kamer, waar je niet een twee drie aan een hoogsaper zou denken, een hoogslaper heel handig is. En optisch gezien minder ruimte in beslag neemt

 14. Een hoogslaper is voor kinderen een feestje.
  Zeker als ze er een hebben die wat speciaal is en die ze zelf leuk vinden. Hans

  @ ik kan wel wandelen, maar kom ook weer mensen tegen.

 15. Wat een keus is er tegenwoordig qua hoogslapers. Ik had vroeger zo'n standaard hoogslaper. Leuke vond ik juist dat het een kamer echt mijn kamer maakte, juist doordat het voor hoogte zorgde

 16. Mijn kinderen hadden vroeger ook allebei een hoogslaper.
  Toen ik hierheen verhuisde werden de poten korter gemaakt en werden de bureautjes die er altijd onder stonden ergens anders in hun kamer gezet.
  1 bureautje heb ik nog steeds.

 17. Mijn dochter had ook een hoogslaper, maar nu ze wil chillen met haar vriendinnen is een laag bed toch handiger. Dus hebben de meiden laatst maar van bed gewisseld. De Jongste wilde namelijk heel graag een hoogslaper ;)

 18. Heb vroeger regelmatig met vriendinnetjes in de hoogslaper gezeten bij ze, ik stootte vaak m'n hoofd en met z'n tweeën in een hoogslaper liggen die voor 1 persoon bedoeld is is niet ideaal. Wel had het altijd iets magisch, maar ben blij dat mijn ouders kozen voor een normaal bed, alhoewel ik misschien wel leniger zou zijn nu,

 19. Vroeger had ik ook een hoogslaper. Wauw, wat een mooie hoogslapers heb je tegenwoordig. Veel mooier dan in mijn tijd (wat klink ik nu oud). Ik zie alleen maar voordelen. Btw: die hoogslaper van 999 Euro vind ik het mooist, maar een goede 2e vind ik zeker die van de Lidl van 100 Euro. Heel anders, maar allebei erg mooi.

 20. Ik mijn vorige huisje wilde ik er (even) 1 die van IKEA leek me wel wat. Omdat mijn vader een bed voor me kocht kwam die er nooit. Voordeel aan hoogslaper is ook dat mensen niet zomaar op je bed gaan zitten dat is slecht voor het matras.

 21. Ik had vroeger zelf een hoogslaper.. met inderdaad heel veel spullen eronder😂

  Zowel Jan als ikzelf hebben niks met hoogslapers en hier zul je alleen maar lage bedden vinden 😊

 22. Ik heb nooit een hoogslaper gehad, maar weet wel dat ik de ruimte onder de hoogslaper bij mijn broertje altijd leuk vond om hutten te bouwen. De hoogslapers die je tegenwoordig hebt zijn echt super leuk. Een soort bedstee, die je ook hebt dat het bed nog op een ideale hoogte is om op te maken.

 23. Wij slapen in een hoogslaper, omdat we maar 1 slaapkamer hebben en om toch zoveel mogelijk alle ruimte te benutten. Onder de hoogslaper staat een kast waar onder andere de stofzuiger in staat, het kattenvoer, handdoeken en andere spullen.

 24. Mijn man had vroeger een hoogslaper. Hij stootte regelmatig zijn hoofd (schuin dak) maar was er verder wel enthousiast over. Voor onze dochter hebben we een normaal bed.

 25. Ik vond het vroeger - voor ik een kind kreeg - al een spannend idee, zo'n hoogslaper. Ik zou altijd bang zijn dat ze eruit kukelt. Plus wat je zegt over opmaken, rommelig, domineren van de kamer. Ik vind het geen goed idee. Haar kamer is al niet zo groot, dus dat zal niet onze keuze zijn. En in plaats van spullen opruimen wil ik juist minimaliseren. Al lijkt deze fase van thuisblijven een goed idee, vanochtend bedacht ik mij ineens. Waar laat ik alle zakken met kleding, dozen met boeken en speelgoed? Nagenoeg alles is dicht / gesloten en in de rommel zitten wil ik ook niet. In de schuur is er (nog) geen ruimte en het is te vochtig...

 26. Mijn dochter had er vroeger ook een. Met een soort huisje er onder omdat ik er gordijnen in gemaakt had. Ze heeft er veel ingespeeld en het was erg handig om die enorme berg knuffels die ze had in op de bergen. Dat bed opmaken was wel onhandig, ja. Maar ja, ik was zelf nog piepjong toen. Dus ik kan me niet herinneren dat ik dat een heel groot nadeel vond.

 27. Mijn jongens hebben meerdere stapelbedden gehad over de jaren en waar ik het meeste tegenaan liep was het opmaken van het bovenste bed. Wat een crime was dat. Een van de stapelbedden was zo'n hele gave, een brandweerwagen met ingebouwde kastjes en een zithoekje en weet ik het wat. De kamer leek wel voller inderdaad maar ze konden er zoveel mee/in/op dat dat het ruimschoots goedmaakte.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder